fbpx

5+1 διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που ίσως δεν ήξερες και η σημασία τους!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Κύπρο (και όχι μόνο)!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 1000 Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου και στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιοχή EECA (Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας), μπορεί να αντιληφθεί το επίπεδο ακαδημαϊκής ποιότητας που προσφέρει.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα και έχει πάνω από 12,000 φοιτητές δια ζώσης και εξ αποστάσεως που προέρχονται από 70+ χώρες, γεγονός που το κατατάσσει ψηλά στη λίστα των πανεπιστημίων με International Students (51%), σύμφωνα με τα Times Higher Education World University Rankings 2021.

Δες πιο κάτω τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τη σημασία τους για την ποιότητά του:

1
Ανάμεσα στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια στον Κόσμο!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί ένα από τα 3 κυπριακά πανεπιστήμια και το μόνο ιδιωτικό που συγκαταλέγεται σε κύρια παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, κατατάσσεται ανάμεσα στα 801-1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, στην κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021. Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατάταξη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο (από σύνολο 25,000 πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως)!

«Η κατάταξη αυτή αποτελεί επικύρωση της υψηλής ποιότητας του Πανεπιστημίου μας και της εκπαίδευσης που προσφέρουμε και είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών και πρωτοποριακών ενεργειών μας για συνεχή αναβάθμιση και επίτευξη αριστείας», σημειώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, σχολιάζοντας την εξέλιξη.

«Αποφοιτώντας από ένα από τα καλύτερα 1000 πανεπιστήμια παγκοσμίως γεμίζει τους απόφοιτους με ιδιαίτερη περηφάνια και αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί όχι απλώς εγγύηση αναγνώρισης παγκοσμίως της ποιότητας του τίτλου σπουδών τους, αλλά και εγγύηση επαγγελματικής αποκατάστασης», τονίζει ο Πρύτανης.

2
76ο παγκοσμίως στην κατηγορία Διεθνής Προσανατολισμός

Ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους διακρίθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι ο τομέας της Διεθνοποίησης, όπου κατέλαβε την 76η θέση παγκοσμίως.

«Οι πρωτοβουλίες του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι κοινοπραξίες του με άλλα διακεκριμένα πανεπιστήμια για την προσφορά υψηλής ποιότητας διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και για τη διεξαγωγή έρευνας αιχμής αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της στρατηγικής του πανεπιστημίου», σημειώνει ο Πρύτανης.

3
#1 σε Κύπρο & Ελλάδα στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών

Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2021, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 301-400 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών.

Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και ανάμεσα στα κορυφαία 100 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα!

4
Ανάμεσα στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιφέρεια EECA

Οι διακρίσεις από κορυφαίες κατατάξεις πανεπιστημίων αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του Πανεπιστημίου και τη συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη!

Ο διεθνής προσανατολισμός, αλλά και η υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει, έχουν αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA Region).

Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια!

5
Αναγνωρισμένο για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διαχρονική του Διεθνή Συνεισφορά 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης στη θέση 42 παγκοσμίως στην κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά, από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings.

Η αξιολόγηση του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings, είναι η πρώτη που αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs), οι οποίοι αναγνωρίζονται ως όλο και πιο σημαντικοί δεδομένης της πολύτιμης δράσης που προωθούν σε ποικίλους και ουσιαστικούς τομείς για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

6
Βραβευμένο με 5 αστέρια QS για Ιδρυματική Αριστεία

Επιπρόσθετα, το UNIC διακρίνεται με την εξαίρετη συνολική βαθμολογία 5 Αστέρων (QS Stars), μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

Συγκεκριμένα, το QS Intelligence Unit αναγνωρίζει την υποδειγματική απόδοση του Πανεπιστημίου, καθιστώντας το ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει αυτήν τη βαθμολογία!

Το QS Stars είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που επιτρέπει σε υποψήφιους φοιτητές να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα της ποιότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εξετάζοντας 45 διαφορετικούς δείκτες, οκτώ σημαντικών τομέων, μεταξύ των οποίων: το επίπεδο διδασκαλίας, η υλικοτεχνική υποδομή, η διεθνοποίηση και η εργοδότηση των αποφοίτων.

Πέρα από την υποδειγματική συνολική απόδοσή του το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβε την ύψιστη βαθμολογία (5 Αστέρων) στους τομείς: της διδασκαλίας, της εργοδότησης των αποφοίτων, της διεθνοποίησης, της διαδικτυακής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της συμπερίληψης, και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2020 διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, όπως και το 2017. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το UNIC, καθώς μόνο 14 πανεπιστήμια στον κόσμο έχουν λάβει ως τώρα την ύψιστη αυτή βαθμολογία!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 2017 ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλες τις παραπάνω διακρίσεις του, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους φοιτητές επιθυμούν να κάνουν τις σπουδές τους στην Κύπρο!

Εσύ γνώριζες για όλες αυτές τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending