Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή: Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Πίσω από την επιτυχημένη πορεία κάθε επαγγελματικής αθλητικής ομάδας, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε σε κάθε άλλο άθλημα, κρύβεται έναν επιτελείο επιστημόνων που βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προετοιμασία και την αποκατάσταση του κάθε παίκτη, με τις απαραίτητες προσαρμογές στις ανάγκες του. Οι σπουδές στις αθλητικές επιστήμες διαγράφουν την προοπτική μιας επαγγελματικής καριέρας στην αθλητική βιομηχανία που αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες ανά το παγκόσμιο.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πτυχίο Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή (αντίστοιχο με το ΤΕΦΑΑ στην Ελλάδα) προσφέρει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα όμως η σημασία που δίνεται στο κομμάτι της πρακτικής γνώσης και κατάρτισης ενδυναμώνει σημαντικά τις δεξιότητες των αποφοίτων.

Ξεκινώντας από την πρακτική άσκηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει το δικό του, υπερσύγχρονο εργομετρικό κέντρο, ενώ συνεργάζεται και με το γυμναστήριο New Life Health Center, τοποθετώντας τους φοιτητές του στο πεδίο της δράσης, σε συνθήκες ρεαλιστικής επαγγελματικής καθημερινότητας στον τομέα των αθλητικών επιστήμων. Εδώ, η θεωρητική γνώση δεν εγκλωβίζεται σε τόμους γραπτής ύλης, αλλά αποκτάει ζωή και κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των φοιτητών, αφού αυτά που διδάσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας τα εφαρμόζουν στην πράξη. Η πρακτική και εργαστηριακή άσκηση προσφέρεται σε 9 διαφορετικά μαθήματα, προσδίδοντας στους φοιτητές σημαντικό επαγγελματικό πλεονέκτημα.

“Ναι, αλλά τι ακριβώς μπορώ να σπουδάσω;”

Από την επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μαθαίνουμε πώς ο κάθε φοιτητής  μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις κατευθύνσεις του «Αγωνιστικού Αθλητισμού – Προπονητικής» και της «Άσκησης και Υγείας», καθώς και της «Ελεύθερης Προσαρμογής» προκειμένου να ορίσει ειδικότερα τον δρόμο της επαγγελματικής του κατάρτισης. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει ειδικότητα σε κάποιο άθλημα όπως Ποδόσφαιρο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Κολύμβηση, Πυγμαχία-Kick Boxing, Ενόργανη γυμναστική κ.λπ. για τους φοιτητές που θα επιλέξουν την κατεύθυνση του Αγωνιστικού Αθλητισμού-Προπονητικής. Οι απόφοιτοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις εργοδότησης ως εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Πολύπλευρη εμπειρία και πρακτική άσκηση έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας

Η εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν ολοκληρώνεται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόγραμμα τονίζει την ερευνητική δραστηριοποίηση και δικτύωση των φοιτητών μέσω συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και δράσεις διεθνούς κινητικότητας. Επιπρόσθετα, η βιωματική μάθηση ενδυναμώνεται με τη συμμετοχή φοιτητών σε διαδικασίες επιστημονικής υποστήριξης σε αθλητές υψηλού επιπέδου στο άρτια εξοπλισμένο Εργομετρικό Κέντρο που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Σίγουρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συγχρόνως με τις σπουδές μπορείς να βιώσεις μια πολύχρωμη φοιτητική ζωή σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με οικιστικές μονάδες κοντά στο πανεπιστήμιο για άνετη και ευχάριστη διαμονή, ενώ κάθε κλάδος σπουδών τελείται με σεβασμό στα ισχύοντα πρότυπα καινοτομίας που εφαρμόζονται στα καλύτερα πανεπιστήμια Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής.

Στο τέλος του τετραετούς προγράμματος, να είσαι βέβαιος ότι όλα θα δείχνουν πιο απλά: Η πόρτα της αγοράς εργασίας των αθλητικών επιστημών, από σχολεία και χώρους άθλησης, μέχρι τον επαγγελματικό αθλητισμό, θα είναι ανοιχτή, αναμένοντας τους πιο αποφασισμένους!

Κάνε το πρώτο βήμα, ενημερώσου για το πρόγραμμα αθλητικών επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εδώ ή επικοινώνησε μαζί τους στο [email protected].