fbpx

Διαφορετικότητα στην κυπριακή κοινωνία!

Διαφορετικότητα… Μια λέξη που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να κλονίζει τον λαό της Κύπρου. Πολλοί έχουν ως “αυτόματο μηχανισμό” την άρνηση και την επιθετικότητα απέναντι σε αυτό το θέμα.

Η ερώτηση μου; Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ! Σας ζητώ να βάλετε για λίγο στην άκρη τα πιστεύω σας και να σκεφτείτε με αντικειμενικότητα. Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι ένα άτομο δεν είναι διαφορετικό από επιλογή, για παράδειγμα αν είναι gay transsexual κλπ (που μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ισχύει ακόμα και αν κάποιοι το αρνείστε λόγω στερεοτύπων).

Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του εξαιτίας των αντιλήψεων μιας κοινωνίας που πολύ πιθανόν να είναι λανθασμένες; Να υπενθυμίσω ότι εως πολύ πρόσφατα, με βάση τις ίδιες αντιλήψεις, οι γυναίκες θα έπρεπε να είναι κλεισμένες στο σπίτι “διότι είναι κατώτερες”. Όπως αυτό θεωρείτε λάθος στο παρόν, αλλά σωστό στο παρελθόν, έτσι και πολλά άλλα.

Συνεχίζοντας, σας ζητώ να μπείτε για λίγο στη θέση ενός “διαφορετικού” ατόμου που πρέπει να υποκρίνεται συνεχώς, να σκέφτεται τι θα πει, τι θα κάνει, πώς θα κινηθεί, μόνο και μόνο διότι κάποιοι αποφάσισαν χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ότι δεν θεωρείται “φυσιολογικό”. Οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό. Δεν ξέρετε τι σημαίνει να κρύβεσαι, να μην χορεύεις, να μην εκφράζεσαι και να μην μπορείς να λειτουργείς με τον δικό σου απόλυτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ τρόπο!

Ένας σοφός κάποτε είπε ότι “Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων”. Μέχρι τώρα σαν κοινωνία λαμβάνουμε υπόψη μόνο τις ελευθερίες των “φυσιολογικών” και “μη διαφορετικών” ανθρώπων, καιρός είναι, όμως, να υπάρξει μια ισορροπία! Ένας σεβασμός ή με άλλα λόγια… η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και των “διαφορετικών”!

Ευχαριστώ,
Ένας διαφορετικός άνθρωπος.


Το άρθρο ετοιμάστηκε από αναγνώστη μας και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending