fbpx

Πώς μπορείς να κάνεις πλάκα με ένα θέμα που «στοιχειώνει» τόσες γυναίκες;

Μετά από το ντόμινο αντιδράσεων στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού, αλλά και θεάματος, τις τελευταίες βδομάδες, οι καταγγελίες επωνύμων για σεξουαλική βία και κακοποίηση διαδέχονται η μία την άλλη.

Πολλές ήταν οι γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για όσα βίωσαν, καταγγέλλοντας και κατονομάζοντας τους «θύτες». Με το κίνημα #metoo πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες που έπεσαν θύματα περιστατικών βίας στηρίζουν τις καταγγελίες αυτές, ενώ βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας κι άλλα παρόμοια περιστατικά.

Βέβαια, πολλοί ήταν κι αυτοί που ρώτησαν «γιατί τώρα;», αφού πολλές από τις καταγγελίες αφορούν περιστατικά που έγιναν χρόνια πριν. Η απάντηση είναι απλή. Το πότε θα επιλέξει να μιλήσει αυτός που βίωσε κάτι τόσο επώδυνο είναι δική του επιλογή! Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μιλήσεις γι’ αυτό.

1
Γιατί ενοχοποιούμε το θύμα και υποστηρίζουμε τη βία;

Freepik.com

Άτομα της δημοσιότητας που τυγχάνει να είναι φίλοι των διασήμων που κατηγορούνται, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Χρυσούλα Διαβάτη, κ.ά, βγαίνουν με δηλώσεις και κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Πώς γίνεται να «υποστηρίζουν» με την στάση τους το οποιοδήποτε περιστατικό βίας, ενώ θα έπρεπε ως άτομα που έχουν επιρροή στο κοινό να προωθούν το αντίθετο – δηλαδή να καταγγέλονται αυτά τα περιστατικά;!

«Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», λέει η γνωστή έκφραση. Παρ’ όλα αυτά ας ακούσουμε και λίγο τις φωνές όλων αυτών των γυναικών που ζητούν δικαίωση. Είναι δυνατόν να «τα έβγαλαν όλες από το κεφάλι τους»;

Τις τελευταίες μέρες, ο γνωστός ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, βρίσκεται επίσης στο «στόχαστρο» των social media, αφού πριν από περίπου μια βδομάδα μέσω δικηγόρου προχώρησε σε μια εκ των προτέρων νομική κίνηση, με την οποία ζητούσε να μην εμπλέκεται το όνομά του σε περιστατικά που, όπως τόνισε, ο ίδιος αγνοεί!

Μ’ αυτήν την κίνηση θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις. Πράγμα που είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά… Που τελικά επιβεβαιώθηκαν με τις καταγγελίες εις βάρος του από γνωστές ηθοποιούς αμέσως μετά.

Εντομεταξύ, καταγγελίες έγιναν και για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη «έκαναν πλάκα», «αναπαραστώντας» μια σεξουαλική παρενόχληση σε video (του 2018) που πλέον κάνει τον γύρο του διαδικτύου και εξοργίζει τους πάντες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen ?? (@greekdramaqueen)

Στα social media, λοιπόν, γίνεται ο κακός χαμός, μιας και το κοινό είχε τους δύο ηθοποιούς σε μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για χρόνια. Τώρα τα σχόλια είναι πολύ αρνητικά προς το πρόσωπό τους, αφού προκαλούν απογοήτευση, θυμό και λύπη μετά απ’ όσα μαθαίνουμε γι’ αυτούς.

Δεν πρέπει κανένας να κάνει πλάκα με τέτοια θέματα που έχουν πληγώσει (και ακόμα πληγώνουν) τόσο πολύ αυτούς που τα έχουν ζήσει!

Ας κλείσουμε με μια υπενθύμιση: Μπορείς και ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσεις. Μην φοβάσαι να καταγγείλεις οποιαδήποτε μορφή βίας! Γράψε μας ποια είναι η δική σου άποψη στα σχόλια.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending