fbpx

Δες ποιοι 10 ποδοσφαιριστές είχαν τη μεγαλύτερη αξία το 2010!

Πόσα πράγματα άλλαξαν στον κόσμο σε σχέση με πριν 10 χρόνια; Η απάντηση είναι μάλλον προφανής όσο και αν δεν το πιστεύεις: σχεδόν τα πάντα!

Ένας από τους τομείς που γνώρισε σημαντική αλλαγή, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι, είναι το ποδόσφαιρο, όπως θα δεις πιο κάτω.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη αξία σήμερα (Mbappe-180 εκατομμύρια) έχει σχεδόν τη διπλάσια αξία σε σχέση με εκείνον πριν 10 χρόνια!

Πιο κάτω, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τους 10 ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη αξία το 2010, σύμφωνα με το transfermarkt.com:

1
Franck Ribery – 50m

edition.cnn.com

Ο Γάλλος εξτρέμ μετρούσε ήδη μια τριετία στο Μόναχο και την Bayern βοηθώντας την σημαντικά να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Champions League, όπου έχασε από την Inter, με την αξία του να φτάνει τα 50 εκατομμύρια.

2
Fernando Torres – 50m

dailymail.co.uk/Getty Images Europe

Η σεζόν 2009-10 δεν ήταν και η ιδανικότερη για τη Liverpool, αλλά ατομικά για τον Fernando Torres ήταν πολύ καλή.

Ο Ισπανός φορ σκόραρε 22 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για τους reds και είδε την αξία του να φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, τη ψηλότερη που είχε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

3
David Villa – 50m

sportige.com

Τα 50 εκατομμύρια, με τα οποία κοστολόγησε το transfermarkt, τον David Villa το 2010 ήταν η ψηλότερη τιμή αξίας που είχε στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς είχε πάρει μεταγραφή στην Barcelona που κάτω από τις οδηγίες του Pep Guardiola διένυε τις καλύτερες μέρες της σύγχρονης ιστορίας της.

4
Wayne Rooney – 55m

fr24news.com

Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του ήταν αυτή του 2009-10 για τον Wayne Rooney που είδε την αξία του να ανεβαίνει μέσα σε ένα χρόνο από τα 42 εκατομμύρια στα 55!

5
Cesc Fabregas – 55m

whoateallthepies.tv

Το 2010 ο Cesc Fabregas ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της Arsenal, αλλά και βασικό μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Μουντιάλ εκείνη τη χρονιά. Έτσι, όπως και ο Rooney, είδε την αξία του να αυξάνεται, φτάνοντας τα 55 εκατομμύρια ευρώ.

6
Kaka – 60m

whoateallthepies.tv

Η μεταγραφή του στη Real Madrid από τη Milan το 2009 και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη Μαδρίτη, είχαν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της αξίας του Kaka.

Το 2010 η αξία του Βραζιλιάνου έφτανε τα 60 εκατομμύρια. Όταν αποχώρησε το 2013, η αξία του ήταν μόλις 10!

7
Andres Iniesta – 60m

dailymail.co.uk/Reuters

Πολλοί θεωρούν πως η Χρυσή Μπάλα του 2010 έπρεπε να καταλήξει είτε στον Iniesta, είτε στον Xavi, παρά στον Lionel Messi.

Οι 2 Ισπανοί χαφ ήταν πραγματικά απολαυστικοί στο κέντρο της Barcelona, όντας οι καλύτεροι πρέσβεις του ποδοσφαίρου tiki-taka που εφάρμοζε άψογα τότε η Barca και η εθνική Ισπανίας.

Έτσι, μάλλον φυσιολογικό ήταν η αξία του 26χρονου, τότε, Iniesta να ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

8
Xavi – Barcelona – 65m

thespec.com/AP

Λίγο πιο πάνω σε αξία από τον Iniesta ήταν ο Xavi που τότε ζούσε την απόλυτη αποθέωση με τα 65 εκατομμύρια που ήταν τότε η αξία του να ήταν και η μεγαλύτερη τιμή που είχε ποτέ!

9
Cristiano Ronaldo – 90m

marca.com

Το καλοκαίρι του 2010 ο Cristiano Ronaldo ολοκλήρωνε την πρώτη του σεζόν ως ποδοσφαιριστής της Real Madrid.

Μπορεί να μην κατέκτησε κανένα τίτλο, αλλά σκόραρε 33 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τα 94 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δαπανήσει οι merengues για να τον αποκτήσουν ήταν τότε ποσό-ρεκορ.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, ο Πορτογάλος να δει την αξία του να ανεβαίνει από τα 70 στα 90 εκατομμύρια ευρώ και να είναι ο 2ος πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο!

10
Lionel Messi – 100m

huffpost.com

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε αξία ήταν ο Lionel Messi!

Και πως να μην το έκανε, άλλωστε, αφού στα 23 του χρόνια αναδεικνυόταν για 2η συνεχόμενη σεζόν πρώτος σκόρερ στο Champions League, για 2η συνεχή σεζόν κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, ήταν πρωταθλητής Ισπανίας και πρώτος σκόρερ στη La Liga με 34 τέρματα.

Ήταν ουσιαστικά μόλις η 2η του φουλ σεζόν με τα blaugrana και η εποχή που άρχισε να παίξει ως “ψεύτικο 9άρι”, παίρνοντας το ρόλο του απόλυτου σταρ στη Barcelona!

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές είχαν την πιο ψηλή αξία το 2010;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending