5+1 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζεις για τις ταινίες της Disney!

Kyriaki Eracleous
Communication and Internet Studies - CUT 👩‍🎓
disney-stoixia-pou-den-gnorizeis
freepik.com/deviantart.com/ohmy.disney.com

Πάντα θα υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα σου θυμίζουν την παιδική σου ηλικία και κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος/η με αυτά αναπολείς τις… τότε εποχές!

Ένα από αυτά τα στοιχεία είμαι σίγουρη ότι είναι η αγάπη σου για τις ταινίες και τις σειρές της Disney. Επομένως, αν είσαι μεγάλος θαυμαστής της Disney, δες πιο κάτω μερικά στοιχεία που πιθανόν να μην γνωρίζεις για την Disney!

Δες πιο κάτω ό,τι -ίσως- δεν γνώριζες:

1The Jungle book

disney.fandom.com

Ήξερες ότι στην ταινία “The jungle book” της Disney, οι τέσσερις γύπες συμβολίζουν το διάσημο ροκ συγκρότημα “The Beatles”;

Το διάστημα που γινόταν η ταινία ο μάνατζερ των Beatles, Brian Epstein, πλησίασε τους σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων της ταινίας και τους ζήτησε να σχεδιάσουν τους γύπες με βάση τα μέλη της μπάντας. Η αρχική ιδέα ήταν ότι οι φωνές των Beatles θα έπαιρναν τις φωνές των πουλιών!   

2WALL-E the movie

conceptrobots.blogspot.com

Στην ταινία της Disney “WALL-E”, η ξακουστή απεικόνιση του ρομπότ με όνομα “Wall-e” είναι γνωστό ότι αποτελεί ακρώνυμο της δουλειάς για την οποία είναι φτιαγμένο, δηλαδή: Waste Allocation Load Lifter: Earth Class!

Αυτό όμως που δεν γνωρίζεις, είναι ότι το όνομα του προέρχεται από τον δημιουργό της Disney, Walter Elias Disney.

3Fantasia

comics.ha.com

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του μάγου “Yen Sid” στην ταινία “The Sorcerer’s Apprentice,” δίνει την παρουσία του επίσης και στην ταινία “Fantasia” της Disney. Ο Yen Sid είναι ο δάσκαλος του Mickey Mouse, ο οποίος του δίδαξε μαθήματα μαγείας.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το όνομα του δάσκαλου “Yen Sid” αν το διαβάσεις αντίστροφα, Θα παρατηρήσεις ότι σχηματίζεται η λέξη “Disney”! Οι σχεδιαστές επέλεξαν επίτηδες να δώσουν αυτό το όνομα με σκοπό να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε πολλές ιδέες και ταινίες της Walt Disney!

4Monsters Inc

aminoapps.com

Το πραγματικό όνομα της κοπέλας που υποδύεται τη φωνή της Boo στην ταινία της Disney “Monsters Inc”, είναι Mary.

Σε μια συγκεκριμένη σκηνή στην ταινία, το όνομα “Mary” εμφανίζεται σε μια ζωγραφιά που έκανε η Boo! Παράξενο ε; Είναι άραγε τυγχαίο; 

5Frozen

Το γνώριζες ότι οι πριγκίπισσες της Disney κυμαίνονται σε ηλικίες 14 – 19; Εγώ οφείλω να ομολογήσω εντυπωσιάστηκα όταν το έμαθα!

Ωστόσο, η Έλσα από την αγαπημένη ταινία “Frozen” είναι η μοναδική πριγκίπισσα της Disney που δεν είναι έφηβη. Είναι η μεγαλύτερη πριγκίπισσα (21 ετών), ενώ η Χιονάτη είναι η μικρότερη (14 ετών).

6Mickey Mouse

1freewallpapers.com

Ένας από τους πιο ξακουστούς και αγαπητούς χαρακτήρες της Disney, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Mickey Mouse!

Ετοιμάσου να εκπλαγείς! O Walt Disney, ένας από τους δημιουργούς της Disney, έδωσε αρχικά το όνομα “Mortimer” στον χαρακτήρα του, ενώ η γυναίκα του Lillian Disney τον έπεισε να αλλάξει το όνομα Mortimer σε Mickey Mouse.

Εσύ με ποιο από τα πιο πάνω εντυπωσιάστηκες περισσότερο για τις ταινίες Disney;