fbpx

Η Κύπρος η χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη – Δες τις top 3!

Το καλοκαίρι που περίμενες είναι επιτέλους εδώ και η λαχτάρα για να επισκεφθείς την αγαπημένη σου παραλία (αν δεν πρόλαβες ήδη λόγω εξεταστικής) όλο και μεγαλώνει! Μη χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν.

Το γεγονός ότι η Κύπρος ανήκει στις χώρες με τις πιο καθαρές παραλίες της Ευρώπης, είναι πλέον σίγουρο και επιβεβαιωμένο! Δες πιο κάτω την έρευνα που επιβεβαιώνει αυτό που -ίσως- δεν ήξερες για το νησί μας.

Δες εδώ τις χώρες με τις πιο καθαρές παραλίες:

eea.europa.eu/WISE

Σύμφωνα με το European Environment Agency (EEA), που σκοπό είχε να αναγνωρίσει ποιες χώρες βρίσκονται στην υψηλότερη θέση όσο αφορά την καλή ποιότητα των παραλιών της, η Κύπρος ανήκει στην πρώτη θέση με σκορ 99.1%! Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης ψηλά, αφού κατέχει την τέταρτη θέση με σκορ 95.7%.

Τι άλλο περιμένεις; Ο μόνος τρόπος για να το δεις αυτό και στην πράξη, είναι να μην χάσεις λεπτό και να επισκεφθείς τις παραλίες της Κύπρου. Μπορείς να δεις πιο κάτω μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού μας τις οποίες σου προτείνουμε να επισκεφθείς.

P.S: Μην ξεχάσεις το αντηλιακό και εννοείται φρόντισε φεύγοντας να μην αφήσεις κάτι, παρά μόνο τα σημάδια απ’ τα πόδια σου στην άμμο! 😉

Δες ποιες παραλίες σου προτείνουμε:

1
Fig Tree Bay – Πρωταράς

cyprusbeat.com

Η παραλία του Fig Tree στον Πρωταρά είναι από τις πιο αναγνωρισμένες και πολυσύχναστες παραλίες της Κύπρου. Η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής, αφού πολλές οικογένειες και παρέες φίλων συχνάζουν εκεί.

Η βραχονησίδα που μοιάζει σαν νησάκι βρίσκεται απέναντι από την αμμουδιά και χαρίζει μια ξεχωριστή πινελία στο τοπίο, καθώς επίσης αποτελεί στοιχείο εξερεύνησης, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Η παραλία επίσης διαθέτει ειδικό τροχοκάθισμα με σκοπό να ευκολύνει τα άτομα με τις κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας!

2
Konnos Bay – Αγία Νάπα

hotels.com

Η παραλία του Κόννου βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Νάπας και στον δρόμο ανάμεσα στο Ακρωτήρι Γκρέκο και τον Πρωταρά. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλη, κάθε καλοκαίρι συνήθως πλημυρίζει από τους λάτρεις της θάλασσας.

Εκεί, μπορείς επίσης να κάνεις διάφορα θαλάσσια σπορ μαζί με τους αγαπημένους σου και να γευματίσεις στο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Η παραλία είναι περικυκλωμένη από δέντρα και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων!

3
Nissi Beach – Αγία Νάπα

in-cyprus.philenews.com

Η παραλία του Nissi Beach βρίσκεται στην Αγία Νάπα και βρίσκεται μέσα στις πιο δημοφιλής παραλίες της χώρας.

Τα καταγάλανα της νερά και η λευκή της άμμος αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό. Η ζωντανή μουσική και τα διάφορα events που διοργανώνονται στην παραλία, αποτελούν στοιχεία «πειρασμού» για την νεολαία και τους γνωστούς “party animals” της κάθε παρέας!

Αρκετές φορές στην παραλία του Nissi beach, βρίσκονται διάφοροι DJ’s διατηρώντας με τον τρόπο αυτό το γιορτινό κλίμα που επικρατεί.

Το μόνο που απομένει είναι να αρπάξεις τις ρακέτες και το αντηλιακό σου και να σαλπάρεις στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της Κύπρου μας. Διατηρώντας πάντοτε καθαρές τις παραλίες εννοείται!

Ήξερες ότι έχουμε τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη; Ποια από αυτές σκέφτεσαι να επισκεφθείς το συντομότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending