fbpx

Μάθε πώς να φτιάχνεις τον τέλειο κυπριακό καφέ για να σου λένε όλοι “Όι ρε, επέτυχες τον”!

Ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής κάθε νέου. Είναι μια συνήθεια που αν το σκεφτείς μας προκαλεί πολλά συναισθήματα! Μας ξυπνά, μας boostάρει, μας χαλαρώνει… μας δίνει μια ευχαρίστηση αφού συνήθως μας συνδέει με φίλους, με την οικογένεια μας, με μοναδικές στιγμές!

Σίγουρα πίνεις τον καφέ σου στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο πανεπιστήμιο. Όμως, είναι κι αυτές οι στιγμές που τον απολαμβάνεις μαζί με καλή παρέα, μπόλικη κουβέντα και γέλιο! Αυτές είναι οι περιπτώσεις που ζητάς από τον καφέ σου κάτι περισσότερο! Για αυτό και επιλέγεις τον παραδοσιακό κυπριακό καφέ, με το έντονο άρωμα και τη ξεχωριστή γεύση!

1

2
Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε συνδέσει το γνωστό άρωμα του κυπριακού παραδοσιακού καφέ με γλυκές στιγμές παρέα με τον παππού και τη γιαγιά, με μια εποχή με αγνές και ανθρώπινες αξίες που τις νοσταλγούμε! Αυτές οι αναμνήσεις και η ιστορία του τον κάνουν τόσο ξεχωριστό!

Πόσες φορές στις εξορμήσεις σου σε χωριά ή σε ταβέρνες, όταν θες κάτι να συνδυάσεις το brunch ή το σνακ σου, προτίμησες τον κυπριακό καφέ; Ακριβώς γιατί δεν είναι απλά ένας καφές, αλλά είναι μέρος της παράδοσης μας! Για αυτό, έχει περισσότερη αξία όταν μας συντροφεύει σε αυτές τις στιγμές.

Όμως, ποιος είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις έναν κυπριακό καφέ κάθε στιγμή; Στο break σου από το online μάθημα ή όταν θες να χαλαρώσεις στο μπαλκόνι σου; Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθεις να “τον ψήνεις” σωστά ώστε να προσθέσεις περισσότερο “μεράκι” στην καθημερινότητά σου!

3

Φτιάξε τον τέλειο κυπριακό καφέ

Για φτιάξεις έναν μυρωδάτο κυπριακό καφέ στο σπίτι σου δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από: λίγο νερό, κυπριακό καφέ και ένα μπρίκι.

  1. Βάζεις νερό (70ml ή 1 φλιτζανάκι του καφέ) στο μπρίκι και προσθέτεις ένα γεμάτο κουταλάκι καφέ (7g). Αν τον πίνεις με ζάχαρη, τότε προσθέτεις την ποσότητα που θες.
  2. Τοποθετείς το μπρίκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις αργά, με τη φορά του ρολογιού, μέχρι να διαλυθεί ο καφές. Στη συνέχεια, δεν ανακατεύεις ξανά τον καφέ.
  3. Μόλις ο καφές αρχίσει να φουσκώνει τον απομακρύνεις από τη φωτιά και κτυπάς το μπρίκι 2-3 φορές ελαφρά στον πάγκο (με προσοχή πάντα!). Τον βάζεις ξανά στη φωτιά και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  4. Όταν ο καφές αρχίσει να φουσκώνει την τρίτη φορά, τον βγάζεις από τη φωτιά και τον σερβίρεις στο φλιτζάνι!

Τόσο απλά… Σε 1-2 λεπτά έχεις έτοιμο καφέ για να απολαύσεις! Και αν θες διπλό κυπριακό, απλά πρόσθεσε διπλή ποσότητα νερού και καφέ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κυπριακός καφές είναι μια απολαυστική προσθήκη στην καθημερινότητά μας. Είναι και ευθύνη μας άλλωστε να περάσουμε τον κυπριακό καφέ στις επόμενες γενιές! Γιατί η γεύση του μας θυμίζει την Κύπρο μας, τον τόπο που μεγαλώσαμε!

Τώρα που έμαθες πώς ψήνεται σωστά ο κυπριακός καφές μπορείς να τον φτιάξεις εύκολα, στο σπίτι σου, με τον αυθεντικό καφέ Γ.Χαραλάμπους, τον οποίο θα βρεις σε ανανεωμένες συσκευασίες σε όλες τις υπεραγορές!

Υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές:

  • Ο Κλασικός σε πράσινη συσκευασία, ένα έντονα αρωματικό χαρμάνι από επιλεγμένες ποικιλίες καφέ Βραζιλίας.
  • Ο Ασημένιος σε ασημένια συσκευασία, ένας παραδοσιακός καφές από χαρμάνι ελαφράς έντασης, από ποικιλίες καφέ Βραζιλίας.
  • Ο Μόκκα ένας δυνατός καφές με πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, με χαρμάνι από ποικιλίες καφέ Βραζιλίας και Αιθιοπίας.

Τι περιμένεις λοιπόν; Απόλαυσε ένα μυρωδάτο κυπριακό καφέ Γ.Χαραλάμπους στο επόμενο σου break!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending