fbpx

Διαγωνισμός hacking με Δορυφορικά Δεδομένα από EU Space – Bραβεία ύψους €10,000!

Μπες κι εσύ στην πρώτη γραμμή των hacker δορυφορικών δεδομένων και σημάτων μέσω τoυ CASSINI Hackathon και σύμβαλε άμεσα στην Ψηφιοποίηση των Χώρων Πράσινου της Κύπρου μας.

Καθώς διαβάζεις αυτό το κείμενο, αρκετοί από τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, συλλέγοντας μεγάλες ποσότητες δεδομένων και παρέχοντας σήματα εντοπισμού θέσης, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της ζωής μας στη Γη.

H πρωτοβουλία CASSINI αναζητά την επόμενη γενιά hackers για να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες από το EU Space. Κάνε εγγραφή ΕΔΩ.

Ξεκινώντας φέτος, το CASSINI Hackathons & Mentoring είναι μια τολμηρή πρωτοβουλία για τη σύνδεση των hackers με το διάστημα μέσω της χρήσης των δεδομένων και των υπηρεσιών του Copernicus καθώς και των σημάτων και δεδομένων των Galileo και EGNOS.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πρωτοβουλία Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative (CASSINI) με σκοπό να θέσει την Ευρώπη στην εμπροσθογραμμή των ψηφιακών τεχνολογιών.

1
Γίνε μέλος αυτής της μεγάλης και φιλόδοξης προσπάθειας

Το 1ο CASSINI Hackathon θα διεξαχθεί online ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες το τριήμερο 18 έως 20 Ιουνίου. Στόχος του hackathon είναι η «Ψηφιοποίηση των Χώρων Πρασίνου» με τρεις βασικές προκλήσεις που αναμένουν τους δυνητικούς hackers να δώσουν λύσεις:

#1 Ανακαλύπτουμε την πόλη μας

#2 Πώς να παραμείνουμε υγιείς μέσω της άσκησης

#3 Προστασία των αγροτικών μας περιοχών

Στην Κύπρο, το hackathon θα διοργανωθεί online από την εταιρεία CyRIC (www.cyric.eu, Cyprus Research and Innovation Centre – Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας), σε συνεργασία με το εκκολαπτήριο Gravity Ventures Incubator, το Κέντρο Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ και το EXCELSIOR H2020 Teaming Project.

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων θα βρίσκεται η ανακάλυψη και η προστασία των χώρων πρασίνου στις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές, καθώς και η ενθάρρυνση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, η εξοικονόμηση νερού και η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.

Μάθε περισσότερα για τα CASSINI Hackathons και κάνε εγγραφή στο https://hackathons.cassini.eu/cyprus!

2

3
Τα βραβεία

Είτε είσαι έμπειρος χάκερ, είτε αρχάριος που θέλει να εισέλθει στη βιομηχανία του διαστήματος, μπορείς να σχηματίσεις ομάδα με άλλους hackers και έμπειρους μέντορες, ώστε να μπορέσεις να υλοποιήσεις το όραμά σου, να κερδίσεις ένα από τα χρηματικά έπαθλα και να παρουσιάσεις την ιδέα σου στον Ευρωπαϊκό τελικό.

Οι 3 νικητές του CASSINI Hackathon Cyprus θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα ύψους €10,000 καθώς και υπηρεσίες αξίας πέραν των €5,000 όπως 100 ώρες mentoring από εμπειρογνώμονες της ΕΕ, υπηρεσίες εκκόλαψης από το Gravity καθώς και πρόσθετα τοπικά βραβεία από τους χορηγούς μας!

Στοιχεία επικοινωνίας: cassini-hackathon@cyric.eu
Δρ Αντώνης Χατζηαντώνης, τηλ. 22282828

Είσαι έτοιμος για hacking; Μπες τώρα στο https://hackathons.cassini.eu/cyprus και κάνε εγγραφή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending