3 ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως το 2020!

Τρεις ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα των υπολογιστών και ηλεκτρονικής για το 2020!

Σημαντική διάκριση για τους Καθηγητές, Μάριο Πολυκάρπου, Κωνσταντίνο Σ. Παττίχη και Ανδρέα Πιτσιλλίδη, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους κορυφαίους επιστήμονες για το 2020, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε το Guide2Reasearh.

Τρείς διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών,  ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παττίχης του Τμήματος Πληροφορικής και Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Κέντρου Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας RISE και ο Καθηγητής Ανδρέας Πιτσιλλίδης του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δικτύων NetRL, περιλαμβάνονται στην τελευταία 7η ετήσια έκδοση της παγκόσμιας κατάταξης κορυφαίων επιστημόνων για το 2020, που δημοσίευσε το “Guide2Research”, στα θέματα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών. 

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει, επίσης, καταταχθεί ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο στην κατάταξη πανεπιστημίων στην Επιστήμη των  Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής  (Computer Science & Electronics) για το 2020 που δημοσίευσε το Guide2Research. Κατατάσσεται δε παγκοσμίως στην 395η θέση στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, σύμφωνα με το “Guide2Research”, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες πύλες για την έρευνα στην Επιστήμη των Υπολογιστών, παρέχοντας αξιόπιστα δεδομένα για επιστημονικές συνεισφορές από το 2014.

Για την έκδοση της κατάταξης μελετήθηκαν λεπτομερώς περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο, συνυπολογίζοντας αρκετούς παράγοντες και μετρήσεις σχετικά με το επιστημονικό τους έργο. Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν το δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση, τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές και τον αριθμό εγγραφών στο DBLP όπως επίσης και τις διακρίσεις τους που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 25 Αυγούστου 2020. 

Η αξιολόγηση στοχεύει στην προώθηση των κορυφαίων επιστημόνων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην προβολή της συνεισφοράς τους στον τομέα της επιστήμης.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κύπρου και της χώρας μπορείτε να δείτε εδώ και στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://www.guide2research.com/scientists/CY

http://guide2research.com/u/marios-polycarpou

http://guide2research.com/u/constantinos-s-patti 

http://www.guide2research.com/u/andreas-pitsillides