fbpx

Δες τα 5+1 πιο σπάνια χαρακτηριστικά που έχει μόνο το 5% των ανθρώπων!

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έλα όμως που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι τόσο σπάνια η ιδιαιτερότητα τους που ισοδυναμεί σε έναν για κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ήξερες ότι υπάρχουν μοναδικά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο που πολύ σπάνια τα συναντάμε;

Κάποιες φορές το DNA παίζει διάφορα παιχνίδια!

1
Μακρύς παλαμιαίος μυς

enimerotiko.gr

Λένε πως κουβαλάμε γονίδια από 7 γενιές, μήπως, όμως, κάποιοι φτάνουν και περισσότερες γενιές; Ο μυς αυτός λέγεται πως είναι «κληρονομιά» από τους προγόνους μας που τον χρειάζονταν για να σκαρφαλώνουν στα δέντρα!

Αν δεν τον έχεις, τότε σημαίνει ότι είσαι πραγματικά σύγχρονος άνθρωπος. 😉

2
Ετεροχρωμία ίριδας

aucklandeye.co.nz

Συνήθως το συναντάμε σε εξίσου σπάνιες ομάδες που ανήκουν στα ζώα! και συγκεκριμένα στα κατοικίδια, όπως οι γάτες και οι σκύλοι!

Παρ’ όλα αυτά, το συναντάμε ακόμα πιο σπάνια στους ανθρώπους! Κι όμως, υπάρχουν  ανάμεσα μας άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ένα μάτι καστανό και ένα γαλανό! Οι συνδιασμοί που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι γαλάζιο-πράσινο, πράσινο-γκρι, καστανό-πράσινο.

3
Τρυπίτσα κοντά στο αυτί

enimerotiko.gr

Θεωρείται αταβισμός, που σύμφωνα με τη βιολογία σημαίνει επανεμφάνιση κληρονομικών χαρακτηριστικών προγόνου μετά από απουσία αρκετών γενιών. Οι πρόγονοί μας, όπως και όλα τα έμβια όντα, κάποτε είχαν βράγχια, έτσι αυτό το χαρακτηριστικό κληροδοτείται από γενιά σε γενιά στο ένα ή και στα δύο αυτιά!

Πρόκειται για ένα συγγενές ωτικό συρίγγιο που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό του εμβρύου στην κοιλιά. Δεν έχει, βέβαια, καμία επικινδυνότητα, ίσα-ίσα είναι εξαιρετικά χαριτωμένο.

Τελικά παίρνουμε και από περισσότερες γενιές όπως φαίνεται!

4
Διπλή σειρά βλεφαρίδων

enimerotiko.gr

Νομίζω πως αυτό το χαρακτηριστικό θα το θέλαμε οι περισσότερες γυναίκες! Είναι γνωστό πως από τα πιο γοιτευτικά βλέμματα ήταν αυτό της Elizabeth Taylor. Και δεν “έφταιγαν” μόνο τα μπλε της μάτια, αλλά και η «διστιχίαση» που είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό που χαρίζει διπλή στρώση βλεφαρίδων!

Όχι μόνο είναι υπέροχο, αλλά θα ήταν και η λύση που ψάχνουν πολλές από εμάς, αφού πάμε και βάζουμε επιπρόσθετες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα! 😉

5
Μικρή ανάγκη για ύπνο

pexels.com

Αν έχεις αυτόν τον φίλο που ενώ τα πίνατε χθες μέχρι αργά και το πρωί στο μάθημα ήταν εκνευριστικά ξεκούραστος, τότε θα ξέρεις!

Κι όμως! Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν απολύτως ξεκούραστοι με τις μισές ώρες ύπνου (δηλαδή περίπου 3-4 ώρες τη μέρα) από αυτές που χρειαζόμαστε οι υπόλοιποι. Κάποιοι από αυτούς ήταν οι: Margaret Thatcher, και ο Salvador Dali…

6
… και μπόνους: Ευθεία γραμμή στο χέρι!

newsbomb.gr

Σίγουρα τώρα θα κοιτάς κι εσύ το χέρι σου για να δεις αν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό! Η γραμμή αυτή εντοπίζεται στο 10% του πληθυσμού στο ένα χέρι, και στο 5% και στα 2 χέρια, σύμφωνα με τη Wikipedia.

Ονομάζεται “simian line” και προέρχεται από τη λατινική λέξη «simia» που σημαίνει μαϊμού. Ονομάστηκε έτσι διότι σε κάποιες μαϊμούδες εντοπίζεται η μία γραμμή στην παλάμη.

Στους ανθρώπους θεωρείται τυχερό σημάδι που συνδέεται με πνευματική συγκέντρωση, δύναμη της φαντασίας και διαύγεια!

Έχεις κι εσύ κάποιο από αυτά τα σπάνια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending