fbpx

Φοιτητές σε εστίες διαμαρτύρονται και αρνούνται να πληρώσουν ενοίκιο αν δεν στηριχθούν!

Η πανδημία φαίνεται δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα στη διδασκαλία των μαθημάτων αλλά και στη διαβίωση των φοιτητών, ειδικά σε περιοχές που εντοπίστηκαν μαζικά κρούσματα.

Φοιτητές σε βρετανικά πανεπιστήμια διαμαρτύρονται από την Κυριακή 24 Οκτωβρίου για την έλλειψη στήριξης από τα πανεπιστήμια και για τα ψηλά ενοίκια, καλώντας όλους τους φοιτητές να μην πληρώσουν για το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού έτους!

Περίπου 1.100 φοιτητές όλων των επιπέδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί κλπ) στις περιοχές Bristol, Cambridge και Glasgow, διαμαρτύρονται και απεργούν ώστε όλοι να έχουν ένα προσιτό και αξιοπρεπές μέρος για να ζήσουν σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, και πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές που βρίσκονται σε αυτο-περιορισμό.

Οι φοιτητές αναφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού (πάνω από 1.000). Έτσι οι φοιτητές αναγκάζονται να αυτο-απομονωθούν. Το πανεπιστήμιο υποσχέθηκε να τους στηρίξει, αλλά οι φοιτητές δηλώνουν ότι ζουν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Τα παράπονά τους εστιάζουν στα κακής ποιότητας κουτιά τροφίμων (δεν έχουν φρέσκο φαγητό), στην έλλειψη παροχής ειδών υγιεινής καθώς και στην έλλειψη υποστήριξης ψυχικής υγείας.

theguardian.com/Oliver Bulbrook

Η κίνηση Cut The Rent καλεί όλους τους φοιτητές σε μια μαζική διαμαρτυρία με στόχο να σταματήσουν να πληρώνουν τα ενοίκια, «έως ότου το πανεπιστήμιο να αντιμετωπίζει καλύτερα τους φοιτητές του».

Κύρια αιτήματα των φοιτητών είναι:

  1. Καμία επίπτωση σε όσους αρνηθούν να πληρώσουν ενοίκιο
  2. Ακύρωση συμβολαίου χωρίς penalty και επιστροφή του deposit σε όσους φοιτητές επιθυμούν να επιστρέψουν σπίτι τους
  3. Μείωση ενοικίου κατά 30% για όλη τη χρονιά σε όσους επιλέξουν να μείνουν
  4. Πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο τουλάχιστον για 1 ώρα (σε εστίες που βρίσκονται σε lockdown)
  5. Φαγητό – κουτιά τροφίμων στις πόρτες, για όλες τις διατροφικές απαιτήσεις, που να περιλαμβάνουν φρέσκα τρόφιμα
  6. Παροχή στήριξης σε θέματα ψυχικής υγείας
  7. Διαφάνεια και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας των εστιών

*** WE ARE ON OVER 1000 SIGNUPS ***

The strike is absolutely massive!! With the strength of 1000 students coming…

Posted by Bristol, Cut the Rent on Tuesday, 20 October 2020

 

Όπως τονίζει η κίνηση φοιτητών, «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο είπε στους φοιτητές να επιστρέψουν και να ζήσουν στις εστίες όταν δεν μπορεί να τους κρατήσει ασφαλείς», ενώ συνεχίζουν με την κατηγορία ότι «ήθελαν σαφώς τους φοιτητές να επιστρέψουν, ώστε να μπορούν να παίρνουν τα έσοδα από τη διαμονή τους. Απαιτούμε την ακύρωση συμβολαίων χωρίς ποινή για όλους, μείωση ενοικίου σε όλους τους χώρους και περισσότερες προμήθειες για τους φοιτητές που είναι σε αυτο-περιορισμό.»

Η Josefina Nagler Gomez, πρωτοετής φοιτήτρια νομικής και μέλος της ομάδας “Cut the Rent”, δήλωσε ότι οι φοιτητές ενθαρρύνθηκαν να παραμείνουν στο Bristol για «μικτή διδασκαλία» (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία) αλλά, όπως εξηγεί, αυτό δεν έχει γίνει, αφού όλα τα μαθήματα γίνονται online. Πρόσθεσε επίσης ότι η ίδια έπρεπε να απομονωθεί για 10 ημέρες, αλλά το φαγητό από το πανεπιστήμιο δεν είχε φτάσει αρχικά.

Τη Δευτέρα 26/10, 4 εκπρόσωποι της απεργίας και της φοιτητικής ένωση του Bristol συναντήθηκαν με υπεύθυνους του πανεπιστημίου, για να συζητήσουν τα αιτήματα των φοιτητών.

Σε δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους του πανεπιστημίου, ξεκαθαρίζεται ότι οι φοιτητές που απεργούν δεν θα τιμωρηθούν ακαδημαϊκά, αλλά ότι το πανεπιστήμιο «θα πρέπει τελικά να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία είσπραξης χρεών».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending