fbpx

#LifeStories: Καθημερινές Ιστορίες Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία #LifeStories υλοποιείται για δεύτερη φορά φέτος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Erasmus+ το οποίο διαχειρίζεται ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, για να αναδείξει ιστορίες ζωής που θα μας προβληματίσουν, θα μας εμπνεύσουν και θα μας κινητοποιήσουν.

Φέτος, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, το #LifeStories επικεντρώνεται στις πολυδιάστατες πτυχές της αλληλεγγύης, αφού μέσα από αυτό, θα γνωρίσουμε μερικές από τις ενδιαφέρουσες κοινωνικές δράσεις, οι οποίες ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται με το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και που στοχεύουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας. Οι ιστορίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, στον πολιτισμό, την τεχνολογία, τον εθελοντισμό, τις επιστήμες και την κοινωνική προσφορά.

Μέσα από τις ιστορίες που θα μοιραστούμε στοχεύουμε στο να κινητοποιήσουμε τη νεολαία του τόπου μας έτσι ώστε να αναγνωρίσει ζητήματα στη δική της κοινότητα και μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών να εφαρμόσει αντίστοιχες δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη.

https://www.youtube.com/watch?v=81PCIbe75jo&t=4s

Το Lifestories θέλει να μας κάνει πιο ανθρώπινους, πιο δοτικούς. Θέλει να μας σπρώξει να βγούμε από τον «μικρόκοσμό» μας και να δούμε τους συνανθρώπους μας. Μας προσκαλεί να πάρουμε και εμείς τη σκυτάλη για να αναπτύξουμε δικές μας πρωτοβουλίες και αντίστοιχες δράσεις αλληλεγγύης για το κοινό καλό.

Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τα άτομα πίσω από τις εικόνες και να ακούσετε τις δικές τους ιστορίες.

Για να μάθετε περισσότερα κάντε like στη σελίδα του Lifestories στο Facebook, ακολουθήστε μας στο Instagram ή μπείτε στη σελίδα onek.org.cy/lifestories.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending