fbpx

Huawei Seeds for the Future!

Η Huawei Κύπρου συμμετέχει online στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνοντας την ευκαιρία σε 8 φοιτητές να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής 

[Νοέμβριος 2020] Η Huawei Κύπρου, πιστή στις αξίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πρεσβεύει, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Όμιλος Huawei στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Κίνα. Για το 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία, η διοργάνωση διεξήχθη διαδικτυακά.

Το Seeds for the Future είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον κινεζικό πολιτισμό.

Η φετινή διοργάνωση διεξήχθη από τις 9 έως και τις 13 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 130  φοιτητών από την Κύπρο, την Σλοβενία, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Ουγγαρία.

Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα του κλάδου ICT και εμβάθυναν τις γνώσεις τους στις θεματικές ενότητες Cloud Computing, ΙοΤ &HMS Core, Advanced AI & 5G,  Fundamentals of ML and DL and Cyber security.

Όπως δήλωσε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι στην τελετή λήξης του Seeds for the Future 2020, που συνδιοργανώθηκε από την Huawei Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Huawei καταφέρνει να συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα, που συμμετέχει η Κύπρος από το 2016, παρά την πανδημία». Και έκλεισε αναφέροντας πως: «Όπως λέει και ένα παλιό κινεζικό ρητό, χρειάζονται δέκα χρόνια για να αναπτυχθεί ένα δέντρο, αλλά εκατό χρόνια για να μεγαλώσει μια γενιά. Οι σημερινοί νεαροί σπουδαστές δεν είναι μόνο σπόροι για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας της Κύπρου, αλλά και σπόροι για τη φιλία μας. Ας ενώσουμε τα χέρια μας και ας κάνουμε τους σπόρους να μεγαλώσουν και να αποφέρουν καρπούς».

Ο Δρ. Σταύρος Ιεζεκιήλ του Πανεπιστήμιου Κύπρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, οι σπουδαστές μας επωφελούνται όχι μόνο από την επαφή τους σε Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αιχμής, αλλά και μέσω της εμπειρίας που τους παρέχεται να εμβαθύνουν σε μια διαφορετική κουλτούρα. Ο σύνδεσμος μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Huawei συμβάλλει στη διεύρυνση των προοπτικών και των μελλοντικών φιλοδοξιών των σπουδαστών μας».

Ο κ. Νικόλαος Λάζαρης, Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που η Huawei Κύπρου συμμετείχε και φέτος στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους ταλαντούχους νέους μας να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής και να εμβαθύνουν την σκέψη τους σε ψηφιακές και καινοτόμες ιδέες. Η Huawei επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση και στην τεχνολογική υπεροχή και εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που αφορά την χώρα μας και τους νέους της».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending