fbpx

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του αθλήματος!

Ως παιδιά ονειρευόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Και μπορεί για τους περισσότερους αυτό να έμεινε όνειρο, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά υπήρξαν και εκείνοι που έχτισαν μια αξιοσέβαστη καριέρα.

Βέβαια, μια ειδική κατηγορία ποδοσφαιριστών είναι εκείνοι που κατάφεραν να έχουν μια μεγάλη σε έκταση καριέρα, παίζοντας περισσότερα από 1000 παιχνίδια σε επίσημο επίπεδο.

Η σελίδα “football_memories_official” έκανε μια λίστα με αυτούς τους παίκτες και εμείς σου παρουσιάζουμε τους 5 πρώτους. Τους 5 ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που έπαιξαν τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δες τους πιο κάτω:

1
Peter Shilton 

fifa.com/Getty Images

Ο Peter Shilton θεωρείται ο κορυφαίος Άγγλος τερματοφύλακας όλων των εποχών μαζί με τον Gordon Banks. Αγωνίστηκε σε συνολικά 1390 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από το 1966 μέχρι και το 1997 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 47 ετών!

Φόρεσε τη φανέλα συνολικά 11 ομάδων (12 μαζί με την εθνική Αγγλίας) με τις Leicester, Nottingham Forest, Southampton και Derby County να είναι εκείνες που μετρά τριψήφιο αριθμών συμμετοχών ο μεγάλος Άγγλος πορτιέρε.

2
Rogerio Ceni 

tbrfootball.com/Getty Images

Ο Rogerio Ceni κατέχει ένα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό ρεκόρ στην καριέρα του: αυτού του τερματοφύλακα που σημείωσε τα περισσότερα τέρματα (132 συνολικά).

Πέρα από την ικανότητα του στο σκοράρισμα, όμως, ο Βραζιλιάνος πρώην τερματοφύλακας είναι και 2ος στη σχετική λίστα με τα περισσότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Έπαιξε σε 1234 αγώνες, τους περισσότερους από αυτούς με τη φανέλα της Sao Paulo, με την οποία πέρασε το πιο μεγάλο κομμάτι της καριέρας του.

3
Xavi 

slate.com@LLuis Gene/AFP/Getty Images

Ένας από τους καλύτερους μέσους όλων των εποχών είναι ο Xavi. Όποιος θαύμασε τον τρόπο παιχνιδιού της Barcelona στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και αρχές των 2010s ήξερε πως ο κοντόσωμος Ισπανός χαφ ήταν ο εγκέφαλος πίσω από αυτόν.

O Xavi πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της 22χρονης καριέρας του (1997-2019) στην Barca και αγωνίστηκε συνολικά σε 1133 αγώνες με τους blaugrana, την Al Sadd και την εθνική Ισπανίας.

4
Roberto Carlos 

ronaldo.com/Getty Images

Από πολύ κοντά ακολουθεί το καλύτερο αριστερό μπακ των τελευταίων 30 χρόνων και ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Roberto Carlos που κατά τη διάρκεια μια καριέρας που διήρκεσε συνολικά 24 χρόνια αγωνίστηκε σε συνολικά 1132 αγώνες.

Στην πλειοψηφία αυτών των αγώνων φορούσε φυσικά τη φανέλα της Real Madrid στην οποία έπαιξε για 11 χρόνια (1996-2007).

5
Iker Casillas 

punditfeed.com/AFP

Το καλοκαίρι του 2019 ολοκλήρωσε, μάλλον άδοξα μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, την καριέρα του ο Iker Casillas.

Μια καριέρα που είχε διάρκεια συνολικά 22 ετών και η οποία τον καθιέρωσε σαν ένα από τους καλύτερους πορτιέρε όλων των εποχών και του χάρισε πάμπολλους τίτλους.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο “άγιος Iker”, για τους φίλους της Real Madrid, με την οποία αγωνιζόταν για 17 χρόνια έπαιξε σε συνολικά 1119 αγώνες.

Ήξερες πως αυτοί οι παίχτες έπαιξαν τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον σε επαγγελματικό επίπεδο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending