fbpx

Αυτά είναι τα 5 γεγονότα του 2020 που δεν θέλουμε να ζήσουμε ΠΟΤΕ ξανά!

Οι τίτλοι τέλους «έπεσαν» για ακόμα μία χρονιά, αφήνοντας πίσω της καλές, αλλά συνάμα και (πολλές) κακές στιγμές!

Το 2020 είναι σίγουρα μια χρονιά που κανείς μας δεν θα ξεχάσει ποτέ, καθώς ζήσαμε τόσα πολλά γεγονότα αυτούς τους 12 μήνες, τα οποία μας έχουν στιγματίσει. Δηλαδή και να θέλουμε να τα διαγράψουμε από τον «σκληρό μας δίσκο» είναι αδύνατον. Το 2020 θα μας στοιχειώνει για πάντα…

Συνεπώς, όλος ο κόσμος ελπίζει και εύχεται το 2021 να μην μοιάζει σε τίποτα με τη χρονιά που μας πέρασε!

Γι’ αυτόν τον λόγο, εμείς, βρήκαμε τα top 5 δυσάρεστα γεγονότα που μας σημάδεψαν το 2020 και που δεν θέλουμε -σε καμία περίπτωση- να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δες λοιπόν ποια είναι πιο κάτω:

1
Ξέσπασμα πανδημίας

Pexels.com/@nataliyavaitkevich

Το πρώτο δυσάρεστο γεγονός δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον κορωνοϊό! Ο COVID-19 ή αλλιώς SARS-CoV-2 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2019, στην Ουχάν, αλλά μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εξαπλωθεί σ’ όλον τον κόσμο (και μας ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα).

Έτσι, όλοι μας, έπρεπε να προσαρμοστούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ πλέον η μάσκα έχει γίνει το μόνιμο αξεσουάρ μας!

Η πανδημία, λοιπόν, ανάγκασε τις κυβέρνησεις πολλών χωρών να λάβουν σκληρά μέτρα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τόσο οικονομικές, όσο και κοινωνικές επιπτώσεις.

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδίας μου το 2021 να είναι η χρονιά όπου θα σταματήσει επιτέλους αυτή η πανδημία! Όλοι να επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητα μας, απολαμβάνοντας της μικρές χαρές της ζωής με φίλους και συγγενείς.

2
Έκρηξη στο Λιμάνι της Βηρυτού

Ήταν 4 Αυγούστου το 2020 και η ώρα 15:00 μμ., όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος συγκλόνισε όλη τη Βηρυτό (και όχι μόνο)! Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης, δημιουργώντας ένα σύννεφο-μανιτάρι σκόνης στον αέρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε χώρο αποθήκευσης πυροτεχνημάτων και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένοι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Η έκρηξη άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημίες, 190 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Μάλιστα, καταγράφηκαν ζημίες σε σπίτια, τα οποία βρίσκονταν 10 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της έκρηξης, ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στην Κύπρο!

Συνεπώς, ευχόμαστε το 2021 να μην υπάρξει καμία έκρηξη, η οποία θα καταστρέψει τα πάντα ή θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

3
Πυρκαγιά στην Αυστραλία

nytimes.com/Matthew Abbott for The New York Times

Η Αυστραλία έχει βιώσει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών στην ιστορία από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020!

Η μεγάλη αυτή καταστροφή οφείλεται σε μία κλιματική ανωμαλία του Ινδικού ωκεανού που ονομάζεται δίπολο και ευθύνεται για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται την εποχή εκείνη στην Αυστραλία.

Οι πυρκαγιές έχουν κάψει έκταση περίπου 26 εκατομμυρίων στρεμμάτων και κατέστρεψαν περισσότερα από 2.500 κτίρια. Εκτός τούτου, προκάλεσαν τον θάνατο 34 ανθρώπων και περισσότερων από 1,1 δισεκατομμυρίων ζώων.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με άλλη τέτοια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

4
Black Lives Matter

Το Black Lives Matter είναι ένα διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, το οποίο ιδρύθηκε στις 13 Ιουλίου το 2013. Συγκεκριμένα, προέρχεται από την αφροαμερικανική κοινότητα και τάσσεται ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους.

Στις 25 Μαΐου 2020, ο 46χρονός Αφροαμερικανός, Τζορτζ Φλόιντ, δολοφονήθηκε από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν. Ο συγκεκριμένος, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Φλόιντ, διατήρησε το γόνατό του στη δεξιά πλευρά του λαιμού του επί 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, ενώ εκείνος ήταν δεμένος με χειροπέδες και με το κεφάλι στο έδαφος!

Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για αναζωπυρωθεί ξανά το κίνημα προκαλώντας μια θύελλα αντιδράσεων αλλά και διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το 2021 ευελπιστούμε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια επεισόδια βίας και ρατσισμού προς κανέναν ΑΝΘΡΩΠΟ! 

5
Το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια

Τον Οκτώβριο του 2020 «βγήκε στη φόρα» μια έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με το όνομα “The Cyprus Papers Undercover” για τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο, προκαλώντας έτσι πολιτικό σεισμό.

Δημοσιογράφοι του Al Jazeera υποδύθηκαν δυνητικούς επενδυτές στην προσπάθεια να «αποκαλύψουν» πώς οι υψηλότερες πολιτικές τάξεις της χώρας είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και να υπονομεύσουν καταδικασμένους εγκληματίες να αποκτήσουν κυπριακή ιθαγένεια, παρέχοντάς τους πρόσβαση στις εσωτερικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταξίδια χωρίς βίζα.

Στο βίντεο, παρουσιάζεται ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χ. Τζιοβάννης, με τον δικηγόρο του Α. Πιττάτζιη. Άτομο από την ομάδα του κ. Τζιοβάνη λέει σε κάποιο από τους μεσάζοντες ότι μπορούν να αλλάξουν το όνομα του ενδιαφερόμενου για διαβατήριο και γελώντας λέει ότι «φυσικά μπορούμε να το κάνουμε αυτό, this is Cyprus». Μια φράση η οποία θα μείνει στην ιστορία, αφού πλέον όλοι μας τη χρησιμοποιούμε χιουμοριστικά ή μη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί της χώρας μας εμπλέκονται σε σκάνδαλα, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Για να δούμε τι θα μας… «ξημερώσει» φέτος;

Εσύ τι δεν θα ήθελες σε καμία περίπτωση να ζήσεις ξανά στο μέλλον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending