fbpx

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να είσαι gay και να έχεις σχέση στην Κύπρο του 2023;

Στις μέρες μας και στη χώρα που ζούμε, δυστυχώς το «dating» κομμάτι της gay κοινότητας υστερεί σημαντικά. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα ομοφυλόφιλο άτομο να γνωρίσει κάποιο/α; Σας πληροφορώ ότι αποτελεί κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό!

Αντίθετα, με ένα straight ζευγάρι που μπορεί να γνωριστεί είτε δια ζώσης, είτε online, τέτοιες επιλογές είναι περιορισμένες για εμάς. Ας αναλύσουμε ένα-ένα τα σενάρια.

Αρχικά, η επιλογή των apps για dating αποτελεί «μαρτύριο» μιας και η κλειστή μας κοινωνία δεν επιτρέπει σε ένα άτομο να είναι τόσο «open» διότι… και οι τοίχοι έχουν αυτιά.

Όμως, ακόμα και αυτό να λειτουργήσει, δύσκολα κάποιος θα ενδιαφέρεται για μια αληθινή σχέση και όχι για κάτι περιστασιακό. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι στη χώρα μας έχουν υιοθετήσει μια λανθασμένη, κατ’ εμένα, νοοτροπία, του περιστασιακού, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω.

Photo by Ketut Subiyanto from Pexels

Συνεχίζοντας, εάν κάνουμε στροφή στα κοινωνικά δίκτυα τύπου Instagram, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν το άτομο με το οποίο θέλεις να έρθεις σε επαφή είναι gay ή όχι. Μπορεί να υποπτεύεσαι, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είσαι σίγουρος…

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί παίρνουν αυτό το ρίσκο μιας και είναι «μονόδρομος». Εννοείται, φυσικά, ότι και πάλι το πρόβλημα της “άρνησης για σχέση” υπάρχει.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Τέλος, η πιο κλασική εναλλακτική είναι το να γνωρίσεις κάποιον έξω, στον πραγματικό κόσμο, κάτι το υπέροχο και ιδανικό – αλλά όχι συνηθισμένο.

Με άλλα λόγια, είναι καιρός πολλοί, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τη δική μας κοινότητα, να παρατήσουμε τα περιστασιακά και να ρίξουμε την προσοχή μας στην αληθινή επιλογή, την επιλογή της σχέσης, μια λέξη που στην πλειοψηφία προκαλεί φόβο (ακόμα και τρόμο) λόγω αυτής της καταπιεστικής κυπριακής κοινωνίας που ζούμε!

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι το εξής:

Προσπαθήστε να μην είστε τόσο κάθετοι, να είστε ανοιχτοί σε κάθε ενδεχόμενο, να γίνετε πιο τολμηροί και συνετοί.

Με αγάπη, ένας «διαφορετικός» άνθρωπος.


Το άρθρο ετοιμάστηκε από ανώνυμο αναγνώστη μας και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending