fbpx

Ήξερες γιατί λέμε την έκφραση «έφαες γλιστρίδα» και ποια η ιστορία της;

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε συναντήσει αυτόν τον -πολύ- ομιλητικό φίλο που δεν λέει να σταματήσει να μιλάει… Αν δεν πεις «ήμαρτον!» ή το κλασικό «μα έφαες γλιστρίδα;» 

Έλα όμως που η γλιστρίδα δεν είναι αυτό που νομίζεις, ή αυτό που σου έμαθαν ότι είναι! Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και αμέτρητες εφαρμογές!

Ήξερες, λοιπόν, ότι η γλιστρίδα έχει μια ιστορία 2000 ετών; Και όχι δεν έχει σχέση με την ομιλία, αλλά με όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος!

Μύθος ή αλήθεια το μπλα μπλα;

pexels.com

Αν κάποιος μιλά γρήγορα και ασταμάτητα, οι συνομιλητές του τον παρατηρούν με την ερωτηματική φράση: «γλιστρίδα έφαγες;» επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, η κατανάλωση γλιστρίδας προκαλεί ευφράδεια και ταχύτητα λόγου.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι η κατανάλωση της σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροια που συνοδεύεται από χαρακτηριστικούς ήχους… με τους οποίους παρομοιάζεται η κουβέντα του φλύαρου! 

Δικαίως, λοιπόν, λέμε την συγκεκριμένη εκφραση!

Δες τις θεραπευτικές ιδιότητές της:

1
«Γιατρικό» για την αποφυγή της μοιχείας

pexels.com

Ναι, σωστά διάβασες… Η κατανάλωση γλιστρίδας μειώνει τη σεξουαλική διάθεση ή για να το πούμε πιο σωστά έχει μία αντι-αφροδισιακή δράση!  Κάποιοι το θεωρούσαν αρνητικό για τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, κάποιοι άλλοι, όμως, σωτήριο δώρο της φύσης!

Μάλιστα, βρήκαμε και κάποιες μικρές ιστορίες γύρω από αυτό… Τι γλιστρίδα έχει πέσει στο παρελθόν για να μην πέσει κάτι άλλο, ξέρεις, αυτό που έχει το αγρινό στο κεφάλι! Άραγε έπιανε;

2
Σύμμαχος της υγείας μας

pexels.com

Η γλιστρίδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας μας και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3 λιπαρά οξέα, η γλιστρίδα ανταγωνίζεται και «στέκεται ισάξια απέναντι» στα ψάρια!

Εκτός από αυτά βέβαια, περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, βιταμίνη Α, C, B.

Άρα, όπως και τα ψάρια θα ήταν καλό με βάση τη διατροφική πυραμίδα να τα καταναλώνουμε μέσα στη βδόμαδα… Βοηθά στην πρόληψη κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων, στο Αλτσαχάιμερ, και στην αρθρίτιδα. Επίσης, στα παιδία βοηθά στη μειώση της πιθανότητας εμφάνισης αυτισμού και αναπτυξιακών παθήσεων, στον πονόλαιμο και τον πονοκέφαλο.

3
Αμέτρητες εφαρμογές και χαμηλή σε θερμίδες!

pexels.com

Για κάθε 100 γραμμάρια γλιστρίδας αντιστοιχούν μόνο 16 θερμίδες! Μπορεί να γίνει σαλάτα, φαγητό, ποτό και ό,τι άλλο φανταστείς.

Μπορεί φυσικά και να χρησιμοποιηθεί και για «εξωτερική χρήση», εφόσον βοηθά στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων.

Λες κι εσύ τη φράση «μα έφαες γλιστρίδα»;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending