fbpx

Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και Υπουργείου Εξωτερικών!

Ξενάγηση του Υπ. Εξωτερικών στις αναβαθμισμένες υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και το Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την ανάπτυξη και προαγωγή της μεταξύ τους τεχνολογικής και επιστημονικής  συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν ο Πρύτανης, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, και η Πρόεδρος του Συμβουλίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ενώ στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, και ο Αντιπρύτανης Διασφάλισης Ποιότητας και Ακαδημαϊκής Αριστείας του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Κυριάκου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αναβαθμισμένες υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογίες αιχμής ώστε να εξυπηρετούν τόσο τη διά ζώσης όσο και τη διαδικτυακή διδασκαλία, επιτρέποντας στους φοιτητές να παρακολουθούν διαλέξεις και να συμμετέχουν απρόσκοπτα στη μαθησιακή διαδικασία είτε από την αίθουσα, είτε εξ αποστάσεως. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, έγινε επίδειξη του τρόπου διδασκαλίας και παρακολούθησης μαθημάτων σε μια από τις υβριδικές αίθουσες.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μας ικανοποίηση γιατί μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Frederick πάνω απ’ όλα δίνεται η ευκαιρία στο Υπουργείο Εξωτερικών να αξιοποιήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου και όχι μόνο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις σημερινές πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Frederick για την προθυμία και τη θετική του ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή. Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί από τις υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας και τον τρόπο που παραδίδονται τα μαθήματα, διασφαλίζοντας ότι τηρούνται απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι πολύ σημαντικό ότι το Πανεπιστήμιο προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στα νέα δεδομένα, χωρίς να υποβαθμίσει σε καμία απολύτως περίπτωση την παρεχόμενη εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα στοίχημα που, όπως έχω δει, έχει κερδηθεί».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να έρθουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των Πανεπιστημίων κοντά και να συνεργαστούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, πρόσθεσε: «Είναι με ιδιαίτερη τιμή που υποδεχθήκαμε σήμερα τον φίλο Υπουργό Νίκο Χριστοδουλίδη στο Πανεπιστήμιο Frederick για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών. Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι σε θέση να προσφέρει επιστημονική στήριξη και τεχνογνωσία και να συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών με τρόπο ουσιαστικό και εποικοδομητικό προς όφελος και των δύο μερών. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας και για τον τρόπο που χειρίστηκε όλα τα θέματα που αφορούσαν τους Κύπριους φοιτητές στο εξωτερικό, αλλά και για τη στήριξη που παρείχε στο Πανεπιστήμιό μας για την ίδρυση και λειτουργία της Έδρας UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως το Δίκαιο της θάλασσας, τις διεθνείς πτυχές της ναυτιλίας και τη δημόσια εικόνα και επικοινωνία, τομείς που εμπίπτουν στα επιστημονικά πεδία συγκεκριμένων Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η οργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης / κατάρτισης για τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, η διεξαγωγή συνεδρίων και διαλέξεων στους τομείς συνεργασίας, η διεξαγωγή εργασιών / μελετών / ερευνών σε θέματα που αφορούν τους τομείς συνεργασίας και η υποστήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών από το ακαδημαϊκό προσωπικό και/ή τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick σε θέματα που αφορούν τους τομείς συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick θα στηρίξει την προσπάθεια για δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου με όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις και Διακρατικές Συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία, και θα βοηθήσει στην υλοποίηση προπαρασκευαστικών εργασιών για άμεση αξιοποίηση διεθνών μηχανισμών στήριξης για  διαχείριση κρίσεων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές  με τη συνεργασία και άλλων συν-αρμόδιων Υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Πανεπιστημίου για την ίδρυση Έδρας Αραβοφωνίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending