fbpx

Ενώνουμε Φωνές: Συζητούμε για την σεξουαλική παρενόχληση στην Κύπρο!

Με στόχο την ενδυνάμωση ατόμων που βιώνουν σεξουαλική παρενόχληση και την ενθάρρυνσή τους να αποταθούν για στήριξη και βοήθεια, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις 19:00.

Περιεχόμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο και οι συνέπειες που έχουν στην ψυχολογία, την εργασία και την κοινωνική ζωή των θυμάτων με έμφαση στην παραδοχή πως η σιωπή δεν βαραίνει μόνο τα θύματα αλλά και όλο το κοινωνικό, πολιτικό αλλά και θεσμικό πλαίσιο.

Προκειμένου να ενθαρρυνθούν τα άτομα τα οποία υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση και βία να μιλήσουν είναι σημαντική προϋπόθεση η ύπαρξη ενός θεσμικού πλαισίου και συγκεκριμένων μηχανισμών αντιμετώπισης, ώστε να μην κινδυνεύουν από μια δεύτερη θυματοποίηση μέσα από κοινωνικό στιγματισμό ή μέσα από κοινωνικούς, επαγγελματικούς ή και οικογενειακούς εκφοβισμούς.

Σκοπός της συζήτησης που διοργανώνει ο ΟΝΕΚ είναι η ενημέρωση των διαθέσιμων εργαλείων που το κάθε θύμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να μην αφήσει το βίωμα του στο σκοτάδι και παράλληλα η εξέταση αποτελεσματικών τρόπων αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

Οι ομιλήτριες που θα λάβουν μέρος στη διαδικτυακή συζήτηση είναι οι Δρ Άννα Πηλαβάκη -εμπειρογνώμονας φύλου και πρόεδρος Ιδρύματος Προώθησης Ισότητας «ΥΠΑΤΙΑ», Παντελίτσα Νικολάου – Κλινική Ψυχολόγος του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και Μαρία Αγγελή – Κοινωνιολόγος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS).

Την συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και η προβολή της συζήτησης θα γίνει ζωντανά από τις σελίδες του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και των Κέντρων Πληροφόρησης Νέων στο Facebook.

Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 19:00 ενώνουμε τις φωνές μας και μιλάμε για την σεξουαλική παρενόχληση και βία στην Κύπρο.

Μάθετε τα τελευταία νέα σχετικά με την διαδικτυακή συζήτηση ΕΔΩ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending