fbpx

Δεκάδες χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τη διαδικτυακή τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick!

Μια αλλιώτικη Τελετή Αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Λόγω των ιδιαίτερων συνθήκων και των περιοριστικών μέτρων, η φετινή Τελετή Αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σηματοδοτώντας την επιτυχή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Η τελετή μεταδόθηκε από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube και μέσω του Facebook Live και την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα: απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από Κύπρο, Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οικογένειές τους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό αλλά και το ευρύ κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, χιλιάδες ήταν τα μηνύματα συγκίνησης και συγχαρητηρίων που κατέφθαναν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρύτανη, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους, και την Πρόεδρο του Συμβουλίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου. Μηνύματα στους φοιτητές απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολών και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Τον δικό της χαιρετισμό απηύθυνε και η απόφοιτος με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση ανάμεσα σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, κ. Ανδρούλα Καραολιά από το Τμήμα Νοσηλευτικής. Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι Κοσμήτορες και οι Πρόεδροι των Τμημάτων. Ξεχωριστά και ιδιαιτέρως συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα που έστειλαν και οι πρωτεύσαντες κάθε πτυχιακού προγράμματος σπουδών προς τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους.

rpt

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, ανέφερε ότι κατάφεραν να ανταποκριθούν επάξια στις υποχρεώσεις τους παρόλες τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ξεπερνώντας τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες, πετυχαίνοντας έτσι την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. «Μια επιτυχία η οποία οφείλεται και στην άρτια τεχνολογική και ψηφιακή οργάνωση του Πανεπιστημίου σας», πρόσθεσε. Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Είστε πια οι νέοι και ικανοί επιστήμονες του τόπου μας, στους οποίους επενδύουμε ως πολιτεία και τους θεωρούμε ως τους πιο σημαντικούς εταίρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη της χώρας μας». Κλείνοντας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Frederick «το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τις δράσεις και το υψηλό επίπεδο παιδείας που προσφέρει σε φορέα άριστης επιστημονικής κατάρτισης με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ενώ παράλληλα βρίσκεται ανάμεσα στα σύγχρονα, δυναμικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, δικαιώνοντας έτσι τους στόχους που έθεσαν οι Πρυτανικές αρχές, οι Καθηγητές και η διεύθυνση του Πανεπιστημίου.»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δύο «μάχες» που κλήθηκε να δώσει το Πανεπιστήμιο εν μέσω πανδημίας: η μία για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και της διαδικασίας της τελικής αξιολόγησης, και η άλλη για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του φοιτητικοκεντρικού χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, τόνισε πως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε ήταν και η έγκριση και εγκαθίδρυση στο Πανεπιστήμιό Frederick της Έδρας UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων. «Δίνεται με αυτό τον τρόπο το στίγμα της βασικής μας φιλοσοφίας: η εκπαίδευση των ανθρώπων δεν τελειώνει ποτέ∙ είναι μια μορφή «ἀει-παιδείας» στο πνεύμα της πλατωνικής έννοιας της παιδείας», πρόσθεσε.

Κατά τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, αναφέρθηκε στα πρόσφατα αποτελέσματα του U-Multirank, ενός από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι σε συνέχεια της περσινής πρωτιάς του ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμη ψηλότερες επιδόσεις φέτος, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε στο νούμερο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια. Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, απευθυνόμενη προς του απόφοιτους τόνισε ότι η επιτυχία δεν βρίσκεται στον προορισμό αλλά στο ταξίδι. «Στο ταξίδι αναπτυσσόμαστε, στο ταξίδι γινόμαστε πιο σοφοί, στο ταξίδι βρίσκουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Είμαστε σίγουροι πως το Πανεπιστήμιο Frederick σας βοήθησε σε αυτή τη διαδικασία.» Κλείνοντας διαβεβαίωσε τους απόφοιτους ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί μια ζωντανή τελετή αποφοίτησης με τη φυσική παρουσία όλων.

Η Υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδας, κα Σοφία Ζαχαράκη, στο δικό της μήνυμα προς τους απόφοιτους ανέφερε: «Επιλέξατε το Πανεπιστήμιο Frederick, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που σας προσέφερε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αναγνωρισμένα προσόντα που θα σας εξασφαλίσουν επιτυχημένη επαγγελματική και επιστημονική πορεία.»

Ο ΥΠΠΑΝ κ. Πρόδρομος Προδρόμου, αφού συνεχάρη όλους του απόφοιτους για τις επιτυχίες τους σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι στη μετέπειτα σταδιοδρομία σας θα πορευτείτε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια εργατικότητα γιατί έχετε μάθει από το Πανεπιστήμιό σας ότι πρέπει να επιδιώκετε πάντοτε την αριστεία και να επενδύετε στην εκπαίδευσή σας, γιατί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι σίγουρα ένα σημαντικό εχέγγυο για το μέλλον σας.»

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, αφού συνεχάρη όλους τους απόφοιτους για την ευόδωση των στόχων τους, αλλά και ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ακούραστη προσήλωση στην προαγωγή και μετάδοση της επιστημονικής γνώσης, ανέφερε: «Εσείς είστε τα θεμέλια για την πραγμάτωση του οράματός μας για μια κοινωνία που να βασίζεται στη γνώση, την καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο για μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία.»

Ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, συμβούλευσε όλους τους απόφοιτους, να πιστεύουν στον εαυτό και στις δυνάμεις τους και πάντοτε να θυμούνται τους γονείς τους που τους πρόσφεραν τα πάντα για να φτάσουν μέχρι εδώ, το Πανεπιστήμιο και τους Καθηγητές τους.

Η Πρόεδρος του Φορέα ΔΙΠΑΕ, Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, αναφέρθηκε στην αδιάλειπτη προσπάθεια του Φορέα, αλλά και όλων των Πανεπιστημίων, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες, να κρατήσουν αλώβητη την αξία των πτυχίων των αποφοίτων, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο των διεργασιών τους, τους φοιτητές και φοιτήτριες.

Πέραν από τη διαδικτυακή αποφοίτηση, το Πανεπιστήμιο ετοίμασε και διάφορες άλλες εκπλήξεις για να τιμήσει τους φετινούς απόφοιτους που επέδειξαν επιμονή, υπομονή και σθένος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως αναμνηστικά πακέτα και προσωπικά μηνύματα από τους καθηγητές που στάλθηκαν ξεχωριστά στον κάθε απόφοιτο. Επιπρόσθετα, την εκδήλωση έντυσαν μουσικά και έστειλαν τα δικά τους συγκινητικά μηνύματα η καταξιωμένη Κύπρια τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός Αλέξια Βασιλείου, ο διεθνούς φήμης Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης Κώστας Κακογιάννης.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Διαδικτυακή Τελετή Αποφοίτησης εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending