fbpx

Πάσχα 2020: Οι 5+1 πρωτόγνωρες καταστάσεις που σίγουρα θα ζήσουμε στο σπίτι!

Σίουρα με την καραντίνα σκέφτεσαι πότε εν να μας αφήκουν να φκούμε έξω που το σπίτι τζιαι μαλλόν θα εδιερωτήθηκες τζιαι εσύ πώς εν να είναι το φετινό Πάσχα!

Εμείς εφανταστήκαμε τι εν να γίνει… Τόσο με τα παραδοσιακά φαγητά τζιαι εδέσματα, όσο τζιαι με τα διάφορα έθιμα, ακόμα τζιαι τις λειτουργίες της εκκλησίας (αφού ως τζιαι τούτην εκλείσαν την) τζιαι σου παρουσιάζουμε πώς περίπου εν να μοιάζει το φετινό Πάσχα…

Δε πιο κάτω καταστάσεις που ούλλοι θα ζήσουμε φέτος για πρώτη φορά:

1
Θα «πάμε» Επιτάφιο… από το YouTube

flickr.com

Ο φετινός «Επιτάφιος» θα εν διακοσμημένος με τα φκιόρα της αυλής σου, αφού το πιο κοντινό που θα μπορείς να κάμεις για να νιώσεις λίο το κλίμα των ημερών θα ένι να βάλεις  γυρώ γυρώ που την οθόνη λία φκιόρα.

Βάλε τζιαι τη λειτουργία που το YouTube (για να ψάλλεις μαζί του), «ντύσε» τζιαι τες εικόνες του σπιθκιού με τα μαύρα τζιαι έτσι εν να μπορείς να πεις ότι «έζησες» τζιαι λίο Πάσχα!

Το μόνο σίουρο εν ότι φέτος εν θα ρέξεις κάτω που τον Επιτάφιο για να κάμεις την ευχή σου μαζί με τον σταυρό σου!

2
Θα γινείς “expert” στις φλαούνες τζιαι τα τσουρέκκια

akispetrezikis.com

Επαρατηρήσαμεν ότι ήδη κάμποσοι «την είδαν» “Master chef” τούτες τες εφτομάδες που εμείναμεν έσσο!

Pancakes στο ένα story, κρέπες στο άλλο, φαγιά της γιαγιάς έτοιμα κάθε μέρα ακόμα τζιαι σε live μετάδοση να παίζει ο Πετρετζίκης που τη μιαν τζιαι που την άλλη εσύ να «αντιγράφεις»…

Ε τωρά που ήρτεν τζιαι το Πάσχα εν ευκαιρία να μάθεις να κάμνεις τζιαι σπιθκιάσιμες φλαούνες τζιαι τσουρεκκούθκια, έτσι για να κάμεις τη γιαγιά σου περίφανη! Εν να γελούν τζιαι τα μουστάτζια της (αφού τζιαι τζιείνης τζιαι ‘σένα «ακάμωτα» εν να μείνουν φέτος).

3
Λαμπρατζιά “Home Edition”

dialogos.com.cy

Το Netflix έσσιει το “La Casa de Papel”, αλλά εμείς στην Κύπρο εν να γυρίσουμε το “La Casa di Lampratzia”!

Τι τζιαι αν δεν σ’ αφήνουν να πάεις στην καθιερωμένη λαμπρατζιάν που εγίνετουν πάντα έξω που την εκκλησιά;! Θα την κάμεις έσσο, μες την φουκού τζιαι αντί για Μάρτην, θα σύρεις μέσα τα κουθκιά που τα πισκότα τζιαι τα τσιπς που εχλαπάκιασες τούντες μέρες!

4
Ο Καλός Λό(γ)ος live

iefimerida.gr

Φέτος τον Καλόν Λόον ή θα τον ακούσεις live που το Facebook είτε που σπίτι, είτε που το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου που θα φκεις με τη familia να ψάλλετε τζιαι να κρατάτε τη λαμπάδα σας.

Φυσικά, μην ξεχάσεις ότι ακόμα τζιαι με την οικογένεια κρατούμεν ένα μέτρο απόσταση τζιαι εννοείται ότι εν να φορείς τζιαι την μασκούα σου, για να ολοκληρώσεις το «εορταστικό look» σου!

5
Online τσούγκρισμαν αυκών

eirinika.gr

Πάσκαν δίχα αυκά κότσινα τζιαι τσούγκρισμαν την Κυριακή με την οικογένεια εν λέει! Τι να κάμουμε, όμως, που φέτος εν διαφορετικές οι συνθήκες τζιαι εν μας το επιτρέπουν;

Φυσικά, ο «πολυμήχανος» Κυπραίος έσσιει για ούλλα μία λύση. Το τσούγκρισμα θα γινεί τζιαι φέτος, αλλά… διαδικτυακά, online πώς το λένε!

Ναν καλά το messenger, το zoom, το skype, το viber τζιαι ούλλες τούτες οι εφαρμογές που με τη βοήθειά τους θα δεις τους φίλους που εμείναν στο εξωτερικό τζιαι θα τσουγκρίσεις τζιαι αυκό με τον θκειό σου τον Γιαννή που έμεινεν στο χωρκό!

6
Τα πασχαλινά παιχνίθκια

Check In Cyprus

Τα φετινά πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίθκια εν να τα γιορτάσεις -έσσο σου- φυσικά!

Φαντάστου πόσο γέλιο εν να «ππέσει» όταν εν να παίζεις σχοινί με τον παπά, τη μάνα τζιαι τα αρφούθκια σου τζιαι εν θα σας φορεί λόγω τους ενός μέτρου απόστασης (τζιαι όχι μόνον, αφού τζιαι λόγω κιλών εν να πρέπει να μοιραστείτε σε ομάδες).

Ή σκέφτου τες αυκοδρομίες που φέτη εν να τες ονομάσουμε μασκο-αυκοδρομίες! Το μόνο σίουρο εν ότι εν να φυρτείς με τις σακκουλλοδρομίες, που θα βαστάς τη σακκούλα που την μούττη ως κάτω για να μεν πιάεις τον ιό!

Εφαντάστηκες τζιαι εσύ κάπως έτσι το Πάσχα 2020; Ούλλο τζιαι κάποια που τούτες τες καταστάσεις θα ζήσεις σίουρα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending