fbpx

Europe Direct: Έναρξη εργασιών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Την φιλοξενία και τη διαχείριση του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου αναλαμβάνουν από την 1η Μαΐου 2021 το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

Τα κέντρα πληροφόρησης Europe Direct ανήκουν στο πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την άμεση παροχή πληροφοριών σε Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με τα δικαιώματά τους, καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου δίνονται πληροφορίες σχετικά με τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Προσφέρεται επίσης ευρεία ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τρόπους εξασφάλισης υλικού για θέματα έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπρόσθετα, το Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου είναι σε θέση να παρέχει ενημέρωση και πληροφορίες σχετικά τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα που δραστηριοποιούνται στο νησί.

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πολύτιμη και έμπρακτη υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας στους Δήμους Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Λατσιών, στα Πανεπιστήμια που εδρεύουν στη Λευκωσία: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Frederick και Πανεπιστήμιο Philips, όπως και στo Student Life Cyprus”, σημειώνει ανακοίνωση.

Με το σύνθημα «Σχεδίασε το μέλλον της Ευρώπης! Σχεδίασε το μέλλον σου!» το Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκινά αμέσως την δράση του, γιορτάζοντας και τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, την 9η Μαΐου. Συγκεκριμένα, το Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου θα διοργανώσουν συζήτηση για την Διάσκεψη για το «Μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις και προοπτικές για την Νεολαία».

Περισσότερες πληροφορίες για το Europe Direct Πανεπιστημίου Κύπρου και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.europedirectucy.eu.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending