fbpx

Τα 5 καλύτερα tips που κάθε πρωτοετής φοιτητής πρέπει να ξέρει!

Ένα κομμάτι της ζωής σου τώρα έχει κλείσει και αυτόματα ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου.

Επιτυχίες, αποτυχίες, χαρές, λύπες, έρωτες, ρίσκα και πολλά άλλα που θα αντιμετωπίσεις στη φοιτητική σου ζωή. Μην ξεχνάς όμως ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι και αυτά που μένουν ζωντανά στο μυαλό, άρα δώσε προσοχή σε αυτά.

Ως νέος φοιτητής, έχεις ένα πλήθος ανάμεικτων συναισθημάτων να σε σκεπάζει; Σκέψεις όπως “Θα βρω φίλους, συγκάτοικο, τι θα κάνω, πού θα πάω, θα πάρω πτυχίο;Χαλάρωσεεεε! Όλα τα ερωτήματα σου σιγά-σιγά θα απαντηθούν.

Θα σου πω 5 tips που μπορούν να κάνουν τη φοιτητική σου ζωή καλύτερη:

1
Να είσαι κοινωνικός

Freepik.com

Εμμ.. δύσκολο ε; Δεν είναι του τύπου σου; Προσπάθησε! Απλά διώξε το άγχος και την αρνητική σκέψη απ’ το μυαλό σου και θα δεις ότι θα σου βγει σε καλό.

2
Μάθε να μαγειρεύεις

Freepik.com

Ναι είμαι σίγουρη θα μου πεις: “εδώ είχα φαγητό έτοιμο για 18 χρόνια, θα καθίσω τώρα να μαγειρέψω;“. Δεν έχεις και άδικο. Αν ειδικά δεν το έχεις καθόλου με τη μαγειρική άσ’ τααααα, καλύτερα πάρε delivery.

Αλλά θα το δεις και στην πορεία πως δεν θα τα βγάλεις πέρα χωρίς μαγείρεμα, και στην ουσία πού θα πάει; Μια, δυο, τρεις θα το κάψεις. Θα μάθεις όμως, δεν θα μάθεις;

3
Κάνε πράγματα που σε ηρεμούν

Freepik.com

Αυτό το tip μην το παραλείψεις! Βρες αυτό που σου αρέσει να κάνεις και σε ηρεμεί, με τόσο διάβασμα θα χρειαστείς λίγη χαλάρωση.

Μερικά πράγματα μπορεί να ακούγονται κουραστικά, αλλά στην ουσία ξεκουράζουν το μυαλό, λόγου χάρη το ποδόσφαιρο, η γιόγκα, ο χορός και η γυμναστική. Παράλληλα, ο ύπνος χαλαρώνει απόλυτα το μυαλό (γι’ αυτό όχι πολλά ξενύχτια!).

Βρες κι εσύ τι σε ηρεμά και κάνε το!

4
Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια

Freepik.com

Χρυσός κανόνας! Μην αφήνεις αναπάντητα ερωτήματα – θα μαζευτούν και θα γίνουν ένα τεράστιο βουνό και μετά τρέχα να προλάβεις.

Άρα ότι κι αν χρειαστείς, ζήτα βοήθεια από κάποιο που σχετίζεται με αυτό το θέμα (δεν είναι ντροπή)!

5
Διασκέδασε με μέτρο

Freepik.com

Δεν είπα να μένεις συνεχώς στο σπίτι και να διαβάζεις! Αλλά Πανεπιστήμιο-διάβασμα είναι το σταθερό σου στο πρόγραμμα. Σωστά; Εσύ θα το προσαρμόσεις, έτσι ώστε να υπάρχει και κάποια ώρα για διασκέδαση.

Εκεί πήγες για έναν σκοπό, μην το ξεχνάς! 😉


Το άρθρο γράφτηκε από αναγνώστρια μας
και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση!

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending