fbpx

YOUTHShare – Ένα πρόγραμμα παροχής εξατομικευμένης στήριξης σε άνεργους νέους!

Με βασική επιδίωξη την στήριξη άνεργων νέων, διαμορφώνοντας και προσφέροντας ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, το YOUTHShare ξεκινά την δραστηριοποίηση του στην Κύπρο.

Στόχος του προγράμματος είναι, δια μέσω των δράσεων και υπηρεσιών του, να προσφέρει εξατομικευμένες προσεγγίσεις καθώς και ευκαιρίες εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης για την στήριξη των νέων.

Το YOUTHShare αποτελεί μια διακρατική συνεργασία οργανισμών και φορέων από την Μεσόγειο και περιλαμβάνει δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους της Κύπρου να επωφεληθούν από πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα βασίζεται στα συμπεράσματα διακρατικής έρευνας που έχει διενεργηθεί και ανέδειξε τις προοπτικές που διανοίγονται για τους νέους της ανάμιξης τους σε βιώσιμους τομείς της τοπικής οικονομίας όπως είναι η παραγωγή αγρο-προϊόντων και ο τουρισμός.

Προς αυτή την κατεύθυνση το έργο, το απευθύνεται σε ανειδίκευτες γυναίκες καθώς και μετανάστες ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας 25-29 χρονών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, εργασίας ή/ και κατάρτισης, θα προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης αλλά και πρακτικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, έχει εγκαθιδρύσει ένα Κέντρο Κατάρτισης κάτω από την Υπηρεσία Συνεργατικών εταιρειών Κύπρου (Γρηγόρη Αυξεντίου 7Β. 1096 Λευκωσία), μέσω του οποίου οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την αγορά εργασίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής κατανόησης των αναγκών και των δεξιοτήτων τους. Στο Κέντρο, θα μπορούν να έχουν προσωπικές συναντήσεις με εξειδικευμένο προσωπικό που θα τους βοηθήσει να διαμορφώσουν ένα πλάνο καριέρας αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Επιπρόσθετα, το Κέντρο θα προσφέρει αριθμό ευκαιριών πρακτικής εργασίας σε ανθεκτικούς και βιώσιμους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Το YOUTHShare υλοποιείται με τη στήριξη του Ταμείου για τη Νεανική Απασχόληση των Χορηγιών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και της Νορβηγίας και αποτελεί μια διακρατική συνεργασία από οργανισμούς και φορείς από όλη την Μεσόγειο.

Στην Κύπρο υλοποιείται από το CARDET, την Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με την Υπεύθυνη Διασύνδεσης και Απασχόλησης,  Άννα Μιχαήλ  στο annamichael.cardet@gmail.com ή στο +357 22401530.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμους συνδέσμους για το πρόγραμμα:

YOUTHShare Website: http://www.youthshare-project.org/

Coop Training Centre- YOUTHShare Branch http://www.youthshare-project.org/cypriot-branch/

Facebook Page: https://www.facebook.com/youthshareproject

Instagram Account: https://www.instagram.com/youthsharecyprus/

Αίτηση Ενδιαφέροντος: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQl9Mpm-kbU_FoI41ty4YlU2vlqjN6xjddO2oa1o0cZPU7uA/viewform?usp=sf_link

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending