Ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές αν προτιμούν τα μαθήματα να γίνονται online ή στις αίθουσες!

Joseph Orfanos
Pharmacy Student
pixlr.com / canva.com / emojiisland.com / blog.gradescope.com / theguardian.com

Ποτζιεί το επέρναμε, ποδά το εφέρναμε… παλέ πίσω εκαταλήξαμε! Back to school Ορφανίδης (που λέει και ένα παλιό διαφημιστικό “τραγουδάκι”). 😅

Λόγω της πανδημίας περάσαμε ένα μικρό διάστημα μακρυά από τις αίθουσες των πανεπιστημίων, δοκιμάσαμε και τη διδασκαλία μέσω διαδικτύου, ακόμα και εξετάσεις χωρίς φυσική παρουσία!

Εμείς ρωτήσουμε 5 Κύπριους φοιτητές εάν προτιμούν το νέο εξάμηνο να γίνει διαδικτυακά ή διά ζώσης!

 Δες πιο κάτω τι μας απάντησαν και (ίσως) θα εκπλαγείς!

1Μαριλένα, 20 ετών

pexels.com
 • “Αν σου πω ότι προτιμώ διαδικτυακά εννά με πιστέψεις; Εν ξέρω γιατί, που τη μιά εν πρίχτικο να είσαι ούλλη την ώρα σπίτι τζιαι ξέρω ‘γώ, αλλά που την άλλη ποττέ εν επαρακολουθούσα τα μαθήματα. Απλά άννοια το video call τζιαι μετά ετζιοιμούμουν! Οπόταν μακάρι να μείνουμε τζιαι τούτο το εξάμηνο σπίτι!”

2Κλεάνθης, 23 ετών

news.schoolsdo.org
 • “Ρε εν καλοτζιαίρι ακόμα, έσσιει ένα μήνα ώσπου να αρκέψει το πανεπιστήμιο! Τζιαι για να μεν μάσσιεσαι, προτιμώ να τα κάμνουμε που σπίτι.
  Οι εξετάσεις ήταν πανεύκολες τζιαι γενικά ήταν πολλά πιο πναστά. Αλλά εν νομίζω να μας αφήκουν ξανά σπίτι. Πτου ξανά που την αρχή πάλε. Να ξυπνάς που τα 7 χαράματα τζιαι να τους έσσιεις πας την κελλέ σου!”

3Σάββας, 21 ετών

wlu.ca
 • “Τι με ρωτάς; Κόψε τες πελλάρες. Να πάμε πίσω τζιαι κανεί! Φαντάσου εγυρίζαμε ούλλο το καλοτζιαίρι (τζιαι εν είσσιεν πρόβλημα τάχα μου) τζιαι τωρά να μας πουν κάτσετε έσσο να κάμνετε online μάθημα, όι μάνα μου.
  Να πάμε πίσω, να κάμουμε λλίο πασσιαμά μες το μάθημα να περνά γλήορα η ώρα!”

4Γεωργία, 19 ετών

wsj.com
 • Μεν μου λαλείς για online τζιαιανάφκουν τα λαμπούθκια μου! Επέρασα ένα εξάμηνο ΚΟΛΑΣΗ με τη μάνα μου τζιαι τον αρφό μου ούλλη μέρα σπίτι μαζί μου όταν ήταν η καραντίνα.
  Να ξεκινήσουν τα πανεπιστήμια να πηαίνουμε κανονικά τζιαι κανεί Zoom τζιαι πελλάρες. Εν θα το αντέξω ξανά αλήθκεια!”

5Κυπριανός, 21 ετών

beautifulquotes.co
 • Εν με κόφτει τζιαι ιδιαίτερα να σου πω την αλήθκεια. Είτε έσσο είσαι, είτε στο uni το ίδιο πράμα κάμνεις… τζιαι στην τελική την ίδια ύλη εννα καλύψουμε. Το μόνο που θέλω εν να προχωρούμε κανονικά να τελειώνει τζιαι τούτο, επειδή εβαρέθηκα να δκιαβάζω. Τι τα θέλουμε τα πτυχία λαλείς μου; Αφού πάλε άνεργοι θα μείνουμε!” 

Απ’ ότι φαίνεται οι απόψεις… διίστανται! Η μόνη ανακοίνωση που έχουμε μέχρι στιγμής για το νέο εξάμηνο είναι αυτή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες και των υπόλοιπων πανεπιστημίων. Το μόνο που έχω να προτείνω είναι υπομονή!