5 πράγματα που πρέπει να προλάβεις να κάνεις πριν μας κλείσουν και πάλι μέσα!

Stephani Georgiou
StudentLife Chief Editor
freepik.com/drobotdean

Τις τελευταίες μέρες πολλές πόλεις και περιοχές, σε όλες τις χώρες του κόσμου, μπαίνουν σε περιορισμό ή αυξάνονται τα μέτρα κατά του Covid-19. Έτσι, το ενδεχόμενο επιστροφής του lockdown «φιγουράρει» και έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόπος, αφού σίγουρα κανένας δεν θέλει να ξανά μείνουμε σπίτι!

Το “The Lockdown Returns” ή το «Ημέρες Καραντίνας Vol 2» είναι αδιαμφισβήτητα ωραίοι τίτλοι για ταινία, όμως, ας μείνει μακριά από εμάς.

Όπως και να ‘χει, εμείς σου μαζέψαμε σ’ αυτό το χιουμοριστικό άρθρο τα 5 πράγματα που πρέπει σίγουρα να προλάβεις να κάνεις, πριν συμβεί για 2η φορά το αναπάντεχο! 😱

Δες τα πιο κάτω:

1Γρήγορα ραντεβού σε κομμωτήριο/κουρέα/αισθητικό!

pexels.com/mostafa

Επειδή το πιο πιθανόν είναι να καταλήξεις σαν τον κουρέα της φωτογραφίας αν μας ξανά κλείσουν στο σπίτι, καλύτερα να κλείσεις από τώρα το ραντεβού σου! #BetterSafethanSorry που λέμε! 😉

Και για τις κοπέλες της παρέας συνιστούμε να πάνε να «βγάλουν» (όσο ακόμα προλαβαίνουν) μουστάκι, φρύδι κλπ και να βάψουν και τα μαλλιά τους, γιατί προβλέπεται η ρίζα να «κατεβαίνει» μέχρι τους ώμους μέχρι να ξαναβγούμε.

2Αγόρασε όργανα γυμναστικής και κλειδωνιές για τα ντουλάπια!

freepik.com/kamolk

Για έναν περίεργο λόγο, ο κόσμος στην προηγούμενη καραντίνα αγόραζε σαν να μην υπάρχει αύριο χαρτί υγείας. Σε περίπτωση μιας 2ης φάσης προτείνουμε να αγοράσει κλειδωνιές για τα ντουλάπια της κουζίνας!

Μην διερωτάσαι γιατί… Θυμάσαι τα αποτελέσματα (στη ζυγαριά) από την πρώτη καραντίνα; Γι’ αυτό τώρα να είσαι προετοιμασμένος/η. Πάρε κάποιο όργανο γυμναστικής για το σπίτι και φυσικά -ΜΗΝ- αγοράσεις λιχουδιές.

3Πήγαινε στα αγαπημένα σου στέκια όσο που προλαβαίνεις!

freepik.com/standret

Το να δεις τους φίλους σου νομίζω είναι κάτι που δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω! Όσο προλαβαίνεις, λοιπόν, πάρ’ τους και πηγαίνετε στα αγαπημένα σας στέκια, για να απολαύσετε το καφεδάκι, το ποτάκι ή το γεύμα σας παρέα.

Προσοχή, όχι σε χώρους με πολυκοσμία… Μήπως και καταφέρουμε να γλιτώσουμε τελικά αυτήν την καραντίνα για την οποία συζητάμε! 😉

4Υιοθέτησε κι εσύ ένα pet!

freepik.com

Ο μόνος τρόπος για να μπορείς να στέλνεις το 6 και να μετακινείσαι (έστω και λίγο) εκτός σπιτιού είναι για φυσική άσκηση – που σίγουρα δεν θα κάνεις πάλι, είτε για να παίρνεις βόλτα το κατοικίδιό σου. 

Φυσικά, μετά την καραντίνα δεν σημαίνει ότι θα το παρατήσεις, ή θα το αγνοείς… Ένα ζωάκι είναι σαν ένα μωρό, χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα σου. Μην το ξεχνάς – αυτό έχει μόνο εσένα!

Επιπλέον πλεονέκτημα… θα έχεις και παρέα όλη μέρα στο σπίτι!

5Μάθε στους γονείς/παππούδες σου πώς να κάνουν video call!

freepik.com

Αν δεν κατάφεραν να μάθουν την πρώτη φορά, τότε τώρα είναι η ευκαιρία σου να τους μάθεις! Σίγουρα, επειδή ήταν απρόοπτο και δεν το περίμενε κανείς, ήταν δύσκολο να δείξουμε στους αγαπημένους μας πώς να χρησιμοποιούν τα online tools.

Πλέον, γνωρίζεις το ενδεχόμενο να ξανά μείνουμε σπίτι, οπόταν δεν έχεις δικαιολογία. Βάλε «κάτω» τους δικούς σου και δείξε τους όλα τα απαραίτητα για να έχετε επικοινωνία!

Εσύ είσαι προετοιμασμένος/η για μια 2η καραντίνα; 😏