fbpx

Γέφυρες Αλληλεγγύης: Ψηφιακό Hackathon Κύπρου – Λιβάνου!

EΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Οι τρομακτικές εικόνες και τα συγκλονιστικά βίντεο από την έκρηξη στη γειτονική μας Βηρυτό στις 4 Αυγούστου άφησαν όλη την υφήλιο άφωνη. Σε μια χώρα που προσπαθούσε ήδη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση στην οποία βρισκόταν, μια τέτοια ισοπεδωτική έκρηξη δεν θα μπορούσε παρά να επιτείνει ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες.

Αντλώντας έμπνευση από διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί για να προσφέρουν βοήθεια στο Λίβανο, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει το #BridesOfSolidarity – ένα Διαγωνισμό Ψηφιακού Hackathon, ο οποίος έχει ως στόχο να ενώσει τις δυνάμεις των Κύπριων και Λιβανέζων νέων, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και είναι ενεργά μέλη του τεχνολογικού οικοσυστήματος στις δυο χώρες.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Asher Center for Innovation and Entrepreneurship (ACIE) του Πανεπιστημίου The Holy Spirit University of Kaslik (USEK) στο Λίβανο και στηρίζεται από σημαντικές προσωπικότητες στο οικοσύστημα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στις δυο χώρες. Το Hackathon «Γέφυρες Αλληλεγγύης» επιβεβαιώνει τους δεσμούς αλληλεγγύης, συνεργασίας και φιλίας που συνδέουν εδώ και δεκαετίες την Κύπρο και το Λίβανο.

Όσοι συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό, η κεντρική θεματική του οποίου είναι η «Ανάκαμψη από την Καταστροφή», θα κληθούν να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν το λαό του Λιβάνου να ανταπεξέλθει της κρίσης που βιώνει.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ:

Οι προκλήσεις που παρατίθενται πιο κάτω έχουν εντοπιστεί από άτομα που διαμένουν στο Λίβανο και βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης και της καταστροφής. Συνεπώς, ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή ο λαός του Λιβάνου, και στόχο έχουν να προσανατολίσουν τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού  προς την εξεύρεση λύσεων που θα έχουν όντως θετικό αντίκτυπο, τόσο για οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα που έχουν πληγεί από τη φοβερή καταστροφή:

  1. Συντονισμός Βοήθειας
  2. Ενώνοντας την κοινότητα
  3. Αποκατάσταση και Κατασκευή

Πληροφορίες και συμμετοχή στο www.bridgesofsolidarity.com.

Η αλληλεγγύη μπορεί να είναι η απάντηση στη ρητορική του μίσους και της αποξένωσης που αντιμετωπίζει ο 21ος αιώνας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending