fbpx

Αυτοί οι 5 παίκτες έφυγαν από την Arsenal και κατέκτησαν την Premier League!

Οι δεκαετίες του ’90 και του 2000 ήταν πολύ συναρπαστικές αν ήσουν οπαδός και φίλος της Arsenal.

Από το Highbury και το Emirates πέρασαν παιχταράδες, η ομάδα υπό τις οδηγίες του Arsene Wenger πέρασε -ίσως- την καλύτερη εποχή της ιστορίας της, κατέκτησε τίτλους και κέρδισε πολλούς οπαδούς παγκόσμια.

Fast forward στο σήμερα όπου οι “κανονιέρηδες” μετατράπηκαν σε μια ομάδα που ψάχνει να βρει ταυτότητα, που πολύ λίγα θυμίζουν τις μέρες του Bergkamp, του Henry, του Pires και των άλλων παιχταράδων.

Οι τίτλοι πλέον έρχονται όλο και με μικρότερη συνέπεια στο βόρειο Λονδίνο κάτι που “αναγκάζει” όλο και περισσότερους ποδοσφαιριστές να ψάξουν άλλους προορισμούς που να μπορούν να γευτούν τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Παρακάτω μαζέψαμε 5 τέτοια παραδείγματα ποδοσφαιριστών:

1
Robin van Persie

skysports.com

Στο πρόσωπο του Ολλανδού πρώην επιθετικού, οι οπαδοί της Arsenal έβλεπαν τον επόμενο ηγέτη της ομάδας, όταν ο Thierry Henry αποφάσισε να μετακομίσει στην Barcelona το 2007.

Πράγματι, με τη φανέλα των Λονδρέζων ο Robin van Persie έκανε μερικές εξαιρετικές σεζόν με αποκορύφωμα αυτή της σεζόν 2011-12, όπου σκόραρε συνολικά 37 τέρματα.

Κάπου εκεί, όμως, ήρθε και το διαζύγιο μετά από 8 χρόνια, με τον van Persie να ισχυρίζεται σε δηλώσεις του πως η Arsenal δεν του πρόσφερε νέο συμβόλαιο.

Ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του Ολλανδού θα ήταν η Manchester United με την οποία θα κατάφερνε κάτι που δεν κατάφερε στα χρόνια του στην Arsenal: να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αυτό έγινε από την πρώτη κιόλας σεζόν του RVP στο “Old Trafford” με τον Ολλανδό να σκοράρει 30 φορές!

2
Cesc Fabregas

mirror.co.uk

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Cesc Fabregas ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ένα πολλά υποσχόμενο χαφ που μπορούσε να κουβαλήσει στις πλάτες του την Arsenal.

Πράγματι, από το 2004 μέχρι και το 2011 που αποχώρησε από τους “κανονιέρηδες” ο Ισπανός χαφ πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και εξελίχθηκε στον ηγέτη της ομάδας του Λονδίνου. Κατέκτησε πολλά, όχι όμως το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Ακολούθως αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην Barcelona, για να επιστρέψει στην Αγγλία και το Λονδίνο, αυτή τη φορά για την Chelsea, το 2014.

Με τους “pensioners” o Fabregas αγωνίστηκε για μια πενταετία, στην οποία κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας δυο φορές, το 2015 και το 2017!

3
Alex-Oxlade Chamberlain

premierleague.com

Ο Alex Oxlade-Chamberlain αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Arsenal.

Ήταν κάτοικος βόρειου Λονδίνου από το 2011 μέχρι το 2017 και παρά το γεγονός πως είχε όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε στυλοβάτη του χώρου του κέντρου οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν ποτέ να φτάσει εκεί που όλοι στην Arsenal περίμεναν ότι θα φτάσει.

Κάπως έτσι, δεν θα πολύστεναχωρέθηκαν στο βόρειο Λονδίνο όταν το 2017 ο Ox μετακόμισε στο Liverpool για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας.

Κι ενώ με τη φανέλα της Arsenal οι διακρίσεις του Άγγλου χαφ περιορίστηκαν σε 3 κύπελλα Αγγλίας, με την αντίστοιχη της Liverpool ο Oxlade-Chamberlain κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας, τη σεζόν 2019-20!

4
Samir Nasri

mirror.co.uk@Samir Nasri19/Twitter

Όταν το 2011 ο Samir Nasri μετακόμιζε από την Arsenal στη Manchester City, οι οπαδοί των Λονδρέζων τον κατηγόρησαν ότι ήταν μισθοφόρος και ότι έψαχνε τίτλους.

Είχε προηγηθεί μια γεμάτη τριετία του Γάλλου χαφ με τη φανέλα των Λονδρέζων, κατά την οποία ο Nasri πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, χωρίς να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Αυτοί ήρθαν άμεσα με τη φανέλα των “πολιτών” με τον Nasri να κατακτά ανάμεσα σε άλλα 2 πρωταθλήματα Αγγλίας, το 2012 και το 2014.

5
Gael Clichy

mancity.com

Πάνω-κάτω τις ίδιες κατηγορίες με τον Nasri αντιμετώπισε και ο Gael Clichy όταν μετακόμισαν μαζί στη City το καλοκαίρι του 2011.

Η διαφορά ήταν ότι ο Clichy είχε περάσει μια οκταετία στην Arsenal κατά την οποία είχε κερδίσει ένα μετάλλιο πρωταθλητή, αυτό του 2004, χωρίς όμως να έχει πολλές συμμετοχές και από εκεί και πέρα σχεδόν κανέναν τίτλο.

Στη City, o Γάλλος αριστερός μπακ κατέκτησε άμεσα το πρωτάθλημα Αγγλίας πραγματοποιώντας γεμάτη σεζόν, ενώ πριν φύγει το 2017 πανηγύρισε ακόμα ένα, το 2014.

Ποιους άλλους ποδοσφαιριστές θυμάσαι που έφυγαν από την Arsenal και κατέκτησαν τίτλους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending