Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένας άντρας σου λέει ψέματα!

Freepik.com

Ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη: τα δύο πιο σημαντικά συστατικά ώστε να είναι υγιής μια σχέση! Παρ’ όλα αυτά, σε μία σχέση δεν μπορούν να λείπουν και οι στιγμές έντασης ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Πολλοί είναι οι λόγοι που οδηγούν ένα ζευγάρι στον τσακωμό, ασχέτως αν τις πλείστες φορές είναι ανούσιοι. Εντούτοις, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών και αντρών δεν διστάζουν να πουν ένα ή ακόμα και δυο ψέματα στο ταίρι τους για διάφορους λόγους.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, αυτούς τους λόγους για τους οποίους ένας άνδρας θα έλεγε ψέματα στην (ή στον) σύντροφό του. Όσο «αθώοι» κι αν φαίνονται αυτοί οι λόγοι είναι αλήθεια πως… ίσως να μην πέρασαν από το μυαλό καμίας γυναίκας!

Δες λοιπόν ποιοι είναι πιο κάτω:

1Από φόβο 

Freepik.com

Πολλοί είναι οι άντρες που φοβούνται την αντίδραση της κοπέλας τους. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίζουν να μην της πουν ολόκληρη την αλήθεια (αλλά την μισή ή ακόμα και να καλύψουν μια κατάσταση με ένα ψέμα).

Εξάλλου, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι αντίδραση θα έχει μια γυναίκα ανάλογα με την κατάσταση!

2Όταν αισθάνονται «εγκλωβισμένοι»

Freepik.com

Ο κάθε άνθρωπος μέσα στη σχέση του θέλει να έχει και τον προσωπικό του χρόνο, αλλά και χώρο (για τον εαυτό του).

Ένας άντρας σε κάποια φάση της σχέσης ή του γάμου του μπορεί να νιώσει εγκλωβισμένος, λόγω της πίεσης που μπορεί να του ασκεί το ταίρι του ακόμα και άθελά του.

Επομένως, αν μία μέρα θέλει να πάει για ένα ποτό με τους φίλους για να ξεσκάσει είναι “αναγκασμένος” να πει ψέματα πως θα πρέπει να μείνει περισσότερες ώρες στη δουλεία (ή ότι έχει διάβασμα και εργασίες). Δείξε κατανόηση και πρότεινέ του εσύ να βγει με φίλους αν θέλει, έτσι θα νιώσει ότι μπορεί να σου το λέει, χωρίς να φοβάται ότι θα θυμώσεις που “δεν σε θέλει” μαζί του.

3Δεν θέλουν να σε πληγώσουν

Freepik.com

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που οι άντρες βρίσκονται σε αδιέξοδο (για αυτά που θέλουν, νιώθουν, πιστεύουν ή κάνουν). Έτσι, επιλέγουν να πουν ψέματα στην/στον σύντροφό τους, αντί για την αλήθεια.

Καμία φορά “η αλήθεια πληγώνει” και ίσως με ένα μικρό ψέμα αποφεύγεις μια άσχημη  εξέλιξη στη σχέση σας.

4Δεν θέλουν να σε απογοητεύσουν

Freepik.com

Κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει περήφανη για τον άντρα που έχει δίπλα της, έτσι και ένας άντρας θέλει να νιώθει «ήρωας» στα μάτια της συντρόφου του!

Ωστόσο, αν νιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά  ή ότι θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα θα το καλύψει άμεσα με ένα (μεγάλο ή μικρό) ψέμα. Πιστεύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μάθει την αλήθεια η κοπέλα του για να μην υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους. Τι γίνεται όμως όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται;

Εσύ για ποιους λόγους λες ψέματα στη σχέση σου;