fbpx

Τρελαίνεσαι για ζεστή σοκολάτα; Δες 5 “εναλλακτικές” συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η κάθε εποχή έχει και τις ανάλογες λιγούρες της. Για τον χειμώνα, ένα δημοφιλές και αγαπητό ρόφημα είναι φυσικά η ζεστή σοκολάτα! Οι περισσότεροι τη λατρεύουμε από μικροί και συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί fans.

Αν είσαι και εσύ λάτρης της “hot chocolate” (ειδικά αυτές τις κρρρρρρύες χειμωνιάτικες μέρες), πιο κάτω θα σου έχουμε μαζέψει 5 εναλλαχτικές συνταγές για να μην τη βαριέσαι ποτέ!

Δες ποιες συνταγές σου προτείνουμε:

1
Κλασική

Pixabay.com/stevepb

Okay, αν είσαι λάτρης της ζεστής σοκολάτας, αυτά τα ξέρεις απ’ έξω. Πού ξέρεις, όμως, υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι τόσο φανατικοί και -ίσως- χρειάζονται τα «φώτα» μας!

Για τη συνταγή αυτή, λοιπόν, θα χρειαστείς νερό και την αγαπημένη σου σοκολάτα. Ζεσταίνεις ένα φλιτζάνι νερό και αφού ζεσταθεί ρίχνεις την ποσότητα σοκολάτας που επιθυμείς σε κομμάτια και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει εντελώς!

2
Με φουντούκια

wonderfuldiy.com

Τα υλικά σου είναι, η αγαπημένη σου σοκολάτα, φουντούκια κι ένα φλιτζάνι γάλα. Θα πρέπει πρώτα να ζεστάνεις το γάλα, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια σοκολάτας και αφού λιώσει τοποθετείς τα φουντούκια τα οποία έχεις σπάσει!

Voilà έτοιμη για απόλαυση!

3
Με άρωμα πορτοκαλιού

pinterest.com

Ποιος είπε πως σοκολάτα και πορτοκάλι δεν πάνε μαζί; Αν δοκιμάσεις την πιο κάτω συνταγή θα πιστείς για το αντίθετο!

Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά σου (γάλα,50 γρ. μαύρη σοκολάτα, 1 κ.σ. κακάο, βανιλίνη και 1κ.γ. ξίσμα πορτοκαλιού) και τα ανακατεύεις. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφού ρευστοποιηθεί το μείγμα σου, σημαίνει πως η ζεστή σου σοκολάτα είναι έτοιμη!

4
Με Nutella

Freepik.com

Nutella και ζεστή σοκολάτα. Okay, νομίζω αρκούν για να σε πείσουμε για την επόμενη συνταγή μας!

Στη συνταγή με nutella, λοιπόν, θα χρειαστείς: 1 κούπα γάλα, 2 κ.σ. Nutella, λίγη κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας ή marshmallows για τη γαρνιτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις το 1/3 από το γάλα και ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά. Αφού βάλεις τη Nutella ανακατεύεις μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια βάζεις και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύεις. Τέλος, μπορείς να πασπαλίσεις λίγη κανέλα από πάνω ή σιρόπι σοκολάτας ή marshmallows!

5
Με Oreo

YouTube.com/pankobunny

Ο τελευταίος συνδυασμός που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είναι -φυσικά- με μπισκότο oreo!

Ζεσταίνεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις συχνά μ’ ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Αφού είναι έτοιμο, το αδειάζεις στο φλιτζάνι σου και μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγί και extra θρυμματισμένα Oreo.

Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 2 Φλιτζάνια γάλα, 5 μπισκότα Oreo (θρυμματισμένα), 70 γρ. σοκολάτα γάλακτος, 1 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. ζάχαρη, λίγο αλάτι.

Εσύ ποια συνταγή για hot chocolate ανυπομονείς να δοκιμάσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending