fbpx

Η Κύπρος η χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη για άλλη μια χρονιά!

Ξέρουμε πόσο ανυπομονούσες για το φετινό καλοκαίρι και με πόση λαχτάρα περιμένεις να επισκεφθείς την αγαπημένη σου παραλία (αν δεν έχει ήδη πάει λόγω της εξεταστικής).

Ήξερες ότι η Κύπρος μας για άλλη μια χρονιά κατέχει την πρωτιά, αφού είναι η χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες της Ευρώπης;! Δες πιο κάτω την έρευνα που επιβεβαιώνει αυτό που -ίσως- δεν ήξερες για το νησί μας.

Δες εδώ τις χώρες με τις πιο καθαρές παραλίες:

discomap.eea.europa.eu/bathingwaterstory

Σύμφωνα με τον Yπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή «η Κύπρος συνεχίζει να κατέχει την πρωτιά και μάλιστα με το απόλυτο ποσοστό συμμόρφωσης 100% συμμόρφωση για την κολυμβητική περίοδο του 2020. Ήταν εξαιρετικά τα αποτελέσματα που ήρθαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος»!

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αυστρία με ποσοστό συμμόρφωσης το 97,7%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση με 97,1% συμμόρφωση, ενώ στην τέταρτη θέση ευρίσκεται η Μάλτα με ποσοστό 96,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι η Ελλάδα κατείχε την τέταρτη θέση με σκορ 95.7%, γεγονός που φανερώνει ότι υπάρχει βελτίωση.

Στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρονται 112 παραλίες της Κύπρου, από τις οποίες λήφθηκαν 963 δείγματα νερού, με το αποτέλεσμα των αναλύσεων στα ύδατα κολύμβησης να είναι στο 100% και να κρίνεται δηλαδή ως «εξαιρετικό».

eea.europa.eu

Συνολικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο λήφθηκαν δείγματα, για τη συγκεκριμένη έρευνα, από 22.276 περιοχές σε όλη την Ευρώπη.

Τι περιμένεις για να «ξεχυθείς» κι εσύ στις κυπριακές -καθαρές- παραλίες; Μπορείς να δεις πιο κάτω μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού μας, τις οποίες σου προτείνουμε να επισκεφθείς!

*P.S: Μην ξεχάσεις το αντηλιακό και εννοείται φρόντισε φεύγοντας να μην αφήσεις κάτι, παρά μόνο τα σημάδια απ’ τα πόδια σου στην άμμο! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτήν την σπουδέα πρωτιά. ?

Δες ποιες παραλίες σου προτείνουμε να επισκεφθείς:

1
Fig Tree Bay – Πρωταράς

Instagram.com/@harisandreas

Η παραλία του Fig Tree στον Πρωταρά είναι από τις πιο αναγνωρισμένες και πολυσύχναστες παραλίες της Κύπρου. Η παραλία είναι αρκετά δημοφιλής, αφού πολλές οικογένειες και παρέες φίλων συχνάζουν εκεί.

Η βραχονησίδα που μοιάζει σαν νησάκι βρίσκεται απέναντι από την αμμουδιά και χαρίζει μια ξεχωριστή πινελία στο τοπίο, καθώς επίσης αποτελεί στοιχείο εξερεύνησης, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Η παραλία επίσης διαθέτει ειδικό τροχοκάθισμα με σκοπό να ευκολύνει τα άτομα με τις κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας!

2
Konnos Bay – Αγία Νάπα

cyprus-mail.com

Η παραλία του Κόννου βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Νάπας και στον δρόμο ανάμεσα στο Ακρωτήρι Γκρέκο και τον Πρωταρά. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλη, κάθε καλοκαίρι συνήθως πλημυρίζει από τους λάτρεις της θάλασσας.

Εκεί, μπορείς επίσης να κάνεις διάφορα θαλάσσια σπορ μαζί με τους αγαπημένους σου και να γευματίσεις στο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Η παραλία είναι περικυκλωμένη από δέντρα και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων!

3
Nissi Beach – Αγία Νάπα

cyprus-mail.com

Η παραλία του Nissi Beach βρίσκεται στην Αγία Νάπα και βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραλίες της χώρας μας (και όχι μόνο).

Τα καταγάλανα της νερά και η λευκή της άμμος αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό. Η ζωντανή μουσική και τα διάφορα events που διοργανώνονται στην παραλία, αποτελούν στοιχεία «πειρασμού» για τη νεολαία και τους γνωστούς “party animals” της κάθε παρέας!

Αρκετές φορές στην παραλία του Nissi beach, βρίσκονται διάφοροι DJ’s, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό το γιορτινό κλίμα που επικρατεί.

Το μόνο που απομένει είναι να αρπάξεις τις ρακέτες και το αντηλιακό σου και να σαλπάρεις στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της Κύπρου μας. Διατηρώντας πάντοτε καθαρές τις παραλίες εννοείται (το τονίζουμε ξανά και ξανά αυτό)!

Εσύ ήξερες ότι έχουμε τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending