fbpx

Δέκα τρόποι με τους οποίους το Πανεπιστήμιο του Middlesex εμπλέκεται ενάντια στον Covid-19!

Το πανεπιστήμιο του Middlesex έχει εμπλακεί σε διάφορες πτυχές ενάντια στον κορωνοϊό. Οι ακαδημαϊκοί διεξήγαν έρευνες για την αντιμετώπιση της ίδιας της νόσου και για τις ευρύτερες επιπτώσεις της επιδημίας και του αποκλεισμού εφαρμόζοντας την εμπειρογνωμοσύνη τους στα πιεστικά κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα, το προσωπικό και φοιτητές από όλα τα τμήματα έχουν υποστηρίξει το NHS, όπως και άλλες υπηρεσίες.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δραστηριοτήτων του Middlesex:

1. Το προσωπικό παρήγαγε σχεδόν 70.000 προστατευτικά καλύμματα για υπαλλήλους του NHS, χρησιμοποιώντας τους έξι κόπτες λέιζερ του πανεπιστημίου. Τα καλύμματα βασίστηκαν σε σχεδιασμό ανοιχτού κώδικα, το οποίο διαρκεί λίγα λεπτά για να παραχθεί.

Τα λέιζερ χρησιμοποιήθηκαν έως και εννέα ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Τα καλύμματα συσκευάστηκαν με ένα προσωπικό μήνυμα από το Middlesex και στάλθηκαν σε μια σειρά νοσοκομείων του Λονδίνου. Παράλληλα, το προσωπικό του τμήματος Τεχνών και Δημιουργίας έκοψε το υλικό για νοσοκομειακές ρόμπες και εκατοντάδες σετ απολέπισης, τα οποία στη συνέχεια στάλθηκαν σε οικιακούς εργάτες για να τα ράψουν μαζί. Το υλικό και τα ημιτελή ρούχα μεταφέρθηκαν μεταξύ τοποθεσιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Hendon και το NHS.

2. Περίπου 500 φοιτητές νοσηλευτικής και μαιευτικής εργάζονταν, σε νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες υγείας. Φοιτητές του δεύτερου και του τρίτου έτους μπορούσαν να επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν τις τοποθετήσεις τους ή να συμμετάσχουν στο μητρώο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης, έτοιμο να ενεργοποιηθεί εάν η υπηρεσία υγείας είχε δυσκολίες να τα αντιμετωπίσει. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι νοσηλευτές συνέχισαν τη δουλειά τους ως βοηθοί υγειονομικής περίθαλψης και οι φοιτητές του πρώτου έτους θα μπορούσαν να προσφερθούν εθελοντικά ως βοηθοί υγείας μέσω του προγράμματος Capital Nurse.

3. Ο καθηγητής οικονομικών Dr Valerio Capraro συνεργάστηκε με την Helene Barcelo του Berkeley Mathematical Science Research Institute σε μία έρευνα περίπου 2.500 ατόμων στις
ΗΠΑ σχετικά με την προθυμία τους να φορούν μάσκα προσώπου στο κοινό. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι λιγότερο πρόθυμοι από τις γυναίκες να φορούν μάσκα, αλλά η διαφορά φύλου ήταν μικρότερη στις κομητείες των ΗΠΑ, καθώς η χρήση μάσκας είχε καταστεί υποχρεωτική. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο περισσότεροι άντρες από τις γυναίκες πίστευαν ότι φορώντας μάσκα ήταν σημάδι «αδυναμίας» ήταν ο ίδιος σε περιοχές με υποχρεωτική και προαιρετική χρήση μάσκας. Η έρευνα καλύφθηκε ευρέως σε μια σειρά φιλελεύθερων και συντηρητικών μέσων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

4. Ο Ανώτερος Λέκτορας Νομικής Joelle Grogan συντονίσε το COVID-19 και το State of Emergency Symposium, το οποίο έδειξε ότι οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 έχουν επηρεάσει σχεδόν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Συμπόσιο, που συνδιοργανώθηκε από το δημοσιογραφικό και ακαδημαϊκό φόρουμ Verfassungsblog και το Democracy Reporting International, προσέλαβε περισσότερους από 100 ειδικούς και δημοσίευσε αναφορές από 74 χώρες σε διάστημα επτά εβδομάδων στο αποκορύφωμα της αντίδρασης των παγκόσμιων κυβερνήσεων στην πανδημία.

5. Ο καθηγητής Βιοφυσικής και Μηχανικής Richard Bayford δημιούργησε ένα γρήγορο τεστ για το Covid-19 που θα μπορούσε να δώσει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά και θα ήταν τόσο διαισθητικό όσο ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Το τεστ βασίστηκε στην εργασία που έκανε για αρκετά χρόνια ο καθηγητής Bayford και οι συνάδελφοί του σε βιοαισθητήρες, π.χ. για την ανίχνευση της νόσου του Alzheimer σε πρώιμο στάδιο. Η συσκευή ανίχνευσης θα μπορούσε να συνδεθεί σε ένα κινητό τηλέφωνο για να εμφανίσει και να καταγράψει τα αποτελέσματα, ταυτόχρονα για το Covid-19 και την εποχική γρίπη και θα ήταν εύκολα προσαρμόσιμο για μεταλλάξεις του Covid-19.

6. Η Δρ Jacqueline Harding, Ανώτερος Λέκτορας στις Παιδικές Σπουδές εξέτασε ακαδημαϊκές μελέτες για το παιχνίδι σε συνεργασία με τους κατασκευαστές παιχνιδιών Fisher Price, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γονείς θα μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους τους κατά την αυτο-απομόνωση παίζοντας με τα παιδιά τους και ότι το γέλιο με τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι τόσο καλό όσο μια προπόνηση στο γυμναστήριο για το ανοσοποιητικό σύστημα. «Το να παίζεις δεν θα μπορούσε μόνο να είναι το καλύτερο που κάνεις για το παιδί σου, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι το καλύτερο που κάνεις για τον εαυτό σου ως γονέας» έγραψε η Δρ Harding στην ανάλυση της έκθεσης, η οποία κυκλοφόρησε αμέσως μετά την έναρξη του κλειδώματος.

7. Ο καθηγητής της περιβαλλοντικής επιστήμης Lian Lundy, συντονίζει ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάπτυξη μιας βάσης δεδομένων ανοιχτής πρόσβασης σχετικά με την εμφάνιση του SARS-CoV-2 (του ιού που προκαλεί το Covid-19) στα λύματα. Τα αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν την έρευνα σχετικά με τη χρήση λυμάτων για την έγκαιρη προειδοποίηση των τοπικών εστιών COVID-19.

8. Δύο ακαδημαϊκοί της Ψυχολογίας πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με το πώς ο περιορισμός κατά τη διάρκεια του κλειδώματος επηρέασε τη σχέση των ζευγαριών μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν ένα γραπτό ή ακουστικό ημερολόγιο για τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Οι 10 συμβουλές της Δρ Deborah Bailey-Rodriguez σε ζευγάρια για τη διαχείριση της έντασης της κατάστασης αναφέρθηκαν ευρέως στα βρετανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

9. Οι Jeffrey DeMarco και Elena Martellozzo από το Κέντρο Μελετών Κακοποίησης και Τραύματος του Πανεπιστημίου (CATS), οι οποίοι έχουν διερευνήσει εκτενώς τη διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών, προέτρεψαν τους γονείς να είναι προσεκτικοί σχετικά με εφαρμογές όπως το Zoom, το House Party και το Tik Tok, που λαμβάνονται καθημερινά από εκατομμύρια νέους και πρόσφεραν άλλες συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσουν τα παιδιά ασφαλή κατά το κλείδωμα.

10. Μια μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Arie Nouwen εξετάζει τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κοινωνικής απόστασης στα άτομα με διαβήτη, εν μέσω ανησυχιών ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο SARS-CoV-2.

«Ήταν υπέροχο να βλέπεις πώς το πανεπιστήμιο έχει ανέλθει στην πρόκληση του κορωνοϊού, τόσο στην πρωτοποριακή φροντίδα όσο και στην έρευνα γύρω από τον ιό και τον αντίκτυπό του σε τόσα πολλά διαφορετικά πεδία», είπε ο Αντιπρόεδρος του Middlesex Nic Beech.

«Είναι μια αντανάκλαση της δύναμης του Middelsex στην καινοτομία, του επαγγελματισμού και της συμπόνιας του προσωπικού και της εμπλοκής μας με την κοινότητα. Οι επόμενοι μήνες θα είναι τρομακτικοί, αλλά θα υπάρχουν πολλές ακόμη θετικές ιστορίες για τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την εξαιρετική αφοσίωση».

«Δεδομένου της επικράτησης και της εξάπλωσης του ιού, όλοι οι φοιτητές [στην τοποθέτηση] θα διατρέχουν κινδύνους εκ μέρους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Σχολής Υγείας και Εκπαίδευσης, Καθηγητής Carmel Clancy. «Ενώ δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο, είμαστε τόσο ευγνώμονες για την εξαιρετική συνεισφορά που προσφέρουν».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending