fbpx

Το bookfriends.com.cy είναι η απάντηση στο τι θα διαβάσεις εν μέσω lockdown!

Αν και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, των γρήγορων ρυθμών, των αλλαγών και των πολλαπλών εικόνων που κατακλύζουν καθημερινά το μυαλό μας, φαίνεται τελικά πως τίποτα δεν αντικαθίσταται από την επικοινωνία που μπορούμε να έχουμε με ένα καλό βιβλίο. Οι άνθρωποι έχουμε έμφυτη την ανάγκη να ξεφυλλίσουμε ένα βιβλίο, να αφήσουμε το μυαλό μας ελεύθερο και να χαθούμε στις σελίδες λογοτεχνικών, ποιητικών και κάθε είδους γραπτών ιστοριών.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σημειώνεται αύξηση στην πώληση των βιβλίων. Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει να παραμένουμε στο σπίτι, με το κοινό να αναλώνει τον ελεύθερο του χρόνο εντός σπιτιού και να επιστρέφει στο βιβλίο. Οι ουρές στα βιβλιοπωλεία αποτελούν μια ευχάριστη εικόνα σε όλα αυτά που ζούμε. Πρόσφατα, τα πλάνα ανθρώπων να συρρέουν σε βιβλιοπωλεία για να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους συγγράμματα λίγο πριν επιστρέψουμε σε lockdown, στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας αλλά και πνευματικής αναγκαιότητας για ψυχαγωγία.

Το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης αλλά και επικοινωνίας, ειδικά αυτή την περίοδο που οι πολιτιστικές δραστηριότητες είναι περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάγνωση βιβλίων ευνοήθηκε και οι αναγνώστες εξέλιξαν την φιλαναγνωσία σε μια καθημερινότητα που επιμορφώνει, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα ενώνει τους ανθρώπους μέσω της κοινής αγάπης τους για το βιβλίο.

Το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Κύπρο, μέσω του bookfriends.com.cy, έχει δημιουργήσει έναν online χώρο ανταλλαγής απόψεων για βιβλία, στηρίζοντας έμπρακτα την φιλαναγνωσία και τον κλάδο του βιβλίου. Μέσω της πλατφόρμας, δίνεται η ευκαιρία στους αναγνώστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, να μοιράζονται τις απόψεις τους για τα βιβλία που διάβασαν, να αναζητήσουν κριτικές άλλων αναγνωστών καθώς και να ανακαλύψουν νέους τίτλους.

Τo bookfriends.com.cy φιλοξενεί ήδη 50.000 κριτικές, γεγονός που το καθιστά την κορυφαία πλατφόρμα σε πλούτο πληροφορίας, έναν πρακτικό και εύχρηστο οδηγό για κάθε αναγνώστη. Μέσα από 300.000 καταχωρημένα βιβλία, 105.000 συγγραφείς, 6.000 εκδότες και 75 κατηγορίες βιβλίων, ο επισκέπτης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα σχόλια και τις κριτικές άλλων αναγνωστών και να μοιραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter) ή μέσω email κάποιο βιβλίο που απόλαυσε ή κάποια κριτική που ο ίδιος έγραψε. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται και η επικοινωνία μεταξύ των αναγνωστών.

Στόχος του bookfriends.com.cy είναι να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό δίαυλο μέσω των απόψεων όσων αγαπούν τα βιβλία και να παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ενισχύσουν τη σχέση τους με το βιβλίο. Ενεργή συμμετοχή έχουν και οι εκδότες οι μεταφραστές και οι συγγραφείς, οι οποίοι με τη δυνατότητα των προφίλ τους μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τους αναγνώστες και να διαμορφώσουν τη βιβλιοθήκη των έργων τους. Έτσι ενδυναμώνεται ο δεσμός ανάμεσα στους αναγνώστες και τους εκδότες και η επικοινωνία αποκτά ενεργό ρόλο.

Το διάβασμα είναι μια υπέροχη συνήθεια, ένας συναρπαστικός τρόπος ψυχαγωγίας, γνώσης και έμπνευσης. Και στο bookfriends.com.cy συναντά την καλύτερη εκδοχή του, σε μια πλατφόρμα ανοιχτή για ενδιαφέρουσες συναντήσεις και γόνιμη επικοινωνία.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending