fbpx

Θυμάσαι τους Ιρακινούς που έφερε ο Απόλλωνας το 2005;

Το 2020 να καταφτάνουν στην Κύπρο ξένοι ποδοσφαιριστές από κάθε γωνιά του κόσμου, μοιάζει φυσιολογικό.

Πίσω στο 2005, όμως, να έρχονταν στην Κύπρο ποδοσφαιριστές από χώρες που σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούνται ποδοσφαιρομάνες φάνταζε ως κάτι μοναδικό.

Γι’ αυτό και όταν το 2005 ο Απόλλωνας εμπιστεύτηκε την αγορά του Ιράκ, ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου είδε αυτήν την κίνηση με μεγάλη περιέργεια, αλλά και ανυπομονησία να δει και να κρίνει τους ποδοσφαιριστές!

Βέβαια, για τους ανθρώπους της Λεμεσιανής ομάδας η κίνηση αυτή έμοιαζε άκρως λογική, αφού προπονητής της ομάδας ήταν από τις αρχές του 2005 ο Γερμανός Bernd Stange, που προηγουμένως είχε δουλέψει στην εθνική ομάδα του Ιράκ.

Savvides Press Sports Photographers

Έτσι, στην πρώτη προπόνηση των γαλάζιων για τη σεζόν 2005-06 παρών ήταν ο διεθνής μπακ Jassim Swadi Arig (25 χρονών), ενώ το ίδιο καλοκαίρι αποκτήθηκε και ο, επίσης διεθνής, δεξιός χαφ και μπακ Mahdi Karim (23 χρονών).

Savvides Press Sports Photographers

Οι 2 Ιρακινοί κέρδισαν με το “καλημέρα” τον θαυμασμό των οπαδών του Απόλλωνα χάρη, ανάμεσα σε άλλα, στο μαχητικό τους πνεύμα.

Τον χειμώνα του 2006 και ενώ η ομάδα της Λεμεσού πραγματοποιούσε εντυπωσιακή πορεία διεκδικώντας με αξιώσεις το πρωτάθλημα, αποκτήθηκε και ο διεθνής επιθετικός Mohammed Nasser (22 χρονών).

Savvides Press Sports Photographers

Οι 3 Ιρακινοί έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση, τελικά, του τίτλου από τους γαλάζιους, ένας τίτλος που ήρθε χωρίς ήττα για τον Απόλλωνα.

Οι Ιρακινοί, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αγαπήθηκαν από όλους στο γαλάζιο στρατόπεδο και έτσι μάλλον φυσιολογικά συνεχίστηκε η εμπιστοσύνη σε αυτήν την αγορά το επόμενο καλοκαίρι, όταν και αποκτήθηκαν ο Hawar Mulla Mohammed (25 χρονών), o οποίος αγωνιζόταν ως εξτρέμ και ο αμυντικός Haider Obeid (27 χρονών).

Savvides Press Sports Photographers (Αριστερά ο Hawar, δεξιά ο Haider)

Η σεζόν 2006-07 δεν εξελίχθηκε, ωστόσο, το ίδιο καλά για τον Απόλλωνα με αποτέλεσμα στα μέσα της σεζόν να αποχωρήσει ο προπονητής Bernd Stange και λίγο αργότερα να τον ακολουθήσει στην πόρτα εξόδου και ο Nasser.

Στο τέλος της σεζόν ολοκληρώθηκε το “ιρακινό παραμύθι” που έζησαν οι οπαδοί της λεμεσιανής ομάδας για τουλάχιστον 1,5 σεζόν, με τους 4 εναπομείναντες Ιρακινούς (Jassim, Karim, Hawar, Haider) να αποχωρούν από την ομάδα της Λεμεσού.

Savvides Press Sports Photographers

Πρόλαβαν, ωστόσο, να χαρίσουν στους οπαδούς των γαλάζιων μερικές από τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας τους και να αγαπηθούν όσο πραγματικά λίγοι τα τελευταία 20 χρόνια!

Εσύ τι θυμάσαι πιο έντονα από τους Ιρακινούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα τη διετία 2005-07;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending