fbpx

Δες με ποιον τρόπο οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν για μαθήματα στο πανεπιστήμιο!

Αν ρωτήσω κάποιον αν του έλειψε (και πόσο) το πανεπιστήμιο και μου πει όχι, καθόλου… θα είναι σίγουρα μεγάλο ψέμα!

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας, τα online μαθήματα μπήκαν για τα καλά στη ζωή του κάθε φοιτητή και η επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα στο πανεπιστήμιο μοιάζει -δυστυχώς- «μ’ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό».

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όμως, φαίνεται να βρήκε τη λύση και τον τρόπο για να γίνει η σταδιακή επιστροφή των φοιτητών, ακόμα κι εκτός αίθουσας. Και φυσικά εμείς ζηλεύουμε και θέλουμε να γίνει και στα κυπριακά πανεπιστήμια κάτι ανάλογο!

Δες πώς οι φοιτητές επέστρεψαν για μάθημα στο πανεπιστήμιο:

1
Μαθήματα δια ζώσης στο γρασίδι

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολή του ΑΠΘ αποφάσισαν να βρουν μόνοι τους τον τρόπο για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιό τους και να ξαναζήσουν το μάθημά τους από κοντά, αφού το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση στα αιτήματα των φοιτητών για την επιστροφή στις δια ζώσης διαλέξεις.

Έτσι, λοιπόν, πήραν την πρωτοβουλία και μαζί με τον καθηγητή τους «άραξαν» στο γρασίδι της Φιλοσοφικής για να παρακολουθήσουν τη διάλεξη με τίτλο «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και ήταν η πρώτη φορά ύστερα από καιρό που δεν χάζευαν απλώς σε μια οθόνη!

Η κίνηση αυτή του Συλλόγου Φοιτητών, άφησε -φυσικά- θετικές εντυπώσεις και ζητούν να καθιερωθεί γενικά σαν τρόπος διδασκαλίας αυτήν την περίοδο.

2
Μαθήματα δια ζώσης σε ανοιχτά αμφιθέατρα

Λίγες μέρες αργότερα, οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ ακολούθησαν το παράδειγμα της Νομικής Σχολής και έκαναν κι αυτοί την επιστροφή τους.

Με σύνθημα «θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά», οι Σύλλογοι των δύο τμημάτων διοργάνωσαν τις δια ζώσης διαλέξεις, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση και θετικότητα από τους φοιτητές, οι οποίοι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο βρέθηκαν ξανά στους χώρους του πανεπιστημίου και έκαναν ένα break από τα online μαθήματα!

Τέλος, είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι διεξαγωγής των μαθημάτων με φυσική παρουσία, φτάνει να υπάρχει φαντασία και θέληση! Βασικό ζητούμενο -φυσικά- είναι να τηρούνται τα μέτρα και οι διαλέξεις να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Θα ήθελες κι εσύ να κάνεις μάθημα στο γρασίδι ή σε αμφιθέατρο στα κυπριακά πανεπιστήμια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending