fbpx

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 10 Καλύτερα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ευρώπης!

Ανά διαστήματα βλέπουμε διάφορα rankings που κατατάσσουν τα πανεπιστήμια του κόσμου σε διάφορες θέσεις, αναλόγως με το τι προσφέρουν (προγράμματα/σχολές), το επίπεδο της γνώσης που παρέχουν στους φοιτητές τους, την ποιότητα και τον τρόπο της εκπαίδευσης κλπ.

Σίγουρα όμως, το να σε κατατάσσουν οι ίδιοι οι φοιτητές στη δεκάδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης είναι πολύ τιμητικό!

Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο της EDUopinions, η οποία στηρίζει την έρευνά της σε reviews πραγματικών φοιτητών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει σ’ αυτήν τη λίστα, κερδίζοντας -έτσι- άλλη μια σημαντική διάκριση!

Δες ποια είναι τα 10 Καλύτερα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Ευρώπη:

1
University of Cambridge

eduopinions.com

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge λειτουργεί από το 1209 και είναι ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια παγκοσμίως. Με πολλούς αξιόλογους αποφοίτους μέχρι σήμερα, το Cambridge θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 4ο στον κόσμο!

2
Imperial College London

imperial.ac.uk

Το 2007, το Imperial College London απέκτησε την ανεξαρτησία του από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μετά από 100 χρόνια! Το πανεπιστήμιο αριθμεί πλέον περίπου 20.000 φοιτητές και περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου.

3
Sorbonne University

eduopinions.com

Το Πανεπιστήμιο Sorbonne βρίσκεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και είναι ένα δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα με έδρα το Παρίσι. Την ίδια ώρα θεωρείται ένα από τα 3 κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας!

4
École Polytechnique

eduopinions.com

Ένα μικρό πανεπιστήμιο στα προάστια του Παρισιού, το οποίο μετρά μόνο περίπου 3300 φοιτητές. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται ένα από τα πιο σεβαστά γαλλικά πανεπιστήμια. Βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης “Times Higher Education Small University Rankings” και 61ο στην κατάταξη του QS World University Rankings 2021.

5
Technical University of Munich

eduopinions.com

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου ιδρύθηκε το 1868 και διαθέτει τώρα 6 πανεπιστημιουπόλεις συνολικά, 5 στη Γερμανία και 1 στη Σιγκαπούρη. Επικεντρώνεται στην έρευνα και είναι το 50ο καλύτερο πανεπιστήμιο στο QS World University Ranking 2021!

6
Heidelberg University

eduopinions.com

Ιδρύθηκε το 1386, είναι το παλαιότερο δημόσιο πανεπιστήμιο στη Γερμανία! Το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης εμφανίζεται 3ο στη Γερμανία και 44ο στον κόσμο στην κατάταξη “The Times Higher Education Ranking 2020”.

7
Radboud University

eduopinions.com

Το Radboud είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και ιδρύθηκε το 1923. Κατατάσσεται συνεχώς μεταξύ των καλύτερων 150 πανεπιστημίων στον κόσμο, με τέσσερις μεγάλες βαθμολογίες, συμπεριλαμβανομένων των CWUR και SARWU.

8
Nova University Lisbon

uiin.org

Το Nova University Lisbon είναι ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια της Πορτογαλίας. Στην πραγματικότητα, άνοιξε τις πόρτες του το 1973. Πέρσι ήταν μεταξύ των κορυφαίων 30 Ευρωπαϊκών Σχολών Επιχειρήσεων στην κατάταξη των Financial Times. Το Eduniversal τοποθετεί επίσης το NOVA SBE μεταξύ των 100 κορυφαίων σχολών επιχειρήσεων στον κόσμο!

9
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιδρύθηκε το 1989 και όπως ήδη θα γνωρίζεις βρίσκεται στη Λευκωσία. Φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 φοιτητές και προσφέρει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το UCY επεκτείνεται γρήγορα και θεωρείται ένας σημαντικός κόμβος για τους ερευνητές.

10
University of Helsinki

helsinki.fi

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο φινλανδικό ίδρυμα. Η διδασκαλία γίνεται στα Φινλανδικά και στα Σουηδικά, ωστόσο, το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία στα Αγγλικά. Το Ελσίνκι κατατάσσεται 104η στο “QS World University Rankings 2021”.

Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τα Καλύτερα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ευρώπης εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending