fbpx

Είσαι κι εσύ «νυχτοπάππαρος» στην εξεταστική; Δες 5 tips για πετυχημένο διάβασμα το βράδυ!

Ανήκεις κι εσύ στα νυχτοπούλια (ή «νυχτοπάππαρους» όπως λέμε στα κυπριακά) της παρέας;

Αν ξενυχτάς στην εξεταστική περίοδο (και όχι μόνο) για να καταφέρεις να διαβάσεις και να περάσεις όλα σου τα μαθήματα, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο, αφού σου μαζέψαμε τρόπους και tips για να κάνεις ένα πετυχημένο διάβασμα ακόμα και το βράδυ!

Δες πιο κάτω 5 tips για αποδοτικό διάβασμα το βράδυ:

1
Άναψε το φως!

Freepik.com

Ως γνωστόν, μετά το πέρασμα κάποιας ώρας, τα μάτια σου αρχίζουν να κλείνουν από μόνα τους. Αυτό οφείλεται συνήθως στην κούραση. Τα βλέφαρα, λοιπόν, αρχίζουν να βαραίνουν επικίνδυνα και σίγουρα αυτό δεν σε βοηθάει και στο να μείνεις ξύπνιος/α και να τελειώσεις αυτό το τελευταίο κεφάλαιο!

Ωστόσο, πρέπει να καταφέρεις να νικήσεις την ανελέητη κούραση, ώστε να καταφέρεις να βγάλεις την ύλη (αφού ως γνωστόν πάλι έμεινες τελευταία στιγμή). Σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποιο είναι το κλειδί για να το πετύχεις αυτό;

Άναψε όλα τα φώτα στο δωμάτιο. ΟΛΑ όμως, αφού η παρουσία έντονου φωτός θα -ξεγελάσει- τον οργανισμό σου, ο οποίος θα καθυστερήσει την παραγωγή της μελατονίνης (της ορμόνης του ύπνου) και έτσι θα μείνει πεισματικά ξύπνιος!

2
Καφές, καφές και πάλι καφές!

Freepik.com

Σίγουρα ο καφές είναι κάτι το οποίο σίγουρα περίμενες να διαβάσεις σ’ αυτό το άρθρο και ίσως πεις «ααα τι cliché είναι αυτό το tip», όταν όμως πρέπει να μείνεις με το ζόρι ξύπνιος/α, δεν γίνεται να μην στηριχτείς στον μεγαλύτερο σύμμαχό σου, τον καφέ!

Προσοχή, όμως, μην το παρακάνεις με την ποσότητα! Μέχρι δύο κουταλιές είναι καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σε πιάσει τρέμουλο από την υπερβολική δόση καφεΐνης και στην περίπτωση που δίνεις μάθημα την επόμενη μέρα, θα έχεις πολλά νεύρα αν σου πέσει κανένα αντί-sos θέμα που δεν διάβασες!

3
“Σπάσε” την ησυχία

Freepik.com

Ίσως να δυσκολεύεσαι να αντέξεις το διάβασμα σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας, ειδικά μέσα στη νύχτα! Μετά από ώρες συγκέντρωσης, θα αρχίσεις να νιώθεις εξάντληση και κούραση όπως είπαμε και πιο πάνω.

Όμως μην ανησυχείς σου έχουμε τη λύση και σ’ αυτό το «πρόβλημα»! Άσε στο background να παίζει μια ελαφριά μουσικούλα (στα γούστα σου φυσικά). Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και σίγουρα να μην αισθάνεσαι μοναξιά!

Εντάξει, βέβαια, μην το παρακάνεις κι εσύ και ξυπνήσεις του υπόλοιπους στο σπίτι (αν δεν μένεις μόνος σου) ή τους γείτονες γι’ αυτό προτίμησε να χρησιμοποιήσεις τα ακουστικά σου!

4
Από ‘σένα είναι όχι!

Freepik.com

Για ‘σένα που δεν είσαι μοναχικός τύπος και έχεις μια παρέα ή ένα ταίρι στη ζωή σου, να ξέρεις ότι δεν είναι καλή ιδέα να είσαι μαζί τους στην εξεταστική!

Οι φίλοι ή το ταίρι σου θα προσπαθήσουν να σου «επιτεθούν» με κάθε τρόπο τα βράδια που θέλεις να διαβάσεις και θα σου προτείνουν δελεαστικές προτάσεις για εξόδους…

Ειδικότερα, αν αυτοί έχουν πάρει το πτυχίο τους ή δεν είναι φοιτητές, να είσαι προετοιμασμένος/η για «γερή πολιορκία»! Εσύ όμως πρέπει να φανείς βράχος και να πεις και κανένα όχι, εκτός αν κάλυψες την ύλη σου και μπορείς να πας για ένα καφεδάκι/ ποτάκι για να ξεσκάσεις.

Μην αφήνεις, όμως, τις υποχρεώσεις σου να εκκρεμούν και να “παρασύρεσαι”… εξάλλου μόλις τελειώσει η εξεταστική θα έχεις απεριόριστο χρόνο μπροστά σου για εξόδους!

5
Σωστή διατροφή

Freepik.com

Την περίοδο της εξεταστικής πρέπει να προσέχεις τι τρως, αλλά και ποιες ώρες!

Για παράδειγμα, αν δίνεις μάθημα την επόμενη μέρα το πρωί πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις τα τηγανητά, αλλιώς δεν θα καταφέρεις να διαβάσεις -ποτέ- το βράδυ. Με λίγα λόγια, συνδυάζουμε διάβασμα και -σωστή- διατροφή.

Extra tip: Πίνε πολύ νερό, ώστε να οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος σου!

Προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτά τα tips και γράψε μας σε σχόλιο αν σε βοήθησαν! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending