fbpx

5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τους Ιταλούς νικητές της Eurovision 2021!

Για ακόμα μια χρονιά ο τελικός της Eurovision είχε αρκετές ανατροπές στα αποτελέσματα! Εννοείται ότι νιώσαμε λίγη αδικία, αφού περιμέναμε μια πολύ υψηλότερη θέση για την Κύπρο μας.

Η Ιταλία πήρε την 1η θέση μετά από 31 χρόνια, αφού η τελευταία της νίκη ήταν το 1990 με το τραγούδι “Insieme: 1992” και τον Toto Cutugno.

Φέτος, το τραγούδι της Ιταλίας “Zitti e Buoni” από το ροκ συγκρότημα Måneskin ξεχώρισε με διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια, ξεσήκωσε τα πλήθη και αυτό φάνηκε από τις ψήφους του κοινού! Εννοείται πως εκτός από το καταπληκτικό τραγούδι και ερμηνεία, αυτό που σαγήνευσε -κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό- ήταν ο τραγουδιστής της μπάντας Damiano David!

Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε, και βρήκαμε 6 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τους Ιταλούς νικητές της φετινής Eurovision (και αξίζει να μάθεις)!

Μάθε εδώ όσα δεν ήξερες για τους Måneskin:

1
Γνωρίστηκαν στο σχολείο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

Τα δύο από τα τέσσερα μέλη της μπάντας, η Victoria De Angelis (μπάσο) και ο Thomas “Er Cobra” Raggi (κιθάρα), γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμα μαθητές, αφού πήγαιναν στο ίδιο γυμνάσιο, στο J.F. Kennedy Scientific High School της Ρώμης.

Η κοινή αγάπη και των δύο για τη μουσική τους οδήγησε στην απόφαση να σχηματίσουν τη δική τους μπάντα!

Ακολούθως, βρήκαν τον τραγουδιστή Damiano David, ο οποίος συμπλήρωσε την ομάδα! Κι επειδή ήθελαν και drummer, έβαλαν αγγελία στο Facebook και κατέληξαν στον Ethan Torchio. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Måneskin!

2
Το όνομα της μπάντας είναι Δανέζικο

Instagram.com/@maneskinofficial

Το όνομα της μπάντας προέκυψε εντελώς τυχαία. Έψαχναν ένα όνομα για να λάβουν συμμετοχή σε έναν τοπικό μουσικό διαγωνισμό και γύρευαν λέξεις της Δανέζικης γλώσσας, λόγω της δανέζικης καταγωγής της Victoria.

Και επειδή τους άρεσε ο τρόπος που πρόφερε η Victoria τη λέξη “Måneskin” που σημαίνει «φως του φεγγαριού», αποφάσισαν να είναι αυτό το όνομα της μπάντας τους!

3
Ξεκίνησαν να τραγουδάνε στον δρόμο

Οι Måneskin έβγαιναν συχνά στους δρόμους στην καρδιά της Ρώμης και έκαναν live performances για τους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής!

Στην πορεία βέβαια πήραν την απόφαση να μπουν σε κάποιο ριάλιτι για να γίνουν ακόμα πιο γνωστοί!

4
Έγιναν διάσημοι από το Χ Factor Italia 

beauty.vogue.it

Κι έτσι πήγαν στην 11η σεζόν του X Factor Italia, όπου και τους γνώρισε το ευρύ κοινό! Ο coach τους ήταν ο Manuel Agnelli, επίσης εγχώριος ροκ σταρ.

Από την πρώτη τους οντισιόν είχαν κλέψει τις εντυπώσεις και περίμεναν όλοι ότι θα κέρδιζαν το ριάλιτι. Ωστόσο, βρέθηκαν τελικά στη 2η θέση, με τον pop τενόρο Lorenzo Licitra να τους παίρνει την πρωτιά!

Εννοείται πως κάποιες από τις ερμηνείες τους στη σκηνή είχαν γίνει viral, αφού ο Damiano ήξερε πώς να κάνει performance και να τραβάει τα βλέμματα (βλ. Kiss This των The Struts, όπου ο Damiano έκανε pole dancing με γόβες στιλέτο)!

5
Η κύρια έμπνευσή τους είναι ο Harry Styles

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Måneskin (@Måneskinofficial)

Τα τέσσερα μέλη της μπάντας κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια συνέντευξη τους στο online περιοδικό “The Upcoming” το 2019, από ποιους καλλιτέχνες εμπνέονται και η απάντηση ήταν πως και οι τέσσερις μεταξύ τους έχουν εντελώς διαφορετικά γούστα.

Ωστόσο, συμφώνησαν όλοι πως ο Harry Styles είναι ο καλλιτέχνης που τους εμπνέει όλους σε ό,τι έχει να κάνει με το στυλ, και γενικά τη μουσική! Και αυτό βέβαια είναι κάτι που φάνηκε και στην Eurovision, αφού βλέποντάς τους πάνω στη σκηνή, πολλοί αποκάλεσαν τον Damiano ως τον Ιταλό Harry Styles!

6
Aναφέρουν συνεχώς ένα γυναικείο όνομα στα τραγούδια τους

Instagram.com/@maneskinofficial

Σε πέντε διαφορετικά κομμάτια τραγούδια τους από το 1ο τους άλμπουμ Il ballo della vita, αναφέρουν το όνομα Marlena. Και το 2018 σε μια συναυλία τους εξήγησαν ότι η Marlena δεν είναι ένα αληθινό πρόσωπο, αλλά η «προσωποποίηση» του μηνύματος που θέλουν να περάσουν με τη μουσική τους.

Επίσης, θεωρείται σύμβολο ελευθερίας, ζωής και δημιουργίας που αντιπροσωπεύει όχι μόνο το ίδιο το συγκρότημα, αλλά και όλους τους θαυμαστές τους! Άρα θεωρητικά όλοι οι fans τους είναι η “Marlena”!

*Bonus πληροφορία για τις θαυμάστριες του Damiano David: Σύμφωνα με όσα ακούγονται, ο Ιταλός τραγουδιστής είναι σε σχέση με την Giorgia Solari, η οποία είναι γνωστό μοντέλο και influencer στην Ιταλία και έχει πάνω από 183k followers!

Εσύ τα ήξερες όλα αυτά για τους νικητές της Eurovision 2021;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending