fbpx

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είχαν ως προπονητή και τον Klopp και τον Guardiola!

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι Jurgen Klopp και Pep Guardiola είναι δυο από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς τους, για πολλούς οι κορυφαίοι.

Η επιτυχία τους, βέβαια, βασίζεται σε εντελώς διαφορετικά στυλ: ο Γερμανός προτιμά οι ομάδες του να παίζουν με απίστευτα μεγάλη ένταση, ένα στυλ που χαρακτηρίστηκε ως “ποδόσφαιρο heavy metal”, ενώ ο Ισπανός θέλει τις ομάδες του να παίζουν σαν μια καλά εκπαιδευμένη και συγχρονισμένη ορχήστρα (μιας και πιάσαμε τους μουσικούς όρους).

Υπήρξαν, πάντως, 4 ποδοσφαιριστές που είχαν την τύχη να παίξουν και για τους 2 προικισμένους προπονητές.

Δες ποιοι είναι:

1
Robert Lewandowski

nytimes.com@Michael Dalder/Reuters

Όταν το 2010 ο Robert Lewandowski μετακόμισε στη Γερμανία και την Borussia Dortmund βρήκε τον Jurgen Klopp στον πάγκο της ομάδας και μια πατρική φιγούρα για την οποία, όπως δήλωσε, “θα έτρεχε μέσα στη φωτιά γι’ αυτόν”.

Οι 2 τους συνυπήρξαν μέχρι το 2014 που ο Πολωνός μεταγράφηκε στην Bayern Munich, εκεί που προπονητής ήταν από την προηγούμενη χρονιά ο Pep Guardiola. “Lewa” και Pep συνεργάστηκαν μέχρι το 2016 που ο Ισπανός ανέλαβε την Manchester City.

2
Ilkay Gundogan

en.as.com

Ο Jurgen Klopp ήταν αυτός που πήρε τον Γερμανό με τουρκικές ρίζες στην Dortmund το 2011 και μέχρι το 2015 που ο “Kloppo” αποχώρησε από την ομάδα της Βεστφαλίας είχαν μια άψογη συνεργασία, με τον Gundogan να μετατρέπεται σε ένα ολοκληρωμένο χαφ υπό τις οδηγίες του.

Τα προσόντα του Gundogan σίγουρα εκτιμούσε ο Guardiola, αφού το 2016 όταν ανέλαβε την City φρόντισε ο γεννημένος στο Gelsenkirchen χαφ να είναι μια από τις πρώτες του μεταγραφές με τους 2 άντρες να συνεργάζονται μέχρι σήμερα.

3
Mario Gotze

thenational.ae@Patrik Stollarz/AFP

Τα καλύτερα παιχνίδια του ο Mario Gotze τα έκανε στην πρώτη του θητεία στην Dortmund με προπονητή τον Jurgen Klopp.

Ο Klopp, μάλιστα, ήταν αυτός που τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της BVB το 2009 με τον Gotze να τον χαρακτηρίζει ως τον “ποδοσφαιρικό του πατέρα” με τους δυο να συνεργάζονται μέχρι το 2013.

Τότε ήταν που ο Gotze μετακόμισε στην Bayern Munich, εκεί που προπονητής ανέλαβε το ίδιο καλοκαίρι ο Guardiola. Σε αντίθεση, όμως, με το τι έζησε με τον Klopp, ο Gotze δεν ταίριαξε ποτέ με τον Pep.

Συνεργάστηκαν μεν για μια τριετία (2013-16) στους Βαυαρούς, αλλά όπως δήλωσε ο Gotze “Είχα την εντύπωση πως σκεφτόταν μόνο όσα γίνονταν στο γήπεδο. Δεν νοιαζόταν τόσο πολύ. Ένας προπονητής παγκοσμίου κλάσης πρέπει να νοιάζεται, κάθε αθλητής είναι και άνθρωπος.”

4
Xherdan Shaqiri

besoccer.com/AFP

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που δεν τα πήγαινε καλά με τον Guardiola είναι ο Xherdan Shaqiri.

Ισπανός και Ελβετός συνεργάστηκαν για μια διετία (2013-15) στην Bayern Munich με τον Shaqiri να δηλώνει για τον Pep: “Είναι πολύ καλός προπονητής για ότι συμβαίνει στο γήπεδο, αλλά δεν είχαμε καλή επικοινωνία. Ο Guardiola δεν μιλά πολύ στους παίκτες που αφήνει εκτός, δεν τους λέει το γιατί!”

Από το καλοκαίρι του 2018 ο Shaqiri αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp στη Liverpool, με τον Ελβετό να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του.

“Καταλαβαινόμαστε εξαιρετικά. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ανοικτοί. Με εντυπωσιάζει τόσο πολύ που λέω “Θέλω να κερδίσω για αυτόν!”

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν τόσο υπό τις οδηγίες του Klopp όσο και του Guardiola;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending