fbpx

Άνθρωποι στον κόσμο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για έναν λόγο… που ίσως δεν σκέφτηκες!

H μετανάστευση είναι ένα από σημαντικότερα θέματα της εποχής μας. Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους, για να σωθούν από πολέμους και καταπίεση, για μια καλύτερη ζωή!

Γνώριζες όμως ότι πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν λόγω της κλιματικής αλλαγής;

Σίγουρα άκουσες πολλές φορές για την κλιματική αλλαγή και τις αρνητικές της επιπτώσεις. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα που μας αναγκάζει να αλλάξουμε συνήθειες, να προσαρμοστούμε ή να προστατευτούμε.

Κάποιους ανθρώπους όμως τους αναγκάζει να αφήσουν τις περιοχές όπου ζουν και να μεταναστεύσουν, είτε σε άλλες περιοχές είτε ακόμη και σε άλλες χώρες! Αυτή είναι η μετανάστευση που προκαλείται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, καθώς συγκεκριμένες περιοχές στον πλανήτη γίνονται ακατάλληλες για διαβίωση.

Για να βοηθήσουμε τους ευάλωτους πληθυσμούς χρειάζεται άμεση δράση!

climateofchange.info

Η εκστρατεία Climate of Change έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Ε.Ε. για το θέμα της μετανάστευσης που προκαλείται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, και θεωρείται μια από τις πιο μεγάλες προκλήσεις ανά το παγκόσμιο.

Στην Κύπρο η εκστρατεία υλοποιείται από το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNRF). Το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αποτελεί μια ανεξάρτητη πλατφόρμα για έρευνα, με αποστολή να εμπνεύσει και να προωθήσει τη γνώση, την καινοτομία και την ανάπτυξη μέσα από πρωτοποριακές έρευνες.

Μέσα από την εκστρατεία #CLIMATEOFCHANGE, το UNRF στοχεύει στην ενημέρωση των νέων της Κύπρου σχετικά με τη σχέση του οικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε, του τρόπου ζωής μας και των ανθρωπίνων επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη συμμετοχή σε σεμινάρια και εργαστήρια, μέσα από δημόσιες διαβουλεύσεις μεταξύ φοιτητών και μαθητών και με άλλες δραστηριότητες, το UNRF θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες, με απώτερο σκοπό την ενεργό συμμετοχή και δράση τους για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που προκαλεί τον εκτοπισμό ανθρώπων παγκοσμίως. Μάθε περισσότερα στο www.climateofchange.info.

1
Πώς να συμμετέχεις αν είσαι φοιτητής

climateofchange.info

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν με ομάδες των 3 ατόμων στις δημόσιες διαβουλεύσεις (debates), τα οποία θα επικεντρωθούν σε θέματα κλιματικής αλλαγής και μετανάστευσης και θα έχουν τη μορφή διαγωνισμού μεταξύ ομάδων από τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Η νικήτρια ομάδα φοιτητών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ευρωπαϊκό τελικό στις Βρυξέλλες, όπου θα διαβουλευτεί με τις άλλες νικήτριες ομάδες των χωρών που συμμετέχουν. Οι 4 νικήτριες ομάδες (12 άτομα συνολικά) θα ταξιδέψουν για να πραγματοποιήσουν μελέτη πεδίου για 7 μέρες, σε μια από τις Σενεγάλη, Αιθιοπία, Γουατεμάλα και Καμπότζη (τα έξοδα ταξιδιού και η διαμονή θα καλύπτονται).

2
Πώς να ενημερώνεσαι

Για όλες τις δραστηριότητες του #CLIMATEOFCHANGE που θα γίνουν στην Κύπρο και όχι μόνο, ακολούθησε το UNRF σε Facebook, Instagram & Twitter. Επίσης μπορείς να μαθαίνεις τα νέα της εκστρατείας και μέσα από τη σελίδα και τα social media του StudentLife!

Στόχος είναι ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους μετανάστες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, όσο και για όλους τους νέους που θα αντιμετωπίσουν τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης!

Μάθε περισσότερα στο www.climateofchange.info

“End Climate Change, Start Climate Of Change”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNRF UNIC (@unic.unrf)


Το έργο “End Climate Change, Start Climate of Change”, με επικεφαλής τον WeWorld και με τη συμμετοχή 16 εταίρων (ευρωπαϊκών ΜΚΟ, πανεπιστημίων και Δημόσιων Τοπικών Αρχών) από 13 χώρες της ΕΕ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος DEAR – Development Education and Awareness Raising – της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending