fbpx

5+1 κόλπα για να… γράψεις τέλεια στις online εξετάσεις σου!

Κάποιοι από εμάς -ίσως- να είχαν κάνει ξανά κάποιο online course και προ κορωνοϊού! Το σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μεγάλη προηγούμενη εμπειρία με τις online εξετάσεις, μιας και είναι κάτι πρωτόγνωρο στις σπουδές μας.

Ξέρουμε πως τόσα χρόνια είχες βρει κάποια πετυχημένα κόλπα για να γράφεις τέλεια στις εξετάσεις σου, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά!

Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε κάποιες έξυπνες ιδέες – κόλπα για να τα πας τέλεια και αυτήν τη φορά.

Δες πώς να γράψεις τέλεια στις online εξετάσεις σου!

1
Κόλλησε τα notes σου γύρω – γύρω!

emmastudies.com

Σίγουρα το να έχεις παντού κολλημένα τα notes σου (πάνω στο γραφείο σου, στους τοίχους, στο φωτιστικό του γραφείου κλπ) είναι κάτι που δεν θα μπορούσες να το κάνεις αν οι εξετάσεις σου γίνονταν κανονικά σε ένα αμφιθέατρο του πανεπιστημίου!

Χώρισε, λοιπόν, τα notes σου ανά κεφάλαιο και φρόντισε να τα έχεις απλωμένα με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μη φαίνονται από την camera του laptop σου την ώρα της online εξέτασής σου!

2
Βάλε τον βοηθό σου να κάτσει κοντά!

pexels.com/@cottonbro

Αν η online εξέτασή σου θα γίνει off camera, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα! Μπορείς να έχεις δίπλα σου τον/την αδερφό/ή σου για να σε βοηθά να βρίσκεις τις απαντήσεις, ώστε να μη χάνεις χρόνο εσύ ψάχνοντας.

Αν πάλι, όμως, η camera θα είναι ανοιχτή μπορείς να βάλεις τον βοηθό σου να κάτσει απέναντί σου και να σου γράφει τις σωστές απαντήσεις κάπου και να στις δείχνει! 😉

3
Διώξε τους όλους από σπίτι!

theguardian.com/Fizkes/Getty Images

Φρόντισε την ημέρα της κάθε εξέτασης να “διώξεις” όλα τα μέλη της οικογένειας απ’ το σπίτι (εκτός -φυσικά- από τον βοηθό σου), έτσι ώστε να αποφύγεις απρόοπτα…

Για να μην μπει η mommy σου μέσα και να πει “μα να που κάμνει δαμέ η αρφή σου ρε; πάλε αντιγράφεις;” ενώ η camera ή το μικρόφωνο θα είναι ανοιχτά! Επίσης, αν λείπουν όλοι θα γλιτώσεις και από τυχόν ερωτήσεις τύπου: “θέλεις φαί;” “ίντα ώρα τελειώνεις;” “εν να πάω σουπερμάρκετ, θέλεις καμιάν τσιοκκολατού να σου φέρω γιούδι μου;”

4
Απαγόρευσε τη χρήση του Internet την ώρα της εξέτασης!

fossbytes.com/depositphotos.com

Αν το Internet στο σπίτι σου είναι αργό, τότε θα καταλάβεις ακριβώς το συναίσθημα του να “μαγκώνει” συνέχεια και να μην μπορείς να κάνεις τίποτε. Γι’ αυτό για να αποφύγεις τις πιθανότητες να προλάβεις να απαντήσεις μόνο στις μισές απαντήσεις… λόγω lag-αρίσματος, απαγορεύεις τη χρήση του στους υπόλοιπους!

Απαγορεύεις, λοιπόν, τη χρήση του Internet στο σπίτι, γιατί και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου παίζουν ρόλο στο να περάσεις το μάθημα!

Για να τους πείσεις μπορείς να τους υποσχεθείς πως θα καθαρίζεις το δωμάτιο σου και θα πλένεις τα πιάτα για 1 εβδομάδα! Αξίζει η θυσία πιστεύω.

5
Κάνε group chat για έκτακτη ανάγκη!

pexels.com/Andrea Piacquadio

Σε περίπτωση που οι ερωτήσεις στην εξέτασή σου είναι multiple choice και δεν θα έχεις τη δυνατότητα να «σπαταλήσεις» τον πολύτιμό χρόνο σου για να ψάχνεις ερώτηση – ερώτηση στις σημειώσεις και τα βιβλία σου, τότε ένα group chat με τους φίλους/ συμφοιτητές σου θα σε σώσει!

Μπορείς να στέλνεις την ερώτηση και όποιος την ξέρει θα απαντά στο τσακ μπαμ! Ακόμα και σε περίπτωση που δεν είναι κανένας σίγουρος για την απάντηση, θα μπορείτε μέσα από την ομάδα να συζητήσετε ποια από τις επιλογές είναι πιο πιθανόν να είναι η σωστή.

6
Extra Tip: Online εξέταση… με φίλους!

pexels.com/Andrew Neel

Μπορείς να βρεθείς με τους κολλητούς/ές σου (όχι, όμως, περισσότεροι από 10 άτομα!) στο ίδιο σπίτι (που έχει καλό Internet για να «τραβά») για να συνεννοείστε από κοντά για την κάθε απάντηση.

Προσοχή για να μην σας καταλάβουν… βρείτε ένα διαφορετικό background ο καθένας για να μη φαίνεται ότι είστε στον ίδιο χώρο!

Σκέφτηκες κι εσύ να κάνεις κάποιο από αυτά τα κόλπα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending