fbpx

5 τρόποι για να περάσεις ευχάριστα φέτος τις γιορτές (ακόμα και με τα περιοριστικά μέτρα)!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι από τις πιο όμορφες περιόδους του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Όπως λέει και το τραγούδι… “It’s the most wonderful time of the year”.

Ωστόσο, οι φετινές γιορτές θα είναι εντελώς διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά. Λόγω της πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στα περιοριστικά μέτρα, και να στερηθούμε αρκετά πράγματα που κάναμε άλλες χρονιές.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς σκεφτήκαμε τον τρόπο ή μάλλον τους τρόπους που θα σε κάνουν να περάσεις το ίδιο ευχάριστα και τις φετινές μέρες των γιορτών.

Δες λοιπόν τους 5 τρόπους που σου προτείνουμε:

1
Drinking / shot games

Τα drinking ή shot games δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας (εννοείται πίνουμε πάντα με μέτρο και δεν οδηγούμε)!

Το πρώτο παιχνίδι που σου προτείνουμε είναι το “Never have I ever”. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο θα σε βοηθήσει να μάθεις τα «κρυμμένα» μυστικά των φίλων σου!

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μοιραστείς μαζί τους ένα συμβάν το οποίο δεν έχεις βιώσει πριν. Όμως, τα άτομα τα οποία θα πέσουν στην «παγίδα» και θα συμφωνήσουν θα πρέπει να πιούν ένα shot!

Το κλειδί της υπόθεσης είναι να κάνεις τους φίλους σου να παραδεχτούν τις πιο ενοχλητικές ιστορίες τους, γι’ αυτό πρόσεξε τι θα πεις…

Το 2ο ομαδικό drinking game δεν είναι άλλο από το “flip cup” ή αλλιώς “tip cup”. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο αντίπαλες ομάδες, οι οποίες στέκονται στις αντίθετες πλευρές ενός τραπεζιού.

Στις άκρες υπάρχει μια σειρά από ποτήρια με ποτό. Κάθε ένας από την αντίπαλη ομάδα θα πρέπει να πιει όλο το ποτό και στη συνέχεια να αναποδογυρίσει το ποτήρι με το δάκτυλό του πριν να ξεκινήσει ο επόμενος. Η ομάδα που θα ολοκληρώσει πρώτη την διαδικασία είναι και η νικήτρια!

2
Cards games

pexels.com

Αδιαμφισβήτητα, τις μέρες των γιορτών τα παιχνίδια με χαρτιά δεν πρέπει να λείπουν! Δύο από αυτά είναι φυσικά η μπιρίμπα και η πιλόττα, τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με τράπουλα στην Κύπρο! (να είναι καλά τα break στο πανεπιστήμιο).

Φυσικά σε πολλές παρέες κερδίζει ο “Κουγκάς”, αφού γνωρίζουν περισσότεροι πώς να παίζουν. Ακόμα ένα παιχνίδι με χαρτιά που θα σε κρατήσει για αρκετή ώρα και θα σου προσφέρει πολύ γέλιο είναι η “Μπλόφα”.

Το “Kings”, όμως, είναι ένα αλλιώτικο παιχνίδι. Πρέπει να μοιραστείτε με τους φίλους σου για ακόμα περισσότερο γέλιο και διασκέδαση! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια τράπουλα με 52 φύλλα, ένα ποτήρι στο κέντρο και άφθονο αλκοόλ. Ανακατεύουμε όλη την τράπουλα και την αφήνουμε στο κέντρο του τραπέζιου – κλειστή. Έπειτα, με τη σειρά ένας-ένας τραβάει ένα φύλλο και ακολουθείς τους κανόνες ανάλογα με το φύλλο που τραβήχτηκε.

3
Παίξε πρωτότυπα επιτραπέζια για ώρες

Taboo, Pictionary, Monopoly… αυτά τα παίζεις κάθε χρόνο και είναι καλό να τα παίξεις και φέτος! Αν ψάχνεις όμως κάτι διαφορετικό, δες πιο κάτω!

Αν θες αδρεναλίνη, παίξε σίγουρα το “ΤΙΚ ΤΑΚ ΜΠΟΥΜ”! Θα βρεις τη λέξη ή θα “ανατιναχθεί” η βόμβα στα χέρια σου; Ιδανικό για την παρέα αλλά και την οικογένεια… και με πολύ γέλιο.

Αν θες κάτι πολύ φρέσκο που συνδυάζει και τεχνολογία, πάρε το Pictionary Air! Συνδέεις την πένα με το app που κατεβάζεις στο κινητό σου, και αρχίζεις να σχεδιάζεις στον αέρα! Το σχέδιο εμφανίζεται στη οθόνη και η ομάδα πρέπει να βρει τι σχεδιάζεις! Τέλειο;

4
Μαραθώνιος χριστουγεννιάτικων ταινιών

pexels.com

Τα Χριστούγεννα είναι η μόνη περίοδος του χρόνου που επιβάλλεται να δεις ταινίες, αφού σε βάζουν για τα καλά στο γιορτινό κλίμα!

To Home Alone (1, 2, 3 & 4) είναι αναμφίβολα το νούμερο ένα σε σειρά προτίμησης! Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τα Χριστούγεννα και να μην δεις αυτή την ταινία. Μπορεί να… χρονολογείται, όμως, ο χαρακτηρισμός “old but gold” της ταιριάζει απόλυτα.

Επίσης, τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος για ρομαντικές κωμωδίες μαζί με το ταίρι σου (αν έχεις φυσικά) και μια από αυτή είναι και το “Holidate”! Οι πρωταγωνιστές συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα κατάστημα όπου πήγαν για να κάνουν αλλαγή δώρων. Κάπως έτσι ανακαλύπτουν πως το κοινό στοιχείο τους είναι τα αποτυχημένα ραντεβού! Έτσι, κάνουν μια συμφωνία… να είναι “ζευγάρι”, αλλά μόνο για την περίοδο των γιορτών. Δες την και μάθε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία!

Θα βρεις κι άλλες πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix αλλά και στην τηλεόραση.

5
Your Face Sounds Familiar Karaoke

fthis.gr

To “Your Face Sounds Familiar” είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεπαιχνίδια μεταμορφώσεων σε πολλές χώρες! Ευκαιρία φέτος να το μεταφέρεις στο σπίτι!

Είναι το κάτι διαφορετικό που έψαχνες να κάνεις αυτές τις γιορτές. Θα περάσεις απίστευτες στιγμές γέλιου με φίλους και συγγενείς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξει κάθε παίχτης έναν καλλιτέχνη. Στη συνέχεια πρέπει να τον μιμηθεί όσο πιο πιστά γίνεται, τόσο σε εξωτερική εμφάνιση, όσο και στη φωνή!

Στο τέλος, ο κάθε ένας θα βαθμολογείται από τους υπόλοιπους και νικητής της βραδιάς θα είναι αυτός με την πιο ψηλή βαθμολογία! Καλύτερα να το οργανώσετε από πριν, για να έρθουν όλοι σωστά προετοιμασμένοι!

 Εσύ τι θα κάνεις φέτος τις γιορτές για να περάσεις καλά και να μην βαρεθείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending