fbpx

5 λόγοι που θα σε πείσουν να επισκεφθείς κι εσύ το χωριό Κυπερούντα αυτήν την εποχή!

Χρειάζεσαι κάτι για να χαλαρώσει ο νους σου μετά από τις τόσες καραντίνες, το διάβασμα, τις εξετάσεις κλπ; Θες να ξεσκάσεις από το σπίτι σ’ ένα τοπίο που ξεκουράζει το μάτι μόνο και μόνο που το βλέπεις;

Μπορείς να πας για ένα roadtrip στο γραφικό χωριό Κυπερούντα, αφού είναι ένας safe προορισμός μακριά από την πολυκοσμία και τον συνωστισμό! Η Κυπερούντα βρίσκεται 43 χιλιόμετρα βόρεια της Λεμεσού, στους πρόποδες της Μαδαρής και στη γεωγραφική περιφέρεια της Πιτσιλιάς.

Δες 5 λόγους για να επισκεφτείς την Κυπερούντα:

1
Κοινοτικό Πάρκο Κυπερούντας

cyprusalive.com

Το Κοινοτικό πάρκο της Κυπερούντας είναι ένα μαγευτικό τοπίο, όπου μπορείς να πας για να ξεφύγει το μυαλό σου από τις σκέψεις της καθημερινότητας. Υπάρχουν μικρά γεφυράκια για να σταθείς και να απολαύσεις την όμορφη λίμνη, όπου μόνο με τον ήχο του τρεχούμενου νερού θα χαλαρώσεις αμέσως!

Είναι ένα μέρος το οποίο είναι ιδανικό για να περπατήσεις και να εξερευνήσεις τη φύση του χωριού. Ακόμη μπορείς να πας με την παρέα σου για να ψήσεις, αφού υπάρχει ειδικός χώρος για… τους μερακλήδες. 😉

2
Adventure Mountain Park

adventuremountainpark.com

Ένα πάρκο ιδανικό για όσους προτιμούν τις πιο “extreme” δραστηριότητες! Στο “Adventure Mountain Park” μπορείς να δοκιμάσεις το κάτι διαφορετικό για να αποκτήσεις νέες εμπειρίες, επιλέγοντας ανάμεσα σε: paintball, τοξοβολία και αναρρίχηση. Σίγουρα η αδρεναλίνη σου θα πάει στα ύψη και θα ζήσεις νέες περιπέτειες!

Φυσικά, το “Adventure Mountain Park” μετά την άρση των μέτρων θα λειτουργεί με κρατήσεις, οι οποίες θα γίνονται στο τηλέφωνο 99674126 και θα εξυπηρετεί συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, αφού θα τηρεί τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία του προσωπικού αλλά και των επισκεπτών του.

3
Livadia Hotel Kyperounta

Booking.com

Το Livadia Hotel είναι ένα μέρος όπου μπορείς να κάνεις ξέγνοιαστος τις διακοπές σου, σε πολύ προσιτές τιμές! Περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ, γυμναστήριο, αίθουσα συσκέψεων, spa, και τζάκι. Διαθέτει ακόμη εξωτερική πισίνα, όπου μπορείς να απολαύσεις τις βουτιές σου τις hot μέρες του καλοκαιριού και να απολαύσεις την πανοραμική θέα! 

Το ξενοδοχείο είναι από τα λίγα ξενοδοχεία στην περιοχή του Τροόδους που λειτουργεί ολόχρονα. Το τελευταίο διάστημα λόγω της κατάστασης που επικρατεί το ξενοδοχείο ακολουθεί τις οδηγίες των κυβερνώντων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εκδίδεται από τα αρμόδια Υπουργεία, αφού θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα και πάντα προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα!

Για περισσότερες πληροφορίες για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου: 25532929

4
Πλατεία Κυπερούντας

Check In Cyprus

Στην πλατεία της Κυπερούντας μπορείς να κάνεις τον περίπατο σου, αλλά και να πιεις το καφεδάκι σου ή να πας για φαγητό στις καφετέριες και τα παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια που υπάρχουν εκεί. Θα επαναλειτουργήσουν από τις 21 Μαΐου 2020, τηρώντας  -φυσικά- όλα τα απαραίτητα μέτρα!

Ακόμη, στην πλατεία μπορείς να παρακολουθήσεις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά διαστήματα, για παράδειγμα η περιβόητη γιορτή του μήλου που γίνεται κάθε Οκτώβριο. Σημειώνεται, όμως, ότι φέτος οι εκδηλώσεις αυτές θα διεξαχθούν μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

5
Μονοπάτι της φύσης

Kathimerini.com.cy

Μετά από τον εγκλεισμό στο σπίτι το κατάλληλο μέρος για να επισκεφτείς είναι η φύση! Η τοποθεσία «Δόξα σοι ο Θεός» βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από την Κυπερούντα και 5 χλμ. από τα Σπήλια, στο δρόμο Κυπερούντας – Σπηλιών.

Είναι ένα μονοπάτι που η ονομασία του δόθηκε από τους γεωργούς του Άγιου Γεωργίου του Καυκάλλου, επειδή ανέβαιναν μεγάλη ανηφόρα και φτάνοντας στην κορυφή έλεγαν τη φράση “Δόξα σοι ο Θεός”!

Είναι ένα μονοπάτι στο οποίο αξίζει να πας για πεζοπορία, αφού η θέα είναι πανοραμική και υπέροχη! Φυσικά, υπάρχουν και άλλα μικρά μονοπάτια τα οποία μπορείς να τα ανακαλύψεις περπατώντας στο χωριό!

Θες να εξερευνήσεις νέα μέρη και να γνωρίσεις κάθε γωνιά της Κύπρου; Ξεκίνα εξερευνώντας αυτό το πανέμορφο χωριό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending