fbpx

2021 Resolutions: Αυτοί είναι οι στόχοι των Κυπρίων νέων για τη νέα χρονιά!

Είμαστε για τα καλά μέσα στο 2021 και αν και θέλαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά πιο αισιόδοξα, τα νέα μέτρα δεν μας επέτρεψαν! Δεν πειράζει, όμως, εμείς ελπίζουμε σε μια “ανατροπή” στην πορεία.

Και όσο σπουδάζουμε, δουλεύουμε, ψωνίζουμε και γυμναζόμαστε στα σπίτια μας, έχουμε βάλει στόχους για τη νέα χρονιά! Γι’ αυτό και εμείς κάναμε την έρευνά μας για να δούμε ποιοι είναι οι σημαντικότεροι στόχοι για τους νέους στην Κύπρο το 2020!

Ποιους ρωτήσαμε;

Στο ερωτηματολόγιο που φτιάξαμε μας απάντησαν 200 νέοι ηλικίας 18-34 χρονών. Η λίστα μας ήταν αρκετά μεγάλη για να καλύψει ποικιλία από στόχους!

Σύνολο βάλαμε 15 διαφορετικούς στόχους και καλέσαμε το κοινό μας να επιλέξει τους 3 που θεωρεί ως πιο σημαντικούς ο κάθε ένας για τον εαυτό του.

Ποιοι είναι οι 5 σημαντικότεροι στόχοι για τους Κύπριους ηλικίας 18-34 χρονών;

Photo by maitree rimthong from Pexels

Το TOP 5 των στόχων που θα ήθελαν να πετύχουν οι νέοι στην Κύπρο είναι (κατά σειρά προτίμησης):

  • Να ταξιδέψω (34,5%)
  • Να αποταμιεύσω κάποια χρήματα (29,9%)
  • Να μειώσω το άγχος μου (28,8%)
  • Να έχω καλή σωματική κατάσταση (28,2%)
  • Να χάσω βάρος (24,3%)

Συμπερασματικά, η πλειονότητα των νέων θεωρεί ως προτεραιότητά της να ταξιδέψει, καθώς το 2020 ήταν μια χρονιά με ελάχιστα εώς και καθόλου ταξίδια.

Η αποταμίευση είναι κάτι που πολλοί θεώρησαν ως σημαντικό, μάλλον επειδή έχουν στο μυαλό τους να πετύχουν άλλους στόχους (ανεξαρτησία, ένα νέο χόμπυ, ένα μακρινό ταξίδι κ.ά.).

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που το 28,8% των ερωτηθέτων απάντησε πως θέλει να μειώσει το άγχος του. Η εκτεταμένη περίοδος που μείναμε στο σπίτι, ο “φόβος” μην κολλήσουμε COVID-19 σε συνδυασμό με την αποχή μας από δραστηριότητες που προηγουμένως μας έκαναν να νιώθουμε καλά είναι ίσως μερικοί από τους παράγοντες που αύξησαν το άγχος στη γενιά μας.

Δημοφιλείς ήταν και οι στόχοι που έχουν να κάνουν με την σωματική ευεξία, όπως είναι η απόκτηση καλής σωματικής κατάστασης και το χάσιμο βάρους.

Τι άλλο θα ήθελαν να πετύχουν οι νέοι στην Κύπρο για το 2021;

Photo by energepic.com from Pexels

Με ποσοστό 23,2% συναντάμε τον στόχο της εξισορρόπισης υποχρεώσεων (δουλειά & πανεπιστήμιο) και με 19,8% το να είμαι πιο “οργανωμένος/οργανωτικός”.

Σε πιο μικρό ποσοστό οι νέοι στην Κύπρο ενδιαφέρονται να βγάλουν περισσότερα χρήματα (13,6%). Περισσότερο, δηλαδή, νοιάζονται να αποταμιεύσουν αυτά που ήδη παίρνουν, παρά να ψάξουν τρόπους να κερδίσουν περισσότερα.

Το 15,8% ενδιαφέρεται να κάνει μια νέα σχέση και το 14,1% να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Δες αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στον πιο κάτω πίνακα:

Σε εξέπληξαν τα αποτελέσματα ή ήταν τα αναμενόμενα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending