fbpx

Πανεπιστήμιο Frederick: Ο Δρ Πάρις Α. Φωκαΐδης στους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως!

Ο Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης, Επίκουρος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Πανεπιστημίου Stanford.

Ο Δρ Φωκαΐδης περιλαμβάνεται στον κατάλογο με το 2% των κορυφαίων ερευνητών στο επί μέρους επιστημονικό τους πεδίο, για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Ενέργειας.

Η κατάταξη των ερευνητών ανακοινώνεται ετησίως από ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Stanford, η οποία αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως, με βάση το δημοσιευμένο τους έργο.

Σκοπός της αξιολόγησης είναι ο καθορισμός των κορυφαίων ερευνητών σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία, καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους. Η αξιολόγηση αυτή θεωρείται η εγκυρότερη παγκοσμίως στο ακαδημαϊκό πεδίο για αξιολόγηση ερευνητών.

Στην ανακοίνωση του 2020 (Data for updated science-wideauthor databases of standardized citation indicators 2020), περιλαμβάνονται οι 100.000 κορυφαίοι ερευνητές στον κόσμο από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων ερευνητών εκάστου επιστημονικού πεδίου, καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει τον Δρα Πάρι Α. Φωκαΐδη για τη σημαντική του διάκριση και για το ερευνητικό έργο που επιτελεί με αφοσίωση και μεθοδικότητα.

Αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους: «Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον εκλεκτό συνάδελφο Δρα Φωκαΐδη ο οποίος καταξιώνεται για τη συστηματική του δουλειά στον τομέα της Ενέργειας. Η διάκρισή του επιβεβαιώνει τόσο το υψηλό επίπεδο έρευνας που υλοποιείται στο Πανεπιστήμιο Frederick όσο και τη συνεχή αναζήτηση νέας γνώσης, βασικό πυλώνα της πανεπιστημιακής εμπειρίας. Η ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται διεπιστημονικά και πολύπλευρα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick και οι διακρίσεις στον σημαντικό τομέα της Ενέργειας, μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι αφού μας καθιστούν ένα πρωτοπόρο πανεπιστημιακό ίδρυμα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και διεθνώς. Δεν είναι τυχαία τα πολύ πετυχημένα μεταπτυχιακά προγράμματα στα θέματα Ενέργειας, ένα από τα οποία συντονίζει με μεγάλη επιτυχία ο Δρ Φωκαΐδης. Για όλους αυτούς τους λόγους, η περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας παραμένει προτεραιότητα και στρατηγικός μας στόχος.»

O Δρ Πάρις Α. Φωκαΐδης έχει συγγράψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες, κεφάλαια βιβλίων και βιβλία, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2002 είναι δραστήριος στον τομέα της έρευνας είτε ως κύριος ερευνητής ή ως συντονιστής σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα στους τομείς των καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών και της ενεργειακής ανάλυσης κτηρίων και δομικών στοιχείων.

Το 2012 δημιούργησε την Ερευνητική Ομάδα Αειφόρου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Frederick (www.serg-web.com/), πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η έρευνα αιχμής στον τομέα των αειφόρων ενεργειακών τεχνολογιών και της ενεργειακής ανάλυσης του δομημένου περιβάλλοντος. Από την ίδρυσή της, η ομάδα έχει απορροφήσει συνολική χρηματοδότηση πέραν των 2 εκατ. ευρώ και έχει αναπτύξει σημαντική εργαστηριακή υποδομή.

Η ερευνητική ομάδα αειφόρου ενέργειας εργοδοτεί στο παρόν στάδιο 9 ερευνητές πλήρους απασχόλησης. Έχοντας πλούσιο ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο, η ομάδα αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending