fbpx

10 κυπριακές ατάκες που σίγουρα ακούς ή λες κι εσύ όταν πίνεις ναργιλέ!

Τα τελευταία χρόνια ο ναργιλές έχει γίνει “μόδα” στις φοιτητικές και νεανικές παρέες (και όχι μόνο) και πλέον πολλοί επιλέγουν για τις εξόδους τους shisha-στέκια ή έχουν τον δικό τους ναργιλέ στο σπίτι!

Ήξερες ότι ο ναργιλές ή αργιλές έχει ασιατική προέλευση και να πήρε το όνομά του από την τουρκική λέξη “ναργκίλ” -που είναι είδος καρύδας- από την οποία κατασκευαζόταν αρχικά πριν να χρησιμοποιηθεί στην πορεία η γυάλινη φιάλη;

Αν λοιπόν συχνάζεις κι εσύ στα “ναργιλάδικα” σου μαζέψαμε 10 κυπριακές ατάκες που σίγουρα είπες ή άκουσες κι εσύ την τελευταία φορά που ήπιες ναργιλέ!

Δες τις πιο κάτω:

1
Άτε ρε σύρ’ τα καρβουνούθκια πάνω (να ψήνουνται)!

Freepik.com

Αχ τούτο το καημένο το “γκαζούι” που ψήνεις πάνω τα καρβουνούθκια σου σίουρα επελλανές το, αφού σε μιαν νύχτα μπορεί να το χρησιμοποιήσεις τζιαι 5-6 φορές γιατί τα κάρβουνα “καταλλιούνται” εύκολα, ενώ η γεύση αντέχει ακόμα!

2
Κκιάορκα επνίηκα!

Freepik.com

Σίουρα έτυχε σου τζιαι ‘σένα στην πρώτη ρουφκιά να πνιείς! Ειδικά όταν είσαι τζιαι πολύ τζιαιρό “αμάθητος” θέλεις λίη ώρα να συνηθίσεις. Μετά, όμως, ο ναργιλές εν απόλαυση, “εν μελούι” έννε;

3
Ρε μα εν να πίνουμε κάρβουνο / εν στότσιν ρε!

Freepik.com

Στην πολλήν την ώρα είπαμε τζιαι πριν τα κάρβουνα “καταλλιούνται” τζιαι θέλουν αλλαγή. Πώς το καταλάβεις; Που τη γεύση φυσικά, αφού νιώθεις ότι πίνεις κάρβουνο τζιαι γίνεται πλέον στότσιν!

Έτσι αναγκάζεσαι να σηκωθείς που τζιαμέ που κάθεσαι βολεμένος/η, να ανοίξεις το heat τζιαι να δεις ότι όντως εκαταλυθήκαν τα κάρβουνα τζιαι εμείναν μόνο οι στάχτες.

4
Αμάνα μου εν τούμπανο!

Freepik.com

Στην Κύπρο τούντην ατάκα χρησιμοποιούν την -συνήθως- οι άντρες τζιαι εν χρειάζεται πιστεύκω να σου πω πότε και γιατί… Έτσι τζιαι για τον ναργιλέ, άμαν “εν πολλά δυνατός” ή εν πολλά ωραία η γεύση λαλείς ότι εν τούμπανο!

5
Ίνταλος να ζητήσω “πιππούα” τζιαι να μεν με παρεξηγήσουν;

fumari.com

Αν είσαι κορούα πάω στοίχημα ότι έζησες το! Κάθε φορά που πάεις στο shisha στεκκούι σου τζιαι παραγγέλεις τον ναργιλέ σου με την παρέα σου, ενώ βλέπουν σας ότι είσαστε 5 άτομα φέρνουν πάντα πιο λλία “mouth tips”.

Τζιαμέ αναγκάζεσαι να ζητήσεις έξτρα για να έσσιει ο καθένας το δικό του. Έλα όμως που στην Κύπρο εν τζιαι εσυνηθίσαμε να τα λαλούμε mouth tips… Ως γνωστόν τούτα τα χρωματιστά που μπαίνουν πάνω στο λάστιχο για να ρουφάς λαλούμεν τα “πιππούες”. Άτε τωρά ζήτα χωρίς να γινείς παντζιάρι που την αντροπή σου!

6
Έσσιει μιαν ώρα που τον κραείς, φέρε να πιεί τζιαι κανένας άλλος!

Freepik.com

Κλασσικά όποτε αφτέννετε ναργιλέ με την παρέα σου σε κάποια φάση εν να ακουστεί 100% τούτη η ατάκα!

Βλέπεις ούλλοι έχουμε ένα άτομο στην παρέα μας που τον κρατά ούλλην την ώρα, αλλά μόλις τον πιάσει κάποιος άλλος παραπάνω που 5 λεπτά αρκέφκει τζιαι παραπονιέται με σχόλια του τύπου “τέλειωνε ρε πόσην ώρα να τον κραείς;” ή “εν να πιούμε τζιαι εμείς α!”, “εν η σειρά μου τωρά φέρ’ τον”!

7
Ίντα γεύση/εις έβαλες; Εν πελλαμός/ εν πίνεται!

Freepik.com

Όσο τζιαι να πεις ο ναργιλές θέλει την “τέγνη” του για να γινεί καλός! Σίουρα η γεύση ή ο συνδυασμός γεύσεων παίζει σημαντικό ρόλο, όμως, αν δεν “σου περνά” τζιαι λλίο η τεχνική εν θα πετύχει.

Άρα άμαν σου λαλούν ότι “εν πελλαμός” τζιαι ρωτούν σε τι γεύση έβαλες, απλά να απαντάς ότι είσαι “ο μάστρος της ναρκίλας” τζιαι έννεν μόνο η γεύση που μετρά! 😉

8
Αήστε τον πνεύμονα να τα φυσήσει!

Freepik.com

Την ατάκα τούτην λαλούμεν τη συνήθως εμείς οι “παραπόττες” της παρέας για να καλοπιάμεν κάποιον, έτσι ώστε να φυσήσει τα καρβουνούθκια.

Όι πως εν κάτι δύσκολο, αλλά ξέρεις φκάλλει τζιείνες τες “αζινούες” τζιαι εν επικίνδυνο να κρούσεις κανένα παπούτσι, ρούχο, μαλλί… Άσε που αν φυσήσεις πολλήν ώρα έτσι ζαλισμένος που είσαι που τον ναργιλέ σίουρα εν να νιώθεις παράξενα.

9
Το καρβουνούιν αν δεν φκάλει φλόγα την ώρα που το φυσάς σημαίνει έννεν έτοιμο! (ο ειδικός των καρβούνων)

Freepik.com

Φυσικά η ατάκα τούτη ακούεται από τον τύπο της παρέας που “εκουρτίσαμε” στο προηγούμενο σημείο τζιαι πλέον νομίζει ότι εν ο expert των καρβούνων! Πού να ήξερεν ότι απλά θέλουμε ένα θύμα να κάμει τη “δύσκολη” δουλειά…

10
Εν ρουφά!

Freepik.com

Για το τέλος άφησα μιαν ατάκα που λλίον πολλά ούλλοι θα μπορούσαμε να πούμε, αφού άμαν πάουν να λείψουν τα καρβουνούθκια όσον τζιαι να τραβάς… καπνός εν θα φκαίνει!

Παρ’ όλα αυτά το “εν ρουφά” ακούεις το με παραπονιάρικο ύφος από τον “άσχετο” της παρέας που μπορεί να πάει να πιει ναργιλέ πριν βράσουν τη γεύση τα καρβουνούθκια ή ακόμα σσιειρόττερα πριν καν βάλεις τα καρβουνούθκια μέσα στο “heat” (ή πάνω στην ασημόκολλα ανάλογα του τι έσσιεις).

Εσύ ποιαν που τούτες τις ατάκες λαλείς ή ακούεις πιο συχνά; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending