fbpx

Παναγιώτης Καραμαλλάκης: Ο φοιτητής Λογιστικής που κυνηγάει το όνειρό του για το τραγούδι!

Είναι γνωστό πως η χώρα μας «γεννά» πολλά ταλέντα, ένα από αυτά τα ταλέντα είναι και ο Παναγιώτης Καραμαλλάκης, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη κάνει σημαντικά πράγματα στον χώρο της μουσικής!

Μετά την όμορφη κουβέντα που κάναμε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αποτελεί παράδειγμα για κάθε νέο που θέλει να συνδυάσει τις σπουδές του μαζί με οτιδήποτε άλλο αγαπά!

Προσγειωμένος και γεμάτος όνειρα για το μέλλον μας μίλησε για την ενασχόληση του με τη μουσική, πώς κατάφερε να τη συνδυάσει με τις σπουδές του, τις πηγές έμπνευσης για τα τραγούδια του, αλλά και τα όνειρά του.

Δες πιο κάτω όλα όσα μας είπε ο Παναγιώτης:

– Aρχικά θέλουμε να μας πεις πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toullis (@panayiotiskaramallakis)

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από μικρή ηλικία, στο ωδείο “Musica Mundana”, το οποίο αγαπώ πολύ, με τη δασκάλα μου Γιάννα Θαλασσινού που ήταν μαζί μου από τα πρώτα μου βήματα.

Καταλήξαμε στο να αρχίσω να γίνομαι οργανοπαίχτης κιθάρας, κρουστών και στη συνέχεια ξεκίνησα και φωνητική!

– Παρόλο που έχεις μεγάλη αγάπη για τη μουσική, σπουδάζεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Πώς και επέλεξες να σπουδάσεις κάτι άλλο και όχι μουσική;

Επειδή είδα μουσικούς από διάφορες ηλικίες να κάνουν εκείνο που αγαπούν, αλλά στη χώρα μας δεν υπήρχε κάτι το οποίο να τους προσφέρει ένα βασικό και σταθερό εισόδημα.

Οπόταν επέλεξα να ασχοληθώ με το Accounting ως το κύριο επάγγελμά μου και η μουσική να είναι το χόμπι μου, που σίγουρα όμως -επειδή το αγαπώ- δεν θα το αφήσω!

– Ήταν εύκολο να συνδυάσεις τις σπουδές σου με τη μουσική;

Θεωρώ πως όταν αγαπάς κάτι μπορείς να τα καταφέρεις, ακόμα κι αν δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, να συνδυάζεις διάβασμα, υποχρεώσεις, ρουτίνα και χόμπι.

– Έχεις κυκλοφορήσει δύο πολύ όμορφα τραγούδια, πώς προέκυψαν;

Το ένα τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει, το «Άπιαστο Νυφικό», είναι σε στίχους του Παύλου Ανδρέου, από τη Λάρνακα και σε ενορχήστρωση και ερμηνεία δική μου.

Η ιστορία αυτού του τραγουδιού ξεκίνησε μια μέρα που μίλησα με τον Παύλο, ο  οποίος είναι ποιητής και είπαμε να συνεργαστούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και έτσι να δημιουργήσουμε ένα όμορφο τραγούδι!

Είχαμε γράψει κι άλλα κομμάτια σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά καταλήξαμε πως το πιο ωραίο για να βγει προς τα έξω μαζί με ένα video clip ήταν το «Άπιαστο Νυφικό». Το τραγούδι μιλά για έναν ναυτικό που είχε ερωτευτεί μια γοργόνα, αλλά καταλαβαίνει πως το όνειρό του δεν μπορεί να βγει αληθινό, μιας και πρόκειται για γοργόνα, που οι γοργόνες θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ημίθεες ή καλύτερα δεν είναι «κοινές θνητές» σαν εμάς. Άρα μέσα από συμβολισμούς καταλαβαίνουμε πως είναι ένα… άπιαστο όνειρο!

Το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφόρησε, με την ονομασία «Άτομα Ξένα», ήταν μια συνεργασία με τον Θεόδωρο Στύλιο.

– Υπάρχει κάποιος τραγουδιστής ή συνθέτης που τον έχεις πρότυπο ή εμπνέεσαι από αυτόν;

Μιας και μιλάμε για έμπνευση πρέπει να σου πω ότι όλα τα τραγούδια που έχω γράψει ήταν βασισμένα σε ορισμένες παράξενες συγχορδίες, όπως τις αποκαλώ εγώ, τις οποίες έβρισκα κατά λάθος! Κάνοντας, λοιπόν, κάποια λάθη όταν έπαιζα διάφορα κομμάτια, άκουγα κάτι όμορφο και έτσι ξεκινούσα να γράφω το κάθε κομμάτι, δομημένο σε εκείνην τη «παράξενη» συγχορδία.

Τώρα από ποιο ερμηνευτή ή συνθέτη εμπνέομαι; Ο αγαπημένος μου ερμηνευτής είναι ο Γιάννης Κότσιρας, επειδή η μουσική που ερμηνεύει είναι πιο κοντά στο δικό μου στυλ. Βέβαια, εκτός αυτού, ένας άλλος τρομερός συνθέτης, ερμηνευτής και στιχουργός που θαυμάζω είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης που είναι και Κύπριος!

– Πρόσφατα μάθαμε ότι ετοιμάζεις ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό που έρχεται…

Τον Οκτώβρη του 2019 ξεκίνησα να γράφω -πέραν από μουσική- και στίχους, εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης!

Έγραψα, λοιπόν, ό,τι ένιωθα πάνω σε ένα χαρτί κι έπειτα μελοποίησα τους στίχους και προέκυψε ένα σεβαστό και όμορφο αποτέλεσμα. Μίλησα με διάφορους μουσικούς, από μαέστρους μέχρι ερμηνευτές, στιχουργούς και συνθέτες και μου είπαν ότι το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Σιγά – σιγά και με αφορμή διάφορα γεγονότα που μου συνέβησαν, έγραψα κι άλλα τραγούδια. Έγραψα τραγούδια που μιλούν για ερωτική απογοήτευση, ένα άλλο μιλά για τον πατέρα μου, τον οποίο έχασα όταν ήμουν 10 χρονών και άλλα τραγούδια μιλούν για πιο γενικά θέματα. Συγκεκριμένα το τελευταίο τραγούδι που έγραψα όταν ήμουν στην Αγγλία μιλά για ερωτικές ουσίες, αυτή είναι και η ονομασία του και λέει χαρακτηριστικά στο ρεφρέν «μα εκεί που πάντα νόμιζα πως είναι παραμύθια, λοιπόν αυτά τα θαύματα συμβαίνουνε στα αλήθεια»!

Τώρα τα demo αυτών των τραγουδιών είναι ήδη ηχογραφημένα και αν μας επιτρέψει η πανδημία, εύχομαι μέχρι το Καλοκαίρι να ηχογραφηθούν στο “ToneDeaf Studio”, μιας και είναι ένα όνειρο που θέλω να υλοποιήσω εδώ και πολύ καιρό…

Θέλω να αναφερθώ και στους μουσικούς μου που είναι ο Χρίστος Σαββίδης, Λουκάς Παπαϊωάννου, Φοίβος Σταύρου, Ραφαήλ Ορφανίδης και ο δίδυμος αδερφός μου, Αντρέας Καραμαλλάκης, που είναι μαζί μου στα φωνητικά.

Όνειρο μου είναι να δοθούν τραγούδια και σε άλλους τραγουδιστές! Ένας από αυτούς θα ήθελα να είναι ο Σάββας Χρυσοστόμου με τον υπέροχο κυπριακό στοίχο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το 2ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Εν μες την ψυσσιή» και σας προτείνω να το ακούσετε.

– Τα περισσότερα τραγούδια σου, λοιπόν, είναι βγαλμένα από προσωπικές εμπειρίες. Πόσο εύκολο ήταν για ‘σένα -συναισθηματικά- να κάνεις τις εμπειρίες σου τραγούδια;

Όταν έχεις ζήσει κάτι είναι πιο εύκολο να αποτυπώσεις στο χαρτί αυτό που νιώθεις, απλά πρέπει να το κάνεις με τέτοιον τρόπο, που ο άλλος όταν το ακούσει να μπορεί να ταυτιστεί μαζί σου!

Αν γράφω μόνο για μένα ο άλλος δεν θα μπορέσει να ταυτιστεί μαζί μου, όπως μου είπε ο Γιώργος Χατζιηπιερής, τον οποίο ευχαριστώ πολύ.

– Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον, τελειώνοντας τις σπουδές σου;

Θέλω σίγουρα να κάνω ένα μεταπτυχιακό για να ξεκινήσω να δουλεύω. Σχετικά με τη μουσική, θέλω σιγά – σιγά να κυκλοφορήσω το άλμπουμ μου και να κάνω διάφορες συνεργασίες που θα με βοηθήσουν να βγω προς τα έξω.

Για παράδειγμα, μια συνεργασία με τον αγαπημένο μου Γιάννη Κότσιρα είναι σίγουρα ένα όνειρο για μένα! Έχω ανοίξει μια συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Εκείνος που θα ήθελα πολύ να συνεργαστούμε κάποτε είναι και ο Χρίστος Μάστορας, διότι για εμένα ο ίδιος και το συγκρότημα «Μέλισσες» είναι ένα τεράστιο συγκρότημα της Ελλάδας και όχι μόνο!

– Θα δήλωνες συμμετοχή σε κάποιο μουσικό talent show;

Μου αρέσει πολύ να τα παρακολουθώ. Μου αρέσουν και κάποιοι συμμετέχοντες, είχα και μερικούς φίλους και φίλες που πέρασαν από αυτά τα προγράμματα, όμως εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ.

Σίγουρα θα σου αφήσει μια εμπειρία και σε βοηθά να βγεις προς τα έξω, αλλά ένα παιχνίδι δεν σε κάνει καλλιτέχνη, ο «καλλιτέχνης» είναι μέσα σου! Συγκεκριμένα και οι δάσκαλοι της μουσικής μου, μου είπαν πως σε περίπτωση αποτυχίας (που αποτυχία για κάθε άνθρωπο είναι κάτι διαφορετικό) μπορεί να σου στοιχίσει -όχι μόνο καλλιτεχνικά- αλλά και σε ψυχολογικό τομέα.

Όσον αφορά το μέλλον, όμως, δεν μπορώ να πω ότι σίγουρα δεν θα ασχοληθώ με αυτά τα προγράμματα…

– Μιας και είσαι κι εσύ φοιτητής, ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιοιν που θέλει να συνδυάσει τις σπουδές του με το χόμπι του ή κάτι που αγαπά;

Εγώ θα έλεγα πως όταν έχεις έναν στόχο ή κάποιο όνειρο και έχεις ένα πρόγραμμα, βασισμένο στις σπουδές σου, γιατί οι σπουδές αποφέρουν καρπούς στο μέλλον, δεν είναι δύσκολο να πετύχεις, φτάνει να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις!

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και του ευχόμαστε ένα μέλλον όπως ακριβώς το ονειρεύεται!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending