Ο πρώτος Κύπριος που εντάσσεται στον Κύκλο Νέων Ηγετών (YLC) του Ινστιτούτου Milken!

Ένας συμπατριώτης μας λαμβάνει διεθνή αναγνώριση και αναλαμβάνει καθήκοντα σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ινστιτούτα παγκοσμίως!

Πρόκειται για τον Δρ. Δημήτριο Ζαμπόγλου, 39 ετών, διεθνή επενδυτή με κυπριακή καταγωγή. Θεωρείται ως ένας εκ των πιο ενθουσιωδών νέων επαγγελματιών που θα συμμετάσχουν στο Ινστιτούτο Milken, για εκπλήρωση της αποστολής του από το 2021 και μετά.

Ο Δρ. Ζαμπόγλου, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων του Ομίλου CFI Financial Group, ένος διεθνή πάροχο διαδικτυακών χρηματοοικονομικών συναλλαγών που κατέχει δεσπόζουσα θέση στη Μέση Ανατολή. Έχει εκπαιδευτεί από διεθνή και εξέχοντα πρόσωπα της βιομηχανίας χρηματοοικονομικών συναλλαγών, που είναι και ο τομέας στον οποίο έχει ήδη διανύσει σημαντική σταδιοδρομία. Ο Δρ. Δημήτριος Ζαμπόγλου έχει κερδίσει πολλά βραβεία από τεχνολογικούς γίγαντες, όπως η Microsoft και η Amazon, για την έρευνά του στο King’s College London και έχει εκπροσωπήσει διεθνείς οργανισμούς σε σημαντικά συνέδρια, όπως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το 2018.

Το Ινστιτούτο Milken ιδρύθηκε το 1991 από τον Mike Milken και διαχειρίζεται τις δραστηριότητές του σε 6 πόλεις σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό think tank που βοηθά τους ανθρώπους να χτίσουν ουσιαστικές ζωές, στις οποίες μπορούν να βιώσουν την υγεία και την ευημερία, να επιδιώξουν αποτελεσματική εκπαίδευση και κερδοφόρα απασχόληση, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους που απαιτούνται για να δημιουργήσουν συνεχώς διευρυνόμενες ευκαιρίες για τον εαυτό τους και τις ευρύτερες κοινότητές τους.

Είναι καθιερωμένο, ότι στον Κύκλο Νέων Ηγετών (YLC) του Ινστιτούτου Milken προσλαμβάνονται οι δεσπόζουσες και εμβληματικότερες προσωπικότητας από μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών τομέων και έχει περίπου 300 μέλη που βρίσκονται στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Το ινστιτούτο πραγματοποιεί μια ετήσια σχολαστική επιλογή ατόμων ηλικίας μεταξύ 25 και 40 ετών, με σκοπό να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις και ερευνητικά προγράμματα μέσω μιας διεθνούς φιλανθρωπικής ατζέντας. Η φιλοδοξία του Ινστιτούτου Milken είναι να οδηγεί αδιάκοπα την αλλαγή, μέσα από μια δυναμική κοινότητα, αξιοποιώντας τις συλλογικές ικανότητές της και δημιουργώντας πρωτοβουλίες και καινοτομίες που μπορούν να διαμορφώσουν θετικά τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Σύμφωνα με τα λόγια του Δρ Zαμπόγλου: «Η συμμετοχή στο Ινστιτούτο Milken υπερβαίνει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Μου επιτρέπει να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που αποδεδειγμένα αλλάζει θετικά τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Είναι προσωπικότητες με φιλοδοξίες για να αλλάξουν το κόσμο θετικά. Επικεντρώνονται σε αυτό το φιλανθρωπικό ταξίδι, ούτως ώστε να προωθήσουν θετική αλλαγή για τον εαυτό τους και για όλους γύρω τους.»