fbpx

Αυτό είναι το νέο update του Facebook που έρχεται για να αλλάξει το feed σου!

Πολλές φορές όταν ανοίγεις το Facebook βλέπεις στην αρχική σου «ό,τι να ‘ναι» και απορείς «γιατί το εμφανίζει αυτό στο δικό μου feed τώρα;»!

Ευτυχώς όταν κάτι δεν σου αρέσει, σε ενοχλεί, σε προσβάλλει ή απλά δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να το κάνεις “hide”, έτσι ώστε να μην το βλέπεις. Το Facebook, όμως, έρχεται να κάνει το News Feed σου πιο χρήσιμο με το νέο του feature.

Συγκεκριμένα, τα “Facebook Topics” θα κάνουν το Facebook μας πιο εξατομικευμένο, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο… στις προτιμήσεις του καθενός από εμάς ξεχωριστά!

Δες πιο κάτω πώς θα λειτουργεί το νέο update του Facebook:

Όπως φαίνεται και στο πιο πάνω tweet, το νέο feature άρχισε ήδη να λειτουργεί για κάποιους χρήστες και έτσι έχουμε μια «εικόνα» για το πώς θα λειτουργούν τα “Facebook Topics”.

Τα “topics”, λοιπόν, εμφανίζονται ως «προτάσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν να ακολουθήσεις» και είναι βασισμένα στο περιεχόμενο, τα άτομα και τις σελίδες, με τις οποίες είχες αλληλεπίδραση στο παρελθόν.

Όπως εξηγείται από το Facebook: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε topics για να σας δείξουμε αναρτήσεις, βίντεο και άλλο περιεχόμενο που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει.»

Με αυτόν τον τρόπο τα προτεινόμενα topics εμφανίζονται στο News Feed σου, κάτω από σχετικές δημοσιεύσεις.

twitter.com/MattNavarra

Φυσικά, είναι αδύνατο να προβλέψουμε στο 100% πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα “Facebook Topics”, ωστόσο, το γεγονός ότι θα έχεις πλέον τη δυνατότητα για πιο εξατομικευμένη, με βάση τις προτιμήσεις σου, πληροφόρηση και ψυχαγωγία είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα αξίζει το πείραμα!

Το νέο feature μπορεί επίσης να βοηθήσει το Facebook να ορίσει καλύτερα τα είδη του κοινού (τμηματοποίηση κοινού), βάσει του ενδιαφέροντος του κάθε χρήστη προς συγκεκριμένα “topics”. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει περισσότερο το Facebook να κάνει πιο αποτελεσματική στόχευση διαφημίσεων.

Εσένα πώς σου φαίνεται το νέο feature του Facebook; Θα σου είναι λες χρήσιμα τα “topics”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending